apps 6bcee9f5 86c1 46f9 a88c 5064e99a7775

De 10 bedste cykelapps

Strava – Det sociale netværk for cyklister

Gratis og tilgængelig til Android og iOS. Alt hvad du skal gøre er at oprette en brugerprofil og begynde at bruge den på din mobiltelefon ved at logge din aktivitet (bluetooth-sensorer er ikke kompatible med appen) eller mere typisk ved at linke appen til et smartwatch eller en GPS-cykelcomputer. Du kan følge andre brugere, give dem “kudos” for deres aktiviteter og sammenligne dine tider i segmenterne med andre cyklister. Det er de funktioner, der har gjort Strava til Facebook for cyklister.

Strava får en masse kritik for at fremme konkurrencen mellem brugere med deres berømte QOM eller KOM (Queen/King of the Mountain) på segmenter. En lille smule sund konkurrence mellem venner er godt, men i nogle segmenter kan der være hårde kampe. Det hele slutter alligevel, når profferne kommer og giver amatørerne baghjul.

Den gratis version giver dig adgang til dine aktiviteter og det sociale netværk, men du vil ikke kunne se alle dine data fra segmenterne i detaljer. Desuden er konkurrencen i segmenterne og andre funktioner ikke længere gratis med den seneste opdatering (februar 2021). For fuld adgang skal du betale €60 om året eller €7,99 per måned.

Wikiloc – Det bedste til cykelstier

En app og et websted oprettet i Spanien med over 21 millioner ruter fra 190 lande deles af næsten 8 millioner brugere og med over 38 millioner billeder fra i dag. Det er enkelt og meget funktionelt med hensyn til deling, søgning, filtrering og download af ruter fra mobiltelefoner og andre enheder, hvilket gør det til en af de mest populære apps til cykling.

Det er gratis og tilgængeligt til iOS og Android. Den eksklusive versionen inkluderer offline navigation, direkte download til kompatible GPS-enheder, live tracking for at dele din position med hvem du beslutter dig, annoncefri browsing og andre funktioner. Der er en 14 dages gratis prøveperiode, og så er prisen €9,99 om året.

Komoot – Det bedste til cykelture

Denne tyske applikation tilbyder vandrere og cyklister alt, hvad de har brug for, så du kan udforske, planlægge og dele ruter. Cykelkategorien omfatter ruter for cykelturister, mountainbikere og landevejs-entusiaster, der fokuserer på at nyde omgivelserne og vide, hvad de kan forvente og se undervejs.

Komoot tilbyder også en social komponent med brugerblogs, der inkluderer historier, tips og billeder med alle slags oplysninger, såsom hvor man skal sove, hvor man kan spise samt kulturelle interessepunkter.

Det er en gratis applikation på både Android og iOS. Du kan også købe kort over dit område, et bestemt område eller hele verden og få dem tilgængelige offline. I den eksklusive version (€60 om året) får du de funktioner, der ikke er inkluderet i den gratis version, såsom stemmenavigation, så du ikke behøver konstant at se på kortet.

Garmin Connect – En vigtig tilføjelse

garmin connect 9b88e868 35c7 41e0 9b54 7788fe0147a1

Garmin-enheder bruges i vid udstrækning af cyklister, og appen, gratis til både Android og iOS (der er også et websted), er et must, hvis du vil forbinde din Garmin til din mobiltelefon for at se og analysere din aktivitet. Applikationen er enkel, intuitiv og tilbyder mange funktioner med fokus på træning og ydeevne. Det er også kompatibelt med andre apps som Strava, Wikiloc eller TrainingPeaks.

Den sociale komponent er også inkluderet i applikationen: Du kan følge andre brugere, interagere med dem og se deres træning og ruter. Du kan også deltage i udfordringer eller grupper, oprette hold, vinde medaljer og meget mere. Hvis du kan lide at udforske, kan du også oprette ruter, selvom denne funktion ikke ligefrem er højdepunktet i appen.

Trailforks – Det bedste for MTB

Hvis du kan lide mountainbikes eller gruscykler, er denne app noget for dig. Den indeholder mere end 300.000 ruter og off-road stier deles af brugere, trail-skabere og foreninger eller enheder dedikeret til bjergsport. Sporene er rangeret efter popularitet, sværhedsgrad, type terræn, nuværende tilstand, bedste sæson at ride dem, autoriserede aktiviteter osv.

Du kan nemt finde, planlægge og dele en rute. Du kan også logge din aktivitet og rapportere betingelserne for de stier, du lige har været på, samt give andre oplysninger såsom interessepunkter. Hvis du er en bjergsti-skaber eller forening, der driver off-road stier, kan du rapportere om deres tilstand gennem applikationen.

Trailforks er gratis til iOS og Android. Pro-versionen (€20 om året) giver dig offline adgang til alle kort (kun et område i den gratis version) og til nogle ekstra funktioner i appen og webstedet.

Google Maps og Apple Maps – De essentielle apps

Du har dem sikkert allerede installeret på din Android eller iPhone. De er ikke designet specielt til cykling, men vi kan bruge dem i utallige situationer, der får mest muligt ud af alle deres funktioner (deling af steder, gadevisning, download af kort, lister over steder af interesse i det område, hvor du cykler osv.).

Du kan planlægge specifikke cykelruter, dvs. undgå farlige områder og prioritere cykelstier. Der er opdaterede topografiske kort og satellitvisninger, der kan hjælpe dig med planlægningen. Hvis du kører på mountainbike, har du det fint, men vær forsigtig, når du planlægger ruter til en landevejscykel: Kortene kan føre dig gennem terræner, der ikke ligefrem er ideelle til dine tynde dæk.

TrainingPeaks – Det bedste til træning

training peaks

Hvis ren præstationstræning er din ting, er TrainingPeaks-webstedet og appen det, du leder efter. For korrekt at analysere alle de oplysninger, der leveres af appen, har du brug for lidt forudgående viden og ekspertise, derfor bruges det i vid udstrækning af professionelle coaches. Lav noget research for at få mest muligt ud af hver pedal slag ved at gennemgå og analysere din præstation for at planlægge og organisere træning.

Det er gratis tilgængeligt til iOS og Android. Den gratis version tilbyder ikke alle de værktøjer og funktioner i den betalte version ($20 per måned), der anvendes af mange professionelle trænere, cyklister og triatleter.

RoadID – Digital sti til din familie

Hvis du vil have din familie eller venner til at have ro i sindet, når du cykler, skal du downloade RoadID på din Android smartphone eller iPhone. Denne app giver dig mulighed for at dele din position i realtid med hvem du beslutter dig.

Du kan også tilføje alarmnumre, din blodtype, oplysninger om allergier, sygdomme eller helbredsproblemer. Desuden er det nyttigt, ikke kun når du tager på cykeltur, vandrer eller gå hunden, men også når dine børn går i skole alene eller enhver anden lignende situation.

Wahoo Fitness – Kombineret med sensorer bliver det til en GPS Bike Computer

Ud over cykelcomputere, multisportsure og smarte cykeltrænere tilbyder Wahoo en helt gratis app, der er tilgængelig til Android og iOS, der forvandler din smartphone til en GPS-cykelcomputer ved at parre den med dine Bluetooth-sensorer. For at parre ANT+-sensorerne skal du bruge en enhed kaldet Wahoo Key, der opretter forbindelse til din telefon.

Ud over at have alle funktionerne tilgængelige gratis, er det bedste ved denne app, at den let forbindes med andre tidligere nævnte applikationer som Strava, Komoot eller TrainingPeaks, så du kan uploade dataene fra Wahoo Fitness til disse apps. Du kan også hente dine aktiviteter i .fit-format for at analysere dem, hvor du vil. 

Bike Fast Fit og Roadie Bike Fit – Det bedste til cykeltilpasning

Endelig to apps til at justere din cykel korrekt til dine målinger næsten som om du gik til en professionel cykelsmed. Vi taler om to apps, fordi Bike FastFit kun er tilgængelig til iOS, og The Roadie Bike Fit er kun til Android. Bike Fast Fit er faktisk den bedste, da den inkluderer videoer og har mange flere funktioner og værktøjer. Det er dog ikke tilgængeligt til Android, så det bedste alternativ på denne platform er The Roadie Bike Fit.

De er ikke gratis. Bike Fast Fit koster $4,99 for standardversionen og $9,99 for eliteversionen, og The Roadie Bike Fit koster €4,69. Til denne pris, med den hjælp og vejledning, de tilbyder til cykel montering og lidt ekstra research kan du nemt passe din landevejscykel, individuelle enkeltstart (ITT) cykel eller triathlon cykel derhjemme.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler