equipacion basica be4c7dd4 3b6a 4be2 9e48 a1ae35694132

Grundlæggende Udstyr Til Cyklingbegyndere

Uanset om du vælger en mountainbike eller en cykel, er der noget grundlæggende udstyr, der bruges i begge kategorier, og selvom det ikke betragtes som vigtigt (bortset fra hjelmen), vil det hjælpe dig med at føle dig godt tilpas og nyde turen fuldt ud.

  • Sikkerhed:

    En hjelm kan redde dit liv, og det er obligatorisk at bruge det i mange lande. Der er en bred vifte af hjelme, og du finder tilstrækkelig beskyttelse til både vej- og mountainbiking uden at skulle bruge mange penge. Husk, at hjelmen ikke skal bevæge sig på dit hoved, så vælg den rigtige størrelse og en behagelig model.

    Et baglygte og forlygte, der hjælper dig med at se og blive set, er et must. Hvis du bruger din cykel meget, kan du overveje at investere i lys med genopladelige USB-batterier for at undgå at bruge en formue på engangsbatterier.

    En cykellås er valgfri, men hvis du tror, du bliver nødt til at beskytte din cykel mod tyve, skal du ikke tænke to gange og købe en, så du ikke behøver at bekymre dig, når du parkerer din cykel et eller andet sted på vejen. 

  • Cykeltøj:

    Cykelshorts og en kortærmet cykeltrøje om sommeren, langærmet om vinteren. Selvfølgelig kan du cykle i joggingbukser og en T-shirt eller en sweatshirt, men din krop (især din bagdel) vil sætte pris på den ekstra polstring i cykelshorts og den perfekte pasform, åndbarhed og ventilation, der tilbydes af letvægtstøj, som er designet til cykling.

  • Cykeltilbehør:

    Som navnet antyder, er de ikke nødvendige. Velkommen til det uendelige univers af: “det er ikke vigtigt, men…” så af sikkerhedsmæssige grunde vil vi kun tale om to typer cykeltilbehør: cykelbriller og cykelhandsker.

    Cykelbriller. Kan jeg have mine almindelige solbriller på? Ja og nej. NEJ, hvis rammen er af metal, og JA, hvis den er plastik. Under alle omstændigheder er sportssolbriller mere lette, komfortable og sikre og tilbyder bedre beskyttelse mod vinden end almindelige solbriller.

    Cykelhandsker. De er ikke vigtige, men polstrede cykelhandsker gør ruten mere behagelig og mere sikker, hvis du falder. Det er bestemt tilrådeligt at bruge cykelhandsker til mountainbiking.

  • Værktøjssæt:

    Punkteringer: Hvis du ikke har tubeless dæk (med væske indeni, der forsegler mindre punkteringer), skal du bruge dækhåndtag, et rør til dit dækstørrelse og en pumpe til at pumpe dækket igen. Hvis du også har en lille kasse med plaster og lim, kan du komme hjem igen selv med mere end en punktering.

    Multifunktionsværktøjer med kædebryder for at kunne reparere en ødelagt kæde, for uden den bliver du nødt til at køre hjem som et barn på en løbecykel.

    Hvor skal vi have alt dette? Der er flere muligheder:

    Den gamle måde er at lægge alt i baglommerne på din cykeltrøje. Det er naturligvis ikke den mest behagelige mulighed, men absolut den mest overkommelige.

    Den mest almindelige mulighed er en cykeltaske. De kommer i forskellige størrelser, afhængigt af hvad du vil sætte indeni. Der er sadeltasker, styrtasker, toprørposer, rammeposer osv.

    Opbevaringsflasker er meget praktiske, men de bruger den meget nødvendige plads i dit vandflaske.

  • Glem ikke at hydrere og spise

    Du skal i det mindste medbringe en cykelflaske, men du kan også vælge en hydreringspakke og bruge den til at have dit værktøjssæt med dig.

    Snacks. Selvom du kun skal ud i en time, og du ikke tror, du bliver sulten, er det aldrig en dårlig idé at have en banan med i din cykeltrøje. Energigeler og -barer er en anden enkel og praktisk mulighed (husk altid at smide emballagen i skraldespanden).

  • Smartphone

    Takket være mobiltelefoner og alle de gratis apps (Google Maps, Wikiloc, Komoot, BikeMap osv.) Er du i stand til at vide, hvor du skal hen, hvor mange km du kører, planlægge dine ruter osv. Der er flere nyttige telefonholdere til et cykelstyr. Nogle stilarter med værktøjsposer har en dobbeltfunktion: du kan placere din mobiltelefon som om den var i en telefonholder, mens du også opbevarer dine snacks og værktøjer. 

Vær opmærksom på, at vi ikke ønsker at overbevise dig om at købe udstyr, før du hopper på cyklen. Det er vigtigt at starte med den mest simple ting først: at cykle. Tid og øvelse fortæller dig, hvilken type udstyr du har brug for.

Vi vil også gerne dele et sidste par anbefalinger til både begyndere og eksperter: du bør oplade din mobiltelefon, inden du tager afsted på en tur, og du skal altid medbringe dit ID og nogle penge, bare for en sikkerheds skyld.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler