nuevaosegunda a9f2a667 b985 4918 86ca c8b4e5fae9e9

Ny cykel vs brugt cykel: Hvilken en skal man købe?

Cykling og cykler har for nylig nået nye højder i popularitet. Næsten hele branchen kæmper for at fylde op og holde trit med en så stor efterspørgsel. Hvis du forsøgte at købe udstyr online, så du, hvor mange produkter der er udsolgt. Hvis du gik til en fysisk butik, bemærkede du helt sikkert de halvtomme hylder og hørte sælgeren sige, at de ikke ved, hvornår visse produkter vil være tilgængelige igen.

Disse problemer skyldes kombinationen af en enorm stigning i efterspørgslen efter sportsudstyr og afbrydelsen af produktions- og distributionskæderne, som både direkte eller indirekte skyldes Covid-19. Før pandemien havde der allerede været en stigning i efterspørgslen, men industrien var i stand til at håndtere situationen og tilfredsstille efterspørgslen. I marts 2020 ændrede alt sig.

Fra i dag og muligvis i løbet af 2021 vil der være problemer med lager. Derfor har mange mennesker henvendt sig til brugtmarkedet enten for at kigge efter dele til at reparere deres cykel, købe deres første cykel og begynde at cykle eller blot for at forny eller forbedre den, de allerede har.

Med dette i tankerne skal vi tale om fordele og ulemper ved at få en ny cykel og købe en brugt. Dette skulle hjælpe dig med at besvare ovenstående spørgsmål, da hver køber har forskellige behov, der kan få dem til at beslutte den ene eller den anden måde.

Nye cykler – Fordele

  • Alt er nyt, du er den, der bruger cyklen for første gang, og det skal fungere perfekt.
  • Den skal holde længere, og hvis du passer godt på den, vil du være i stand til at sælge den senere, men meget afhænger af modellen. For eksempel vil en landevejscykel med fælgbremser eller en 27,5″ eller 26″ mountainbike vil være temmelig vanskeligt at sælge.
  • Producentens garanti. Mærkerne angiver klart, at det kun gælder for den første køber.
  • Eftersalgsservice. Hvis du køber i en fysisk butik, har du denne mulighed, hvis noget holder op med at fungere korrekt eller bliver forkert justeret. Hvis du køber online er eftersalgsservice enten ikke-eksisterende eller mere kompliceret at få adgang til.
  • Når du køber en ny cykel, får du alle leddene i produktions- og forsyningskæden til at fungere og understøtter dermed industrien fra produktion til distribution til service i butikken.

Nye cykler – Ulemper 

  • Prisen er den største ulempe. Inden for lignende modeller vil en ny cykel være dyrere end en brugt. Du kan få en bedre pris i løbet af sæsonbestemte eller clearance salg, men disse er langt mindre almindelige nu.
  • Leveringstid. Før Covid-19 var leveringstider acceptable, men nu er der mange modeller, der ikke har en bestemt leveringsdato i 2021, og nogle, der ikke engang vil blive leveret i år.
  • Begrænset tilpasning. Brands fremstiller på en standardiseret måde og tilbyder sjældent en tilpasningstjeneste for at tilpasse cyklen til dine personlige præferencer og behov.
  • Producentens egen interesse i at holde salget i gang. Brands ønsker at forny deres produktlinjer konstant og frigive nye cykelmodeller hvert år. Lad dig ikke narre af reklamer selv, det meste af tiden er der ingen mærkbar ændring mellem en model fra den tidligere og den nye samling.

Brugte cykler – Fordele

  • Pris. I modsætning til nye cykler er prisen den største fordel ved brugte cykler. Du kan købe en bedre brugt cykel for det samme beløb, eller du kan nemt finde en billigere brugt model svarende til den nye, du kiggede på.
  • Umiddelbarhed. Et andet punkt til fordel for brugte cykler er, at du ikke behøver at vente. Du kan endda bruge din nye cykel på samme dag eller et par dage efter købet.
  • Fantastisk til begyndere. Hvis du vil begynde at cykle, betyder en brugt cykel, at du ikke behøver at bruge en masse penge for at få en god cykel og prøve det.
  • Grønt køb. Produktionen af cykler har sit økologiske fodaftryk, så ved at købe en brugt cykel handler vi på en bæredygtig måde og respekterer vores planet.
  • Brugtmarkedet stimulerer også økonomien. Hvis nogen sælger en cykel, planlægger de sandsynligvis enten at købe en ny eller ønsker at få nogle penge tilbage til andre udgifter.
  • Før du køber, skal du tænke på at sælge. Dette er mere et tip end en faktisk fordel. Når du køber en brugt cykel, skal du tænke, om du vil være i stand til at sælge den senere – visse modeller kan være vanskeligere at sælge.

Brugte cykler – Ulemper

  • Ingen garanti. Absolut den største ulempe, men det kan undgås ved at vælge fysiske eller online butikker, der tilbyder købsgaranti. Du kan også underskrive en køber-sælger aftale, når du beskæftiger dig med en privat sælger.
  • Vær forsigtig med, hvad du køber. Tjek cyklen, og hvis du ikke ved hvordan, så har vi en artikel til at hjælpe dig med det her.
  • Vær forsigtig med, hvem du køber fra. Hvis du vil købe online og ikke ønsker at blive offer for et fupnummer, har du kun tillid til brugere med gode anmeldelser. Hvis du vil lave aftaler personligt, skal du vælge en person, der er velvidende om cykler, og mødes på et offentligt sted. Stol ikke på en cykel, der er for billig. Den har måske et skjult problem, eller værre, det kan være, at den er stjålet.

Du vil høre alle mulige meninger om brugtmarkedet. Der er mennesker, der altid køber brugte cykler og tilbehør, fordi de ved, hvordan man søger, sammenligner og forhandler. Og så er der mennesker, der ikke engang overvejer at købe på dba.dk på grund af nogle dårlige erfaringer, eller fordi de har hørt noget, men negative meninger, og derfor foretrækker at købe fra deres lokale butikker.

Afslutningsvis, hvis du ikke har noget imod at betale mere, og hvad du ønsker, er sikkerhed, garanti og pålidelighed, så gå efter en ny cykel. Du kan også gå til en butik eller en online butik, der tilbyder garanti og sikkerhed for, at du køber en brugt cykel i god stand.

På den anden side, hvis du har et stramt budget og ønsker at købe den bedst mulige cykel, vil du gerne kunne stole på, at cyklen er blevet korrekt vedligeholdt, så vælg en brugt cykel og følg vores anbefalinger om, hvordan du korrekt inspicerer cyklen for at undgå ubehagelige overraskelser.

Hvis du vil begynde at cykle og ikke ved, om det er din sport endnu, kan du købe en ny cykel, prøve det af, og hvis du er skuffet, kan du sælge den for lidt mindre, end du har betalt for den. Du kan også bruge mindre på en brugt cykel og sørge for, at du vælger en model, der sælger godt. På denne måde vil du være i stand til at sælge den nemt, hvis du beslutter dig for, at cykling ikke er din ting, eller måske bliver du hooked på cykling og vælger at skifte til en bedre model.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler