manguitos 4c602de7 2d2c 4c0e 86ff 7a9d3dfd836a

Hvordan og hvornår skal man bruge armvarmere til cykling?

 • Cykeltøj
 • 5 minutters læsning

I indlægget, der forklarede, hvornår man skulle bruge vindtætte cykelveste, skrev vi, at det var et af de mest universelle beklædningsgenstande i det omfattende katalog over cykeltøj. Armvarmere er lige så alsidige og derfor vigtige i enhver cyklists garderobe. I denne artikel vil vi forsøge at besvare de mest almindelige spørgsmål om dette sleeve til cyklister.

Hvilke slags armvarmere og sleeves findes der?

Lad os først forklare, at armvarmere til cyklister er et sleeve, der er lavet af stof, og der praktisk talt skal dække hele din arm lige fra håndleddet til skulderen. Afhængigt af stoffet er der forskellige typer armvarmere:

 • Arm-sleeves til sommeren: ultralette beklædningsgenstande lavet af syntetiske stoffer med lidt eller ingen termisk beskyttelse og et meget tæt passende snit. Deres hovedformål er at tilbyde UV-beskyttelse til vores arme.
 • Termiske armvarmere: tilbyder en bred vifte af modeller og et stort udvalg af muligheder alt efter cyklisters behov. Stofferne er mere tekniske og kan være syntetiske (polyamid, spandex, lycra …), naturlige (merinould) eller en blanding af begge dele. Modellerne med bedre termisk beskyttelse har en fleeceforing, der holder dine arme varme.
 • Vandafvisende armvarmere : Ud over termisk beskyttelse, er stoffet på en overfladebelægning, der gør dem vandafvisende. De beskytter dig mod regn, men kun i et vist omfang, da ingen armvarmer egentlig er 100% vandtætte. Brug en vandtæt jakke, hvis det regner meget.

Hvordan vælger man de rigtige armvarmere?

Før du beslutter dig for en stil, skal du tage højde for nogle nøglefunktioner:

 • Pasform. Armvarmere til cyklister skal passe tæt, næsten som et ekstra lag hud. Manchetområdet ved håndleddet og den anden ende ved bicepsen skal være stramt for at holde armvarmerne på plads.
 • Grippers i silikone. For at give ekstra greb på armen er de mest avancerede stilarter udstyret med skridsikre bånd for at forhindre, at armvarmerne glider ned.
 • Søm. Jo færre jo bedre. Da det er et rør, kan du ikke undgå dem helt, så det er vigtigt, at sømmene er flade og ikke gnider albueleddet.
 • Reflekterende detaljer. Cyklister skal bruge armene til at signalere drejningerne. Derfor er det vigtigt at have reflekterende elementer på armvarmerne, så vores signalering kan ses.
 • Ergonomisk design. Nogle modeller er lavet med tanke på cyklistens position på cyklen, så de er ikke lige rør, men danner snarere en 45° vinkel ved albuen.

Baseret på disse egenskaber er den næste ting, du skal overveje, når du vælger armvarmere, hvornår og hvor du skal bruge dem. I varme klimaer med meget milde vintre kan sommerærmer være nok. For tempererede klimaer med kolde vintre skal du vælge termiske. Hvis du bor i et område med høj luftfugtighed, hvor det regner regelmæssigt, er vandafvisende armvarmere det bedste valg.

Hvis du leder efter funktionalitet, skal du vælge termiske armvarmere, da de er de mest alsidige og vil være nyttige i alle årstider.

For at træffe det rigtige valg er det vigtigt at se på brandets størrelsesguide og mål. Du skal måle bredden på dit håndled og biceps og længden af din arm under hensyntagen til, at armvarmere er meget elastiske, men deres elasticitet har sine grænser. De skal passe tæt, men hvis de er for stramme, tillader de ikke, at blodgennemstrømningen fordeler varmen ordentligt til arme og hænder.

Hvorfor har cyklister armvarmere på?

 • Fordi de er lette at tage af og på under turen.
 • Fordi de fylder ikke og kan have i baglommerne på din cykeltrøje eller vest.
 • Fordi de giver ekstra beskyttelse mod sol, kulde, vind eller regn.
 • Fordi de hjælper med at opretholde din kropstemperatur, da armene ikke bevæger sig, når du cykler, og derfor bliver de lettere kolde.
 • Fordi det er kompressionstøj, der øger cirkulationen og hjælper med heling, smertereduktion og muskelspændinger.

Hvornår skal jeg bruge armvarmere?

Armvarmere er så multifunktionelle, at selv på de varmeste dage kan du have dem i lommerne i din vest og bruge dem til ekstra beskyttelse. En lang dag på cyklen med solen på dine arme kan tage sit præg, og hvis du ikke har solbeskyttelse til at bruge på farten, bliver du solbrændt.

I vores indlæg om vindtætte cykelveste gav vi dig nogle eksempler, der også kan anvendes til brugen af armvarmere:

Om sommeren, det sene forår og det tidlige efterår kan du have dem på for at beskytte dig selv på kølige aftener, hvis du går ud efter arbejde eller på kolde morgener, hvis du tager hjemmefra tidligt. Så snart du er varm, kan du tage dem af og lægge dem i lommerne. Du kan også gå ud uden armvarmerne på og tage dem på senere, så snart du bliver lidt kølig.

På en rute med bjergpas og lange nedkørsler, hvor du skal bruge dine arme og hænder til at bremse, tage fat i styret og flytte cyklen sikkert, og har vil du sætte pris på armvarmere og tynde handsker, der beskytter dig mod vind og kulde ned ad bakken. Dette gælder især for høje bjergpas.

Kort sagt er armvarmerne så alsidige, nemme at tage på, tage af og bære, at de giver dig mulighed for at tilpasse sig pludselige temperaturændringer og til forskellige omstændigheder ved hver cykelrute.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler