reciclar d32942d8 7be4 4981 b9d7 9ee302abb2b8

Återvinning på sadeln: 10 enkla miljövänliga vanor för cyklister

Cykling är en av de mest hållbara sporterna, men låt oss vara ärliga, allt vi gör har ett ekologiskt fotavtryck och att cykla är inte annorlunda. Varje steg har en inverkan: från tillverkningsprocessen för själva cykeln till den energigel eller omslagspappret på bars som vi äter på medan vi cyklar. Därför bör vi göra vårt bästa för att bli ännu mer hållbara genom att anta dessa enkla vanor för att skydda miljön:

  1. Kasta inte omslagen från dina snacks var som helst. Om du har haft med dig gelén eller barsen hela vägen kan du lika lätt förvara omslaget i fickan eller under din tröja eller jacka och slänga det i soptunnan när du är klar. Ännu bättre är det om du väljer att göra hemlagade geler eller bars i återanvändbara behållare (Hemgjorda Recept För Cyklister). Om du ser en cyklist som kastar förpackningen, säg till dem artigt att vad de precis har gjort är fel. Bara för att proffsen gör det betyder det inte att det är rätt. Och om de gör det för att de har sett proffsen göra det, varför slänger de inte burkarna också? Det är en annan historia, eller hur?

  2. Kranvatten är ett bättre val än vatten på flaska. Använd kranvatten när du fyller på cykelflaskan. När du behöver påfyllning på vägen, leta efter en dricksfontän eller fråga ett kafé om de kan fylla den med kranvatten. Det är gratis, kommer inte i en plastbehållare och på de flesta ställen är det lika bra eller till och med bättre än vatten på flaska.

  3. Använd miljövänliga rengörings- och underhållsprodukter såsom tvål för att tvätta din cykel, smörjmedel, vax eller avfettningsmedel. Det finns många alternativ till ett liknande pris som icke-ekologiska produkter. Du kan också göra dina egna hemlagade produkter, t.ex ett avfettningsmedel. Använd: juice från 1 citron, 2 matskedar bikarbonat och 2 koppar/473 ml varmt vatten. Fyll en sprayflaska och börja avfetta.

  4. Ta hand om din cykel och dess komponenter så att de håller längre. Att hålla din cykel ren och i gott skick förlänger dess livslängd. Detta gäller särskilt för drivlinan (kedja, kedjedrev, vevsats, kassett och spårväxel) och de delar som roterar och använder lager, såsom pedaler, bottenfäste, styrstam och hjulnav. Att besöka en cykelverkstad och regelbunden rengöring hjälper dig att spendera mindre pengar på nya delar. Att minska slitaget och utgifterna kommer att göra ditt trampande mer hållbart.

  5. Korrekt däcktryck. Se till att dina cykeldäck har rätt tryck baserat på din vikt för att förlänga deras livslängd. Om det inte finns tillräckligt med luft förekommer det mer friktion och därmed mer slitage, vilket innebär att du måste byta däck tidigare. Detta kan undvikas genom att kontrollera trycket före varje cykeltur – en mycket enkel miljövänlig vana som också får dig att cykla snabbare. När däcket har slitits ut, släng det inte bara i papperskorgen. Ta det till en återvinningsstation, en bildäcksbutik, titta kanske på lösningar som Green Guru eller Velorim eller gå till en lokal butik för att få det återvunnet. Du kan också få lite inspiration och ge ditt däck ett nytt liv genom att förvandla det till ett bälte, en stol, en dörrmatta eller en nyckelring.

  6. Lappning = återvinning. Även om slangar kan vara väldigt billiga är det ändå mer ekonomiskt och miljövänligt att fixa en punktering med en lapp än att kasta bort den punkterade slangen och använda en ny. Du behöver inte lappa röret på rutten, om du inte har haft flera punkteringar samma dag. Det är bäst att byta den punkterade slangen när du är på språng och reparera punkteringen när du kommer hem. När det gäller byte av slangen skulle en liten handpump vara en grönare lösning än CO2-patroner. Slangar med flera lappar är bevis på otur men också många kilometer. För att återvinna slangarna, följ samma riktlinjer som för däck. Om du gillar att ta återvinning till det yttersta och du har lite gör-det-själv färdigheter kan du till och med använda några av dessa fantastiska idéer.

  7. Cykelturism. Turismen har ett enormt ekologiskt fotavtryck. Även när vi reser till andra regioner eller länder för att cykla kommer vi dit med bil eller flygplan. Det är oerhört viktigt att tänka om våra semesterplaner och välja cykel som enda eller huvudsakliga transportmedel. Du kan hitta mycket information om cykelturer, till exempel EuroVelo, som har många olika rutter på över 45 000 km totalt över hela Europa. Ett annat sätt att minska effekterna av turismen är sightseeing och att ta sig runt i staden eller regionen på cykel. Cykeluthyrning är ett utmärkt alternativ som enkelt anpassar sig till allas behov. Allt beror på hur cykelvänlig staden är. Låt oss vara ärliga, en turist kommer säkert att känna sig säkrare i att hoppa på en cykel i Köpenhamn än i Madrid.

  8. Laddningsbara batteridrivna lampor. Både fram och baklampor är viktiga tillbehör som förbättrar vår synlighet på vägen, den senare är vad vi använder oftast. Därför är det en bra idé att skaffa uppladdningsbara batteridrivna lampor snarare än de med utbytbara batterier. Och om våra lampor går på vanliga utbytbara batterier är det bättre att använda uppladdningsbara batterier än engångsbatterier. Du kan till och med välja soldrivna cykellampor med integrerade solpaneler.

  9. Välj hållbara varumärken. Modeindustrin är en av de mest förorenande sektorerna, därför måste vi välja varumärken som har åtagit sig att minska sin miljöpåverkan genom en nollutsläppspolicy. Detta är också vårt uppdrag på Siroko eftersom vi ständigt letar efter nya sätt att bli ett ännu grönare och mer miljövänligt varumärke. Vi använder hållbara och tåliga material, till exempel merinoull som överensstämmer med standarden för ansvarsfull ullhantering (RWS), i våra undertröjor för cykling eller Mersamid® återvunnen plast i ramarna av våra sportsolglasögon. Vi designar våra produkter för att öka deras hållbarhet. Vi väljer transportföretag som optimerar sina leveransvägar för att minska koldioxidutsläppen. Vi använder återvunnen kartong och växtbaserade bläck i våra förpackningar och vi har implementerat en avfallshanteringsprocess i vårt lager som möjliggör effektiv transport till återvinningscentraler. Och framför allt samarbetar vi med tillverkare och leverantörer som delar samma miljöhänsyn.

  10. Ansvarsfull och hållbar konsumtion. Varumärken är inte de enda som bör respektera miljön. Som konsumenter kan vi också göra ansvarsfulla val och undvika att bidra till miljöförstöringen. Vi måste tänka två gånger och avgöra om vi verkligen behöver det vi ska köpa och ha en mindre-är-bättre attityd. Det är ingen mening att välja ett miljövänligt varumärke om vi köper mer än vi behöver eller inte tar väl hand om produkterna. Precis som med cyklar och deras komponenter kan vi genom att ta hand om kläder och tillbehör förlänga deras liv. Vi bör också återvinna all förpackning och lägga dem i motsvarande återvinningsbehållare eller ge dem ett nytt liv som många Siroko-kunder gör med våra påsar och lådor.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Utvalda artiklar