equipacion basica d1b3621d 287b 4d30 b1d2 971696055fdd

Grunnleggende Utstyr For Nye Syklister

Enten du velger en terrengsykkel eller en landeveissykkel for å begynne å sykle er det noe grunnleggende utstyr som brukes i begge kategorier, og selv om det ikke anses som viktig (bortsett fra hjelmen), vil det hjelpe deg å føle deg komfortabel og nyte turen.

 • Sikkerhet:

  En hjelm kan redde livet ditt og bruken er obligatorisk i mange land. Det finnes et bredt utvalg av hjelmer, og du vil ha tilstrekkelig beskyttelse for både landeveissykling og terrengsykling uten å måtte bruke masse penger. Husk at hjelmen ikke skal bevege seg på hodet, så velg riktig størrelse og en behagelig modell.

  Et baklys og frontlys for å hjelpe deg å se og bli sett er et must. Hvis du bruker sykkelen mye bør du vurdere å investere i lys med USB-oppladbare batterier for å unngå å bruke en formue på engangsbatterier.

  En sykkellås er valgfritt, men hvis du tror du trenger å beskytte sykkelen din mot tyver, ikke tenk mer på det, kjøp en slik at du ikke trenger å bekymre deg når du parkerer sykkelen et sted på veien.

 • Sykkelklær:

  Sykkelshorts og kortermet sykkeltrøye om sommeren, langermet om vinteren. Selvfølgelig kan du sykle i joggebukse og en T-skjorte, eller en genser, men kroppen din (spesielt rumpa) vil sette pris på den ekstra polstringen i sykkelshortsen og den perfekte passformen, pusteevnen og ventilasjonen som tilbys av lette klær som er designet for sykling.

 • Sykkeltilbehør:

  Som navnet antyder, er de ikke nødvendige. Velkommen til det uendelige universet av: “du må ikke ha det, men…” så for sikkerhets skyld vil vi bare nevne to typer sykkelutstyr: sykkelbriller og hansker.

  Sykkelbriller. Kan jeg bruke mine vanlige solbriller? Ja og nei. NEI hvis rammen er av metall, og JA, hvis den er plast. Uansett er sportssolbriller lettere, mer komfortable og trygge, og gir bedre beskyttelse mot vinden enn vanlige solbriller.

  Hansker. De er ikke viktige, men polstrede hansker vil gjøre turen mer behagelig og tryggere i tilfelle du faller. Bruk av hansker er absolutt tilrådelig for terrengsykling.

 • Verktøysett for sykkelreparasjon:

  Punkteringer: Hvis du ikke har slangeløse dekk (med væske inni som tetter mindre punkteringer selv), trenger du dekkspaker, en slange riktig til dekkstørrelsen og en pumpe for å pumpe det opp på nytt. Hvis du også har med deg en liten boks med lappesaker og lim vil du kunne komme deg hjem selv om du har greid å punktere flere ganger.

  Multifunksjonsverktøy med kjedebryter for å kunne reparere et ødelagt kjede, for uten det må du gå hele hjem.

  Hvor legger vi alt dette? Det er flere alternativer:

  Den gamle varianten er å legge alt i baklommene på sykkeltrøya. Det er åpenbart ikke det mest komfortable alternativet, men definitivt den rimeligste.

  Det vanligste alternativet er en sykkelveske. De kommer i forskjellige størrelser, avhengig av hva du vil legge oppi. Det finnes salvesker, styreposer, topprørsekker, rammeposer osv.

  Verktøyoppbevaringsflasker eller beholdere er veldig praktiske, men de bruker opp mye av plassen i vannflaskeholderen din.

 • Ikke glem å drikke og spise

  Du må ha med deg minst en sykkelflaske, men du kan også velge en hydreringspakke og bruke den til å oppbevare verktøysettet.

  Snacks. Selv om du bare skal ut i en liten time og ikke tror du blir sulten er det aldri en dårlig idé å ha en banan i sykkeltrøya. Energigeler og -stenger er et annet enkelt og praktisk alternativ (husk å alltid å kaste de tomme pakkene dine i søppelkassen).

 • Smarttelefon

  Takket være mobiltelefoner og alle gratisappene (Google Maps, Wikiloc, Komoot, BikeMap, etc.) er du i stand til å vite hvor du skal, hvor mange km du sykler, planlegge turer osv. Det er flere nyttige telefonholdere for sykkelstammer eller styre. Noen kommer med verktøyposer har en dobbel funksjon: du kan plassere mobiltelefonen din som om den var i en telefonholder og også lagre snacks og verktøy i den.

  Vær oppmerksom på at vi ikke vil overbevise deg om å begynne å kjøpe utstyr før du setter deg på sykkelen. Det er viktig å starte med det enkleste: å tråkke. Tid og erfaring vil fortelle deg hvilken type utstyr du trenger.

Vi vil også dele et par anbefalinger for både nybegynnere og eksperter: Husk å lade opp mobilen din før du reiser, og du bør alltid ha med deg ID-en din og litt penger i tilfelle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler