maillots m2 f663a340 1069 4b70 9589 0385fd0f66fa

Siroko M2 Collectie: Betaalbare en functionele wielershirts voor vrouwen en mannen

Laten we eerlijk zijn. Beginnen met fietsen is geen goedkope sport in vergelijking met voetbal, basketbal of atletiek. Je hebt meer geld nodig om een fiets te kopen en voor je standaarduitrusting dan bij andere sporten. Dat gezegd hebbende, als je een krap budget hebt en je overweegt om te gaan fietsen omdat je het fietsvirus te pakken hebt, of als je al een tijdje fietst en je je garderobe wilt updaten – maak je dan geen zorgen! Bij Siroko hebben we wat je zoekt: de M2 collectie waar je betaalbare wielershirts voor mannen en vrouwen vindt, modellen met lange en korte mouwen, van uitstekende kwaliteit en een verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en maten, variërend van XS tot XXL. Voordat je over hun belangrijkste kenmerken leest, bekijk ons artikel over het kiezen van een goed wielershirt en ontdek zelf dat de M2 een geweldige keuze is voor een onverslaanbare prijs:

Stof

pinerolo maillot cycling lookbook 04

Er zijn twee soorten stoffen in de M2 wielershirts. Beide zijn ademend en elastisch, maar met verschillende combinaties van elasthan en polyester, variërend in gewicht en maasstructuur, waardoor ze verschillende eigenschappen hebben voor specifieke eisen op het gebied van koeling en ademend vermogen. De hoofdstof is een soepele, zachte lycra met een optimaal gewicht om in elke situatie comfort te bieden. De stof op de rug is microgeperforeerd, voor een goede warmte- en vochtafvoer. De achterzakken zijn gemaakt van hetzelfde soort lycra als de hoofdstof, zodat ze het gewicht kunnen dragen van de spullen die fietsers gewoonlijk in hun zakken stoppen, zonder afbreuk te doen aan de ademende werking.

Model en pasvorm

Natuurlijk zijn de M2 wielershirts voor vrouwen anders ontworpen dan wielershirts voor mannen om zich beter aan te passen aan de vrouwelijke lichaamsvorm. Dit betekent niet dat een vrouw of een man alleen een vrouwen- of een mannenshirt kan dragen. Gelukkig kan het wielershirt zich door de elasticiteit van de stof gemakkelijk aanpassen aan verschillende lichamen.

westfalia lifestyle estudio 02

De snit van de Race Slim Fit is nauwsluitend, maar niet te strak, en garandeert voldoende bewegingsvrijheid op de fiets. Dit is mogelijk dankzij de elastische stof en de paneel-gebaseerde constructie van het wielershirt. Het rugpand (met een drop tail) is groter dan het voorpand, zodat het wielershirt zich aanpast aan de houding van de renner. Dit betekent dat er geen tekort aan stof is aan de achterkant en geen overschot aan de voorkant, wat de aerodynamica, de bescherming van de onderrug en het comfort verbetert. Raglanmouwen (een soort mouw uit één stuk die volledig doorloopt tot aan de kraag, waarbij een diagonale naad overblijft van de onderarm tot aan het sleutelbeen) en zijpanelen zorgen voor een optimale pasvorm, waardoor het kledingstuk zich aanpast aan het lichaam. 

Als je wilt dat je wielershirt goed past, zorg er dan voor dat je de juiste maat kiest. Bekijk onze handleiding om de juiste maat fietskleding te vinden. Deze komt zeker van pas.

Ontwerp

Het wielershirt is een belangrijk kledingstuk als het gaat om het personaliseren van de wielerlook. Kies een ontwerp dat bij je sokken past, je fiets of je helm helpt je niet alleen om je goed te voelen en met een glimlach op je gezicht van huis te vertrekken, maar het laat ook je stijl en persoonlijkheid zien. 

blue coast maillot cycling frontal

In onze M2 collectie vind je wielershirts met minimalistische ontwerpen met slechts één of twee kleuren, zoals de Blue Coast, de Pimorent of de Innsbruck, anderen met een klassieke look zoals onze bestseller Westfalia, en tenslotte een aantal coole en originele ontwerpen, zoals de Pinerolo stijl voor vrouwen die perfect past bij onze BX Jungle fietsbroek en het Amazonas ondershirt. 

siroko bx jungle bib short lifestyle 00

Kraag en Taille

De laag uitgesneden kraag is gemaakt van dezelfde stof als de rest van het shirt en je vindt maat-, onderhouds- en wasinformatie aan de binnenkant gedrukt, waardoor wordt voorkomen dat onnodige labels tegen de huid gaan schuren. Er is ook een zachte rubberen band met het logo van Siroko op de naad die de kraag met de mouwen en de voor- en achterpanelen verbindt, voor comfort en een perfecte pasvorm. De onderboord van het wielershirt is voorzien van een elastische band met een siliconen gripper om de optimale pasvorm en positie van het wielershirt te garanderen.

Mouwen

Logischerwijze is het belangrijkste verschil tussen de M2 shirts met korte mouwen en M2 shirts met lange mouwen de lengte van de mouw. Bovendien verschilt het ontwerp van de lange mouw enigszins van dat van de korte mouw om zich aan te passen aan de positie van de armen op de fiets. In beide gevallen gaat het om een geribde raglanmouw, met een boord aan de pols (lange mouw) of aan de arm (korte mouw); de nauwsluitende pasvorm is te danken aan de elasticiteit van de stof. 

Zakken

genuine cycling maillot cycling lookbook 05

Er zijn drie achterzakken met een vergelijkbare capaciteit. De twee zijzakken hebben een schuine opening aan de bovenkant, zodat je er gemakkelijk snacks, mobiele telefoons of andere voorwerpen uit kunt halen en in kunt stoppen. De zomen in alle drie de zakken zijn elastisch, waardoor je er gemakkelijk met je handen bij kunt, alles op zijn plaats blijft, de voorwerpen die uitsteken (vesten, handschoenen, pomp) worden vastgezet en er zelfs tijdens hobbelige ritten niets uitvalt. In het bovenste deel van de centrale zak zit een klein zakje met een SBS halfautomatisch slot voor je waardevolle spullen. Het hele zakgedeelte heeft versterkte buitennaden om zwaardere voorwerpen te kunnen dragen.

Ritsen

De rits vooraan is ook voorzien van een SBS halfautomatisch slot. Dit betekent dat de rits niet vrij kan schuiven, tenzij het treklipje tot een bepaald punt wordt opgetild. Op dat moment wordt de vergrendelingspen losgelaten en kan de rits gemakkelijk omhoog of omlaag worden getrokken. De hele rits is aan de binnenkant beschermd met stof om te voorkomen dat hij vastloopt en ook om te voorkomen dat de rits gaat schuren in de nek en op het bovenlichaam, dat er haren blijven haken, dat de huid beschadigd of geïrriteerd raakt en ook om de fietsbroek te beschermen.

fleche maillot cycling lookbook 01

Dit zijn alle kenmerken van de M2-collectie van Siroko: Veelzijdige en betaalbare wielershirts voor mannen en vrouwen die je het grootste deel van het jaar elke dag kunt dragen en in uiteenlopende weersomstandigheden, wanneer je ze combineert met basislagen, winddichte vesten en andere warme kleding. Of je nu 30 km of 200 km fietst, een M2 wielershirt is je comfortabele, betrouwbare en duurzame metgezel.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen