reciclar 1205e05d f6f5 49ff ba4a 8c46e57c1b94

Genbrug 10 enkle og miljøvenlige vaner for cykelryttere

Cykling er en af de mest bæredygtige sportsgrene, men lad os være ærlige. Alt hvad vi laver har et økologisk fodaftryk, og det er ikke anderledes med cykling. Hvert trin har en indvirkning: fra fremstillingsprocessen af selve cyklen til energigel eller barene, som vi snacker på, mens vi cykler. Derfor bør vi gøre vores bedste for at blive endnu mere bæredygtige ved at få disse enkle vaner for at beskytte miljøet:

  1. Smid ikke snackindpakninger over det hele. Hvis du har gel eller barer med på vejen, skal du beholde indpakningen i lommen eller under din trøje eller jakke, når du er færdig med at spise, og derefter smide den i skraldespanden. Endnu bedre, hvis du vælger at lave hjemmelavede geler eller barer i genanvendelige beholdere ( Hjemmelavede opskrifter til cykelryttere). Hvis du ser en cykelrytter, der smider emballagen, så fortæl dem høfligt, at det, de lige har gjort, er forkert. Bare fordi de professionelle gør det betyder ikke, at det er rigtigt. Og hvis de gør det, fordi de har set profferne gøre det, hvorfor smider de ikke også dåser væk så? Det er en anden historie, ikke?

  2. Vand fra hanen er et bedre valg end flaskevand. Brug vand fra vandhanen, når du fylder vandflasken. Når du har brug for påfyldning undervejs, skal du kigge efter en drikkevandskilde eller bede en café om at få den fyldt op. Det er gratis, kommer ikke i en plastikbeholder, og de fleste steder er det lige så godt eller endda bedre end flaskevand.  

  3. Brug miljøvenlige rengørings- og vedligeholdelsesprodukter såsom sæbe til at rengøre din cykel, smøremiddel, voks eller affedtningsmiddel. Der er masser af muligheder til en lignende pris som ikke-miljøvenlige produkter. Du kan også lave dine egne hjemmelavede produkter, dvs. et affedtningsmiddel. Anvendelse: saft fra 1 citron, 2 spsk bagepulver og 2 kopper/473 ml varmt vand. Læg det i en sprøjteflaske og start med at fedte af.

  4. Pas på din cykel og dens komponenter, så de holder længere. Hvis du holder din cykel ren og i god stand, forlænges dens levetid. Dette gælder især for drivlinjen (kæderinge, krumtap, kassette og bagskifter) og de dele, der roterer og bruger lejer, såsom pedaler, bundbeslag, headset og hjulnav. At besøge et cykelværksted og regelmæssig rengøring hjælper dig med at bruge færre penge på nye komponenter. Når du reducerer slid og forbrug, bliver din cykling mere bæredygtig.

  5. Korrekt dæktryk. Sørg for, at dine cykeldæk har det korrekte tryk i henhold til din vægt for at forlænge deres levetid. Hvis der ikke er luft nok, er der mere friktion og derfor mere slitage, hvilket betyder, at du bliver nødt til at skifte dæk hurtigere. Dette kan undgås ved at kontrollere trykket før hver tur – en meget simpel miljøvenlig vane, der også får dig til at cykle hurtigere. Når dækket er slidt, skal du ikke bare smide det i skraldespanden. Tag det til et genbrugsanlæg, en bildækbutik, se måske på løsninger som Green Guru eller Velorim, eller gå til en lokal butik for at få det genbrugt. Du kan også få lidt inspiration og give dit dæk et nyt liv ved at gøre det til et bælte, en stol, en dørmåtte eller en nøglering.

  6. lapning = genbrug. Selvom slanger kan være meget billige, er det stadig mere økonomisk og miljøvenligt at rette en punktering med et plaster end at smide den punkterede slange og bruge et nyt. Du behøver ikke at lappe slangen på ruten, medmindre du har haft flere punkteringer samme dag. Det er bedst at skifte den punkterede slange på farten, og når du kommer hjem, skal du lappe punkteringen. Når det kommer til udskiftning af slangen, ville en lille håndpumpe være en grønnere løsning end CO2-patroner. Rør med flere lapper er bevis på uheld, men også mange kilometer. For at genbruge slangen skal du følge de samme retningslinjer som for dæk. Hvis du kan lide at tage genbrug til det ekstreme, og du har nogle DIY-evner, kan du endda bruge nogle af disse fantastiske ideer.

  7. Cykelturisme. Turisme har et enormt økologisk fodaftryk. Selv når vi rejser til andre regioner eller lande for at cykle, kommer vi dertil i bil eller fly. At genoverveje vores ferieplaner og vælge cyklen som det eneste eller vigtigste transportmiddel er ekstremt vigtigt. Du kan finde en masse information om cykelture, for eksempel EuroVelo, som har mange forskellige ruter på over 45.000 km i hele Europa. En anden måde at reducere turismens indflydelse på er sightseeing og at komme rundt i byen eller regionen på cykel. Cykeludlejning er en god mulighed, der let tilpasser sig alles behov. Det hele afhænger af, hvor cykelvenlig byen er. Lad os være ærlige, en turist vil helt sikkert være mere frisk på at hoppe på en cykel i København end i Madrid.

  8. Genopladelige batteridrevne lys. Både for- og baglys er vigtigt tilbehør, der forbedrer synligheden på vejen, hvor sidstnævnte er dem, vi bruger oftest. Derfor er det en god ide at få genopladelige batteridrevne lys i stedet for dem med udskiftelige batterier. Og hvis vores lys kører på almindelige udskiftelige batterier, er det bedre at bruge genopladelige batterier end engangsbatterier. Du kan endda vælge solcelledrevne cykellamper med integrerede solpaneler.

  9. Vælg bæredygtige mærker. Modeindustrien er en af de mest forurenende sektorer, og derfor skal vi vælge mærker, der er forpligtet til at reducere deres miljøpåvirkning gennem en nul-emissionspolitik. Dette er også vores mission i Siroko, da vi konstant leder efter nye måder at blive et endnu grønnere og mere miljøvenligt brand. Vi bruger bæredygtige og holdbare materialer som merinould, der overholder den ansvarlige uldstandard (RWS) i vores undertøj eller Mersamid® genanvendt plast i rammerne på vores sportssolbriller. Vi designer vores produkter for at øge deres holdbarhed. Vi vælger transportvirksomheder, der optimerer deres leveringsruter for at reducere CO2-udledningen. Vi bruger genbrugspap og grøntsagsbaseret blæk i vores emballage, og vi har implementeret en affaldshåndteringsproces i vores lager, der muliggør effektiv transport til genbrugscentre. Og frem for alt samarbejder vi med producenter og leverandører, der deler de samme miljøhensyn.

  10. Ansvarligt og bæredygtigt forbrug. Brands er ikke de eneste, der skal respektere miljøet. Som forbrugere kan vi også træffe ansvarlige valg og undgå at bidrage til miljøforringelsen. Vi bør tænke to gange og beslutte, om vi virkelig har brug for, hvad vi skal købe, og gå efter en less-is-more-holdning. Der er ingen mening i at vælge et miljøvenligt brand, hvis vi køber mere, end vi har brug for eller ikke tager os godt af produkterne. Ligesom med cykler og deres komponenter vil pleje af tøj og tilbehør forlænge deres levetid. Vi skal også genbruge al emballagen og lægge den i tilsvarende genbrugsbeholdere eller give den et nyt liv, som mange Siroko-kunder gør med vores poser og kasser.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler