cover 04ce0a1a 070f 496c bda0 751c004f367f

Sådan Vælger Du Den Rette Cykeltrøje

  • Cykeltøj
  • 4 minutters læsning

Vi har udarbejdet en enkelt guide med tip og råd, der hjælper dig med at beslutte, hvilken cykeltrøje der passer dig bedst.

Typer af cykeltrøjer

Dybest set er følgende de to mest almindelige:

Kortærmet. Gode til sommeren såvel som til varme og milde klimaer. Hver sommer er forskellig, så afhængigt af vejret kan den kombineres med et ærmeløst teknisk mesh undertøj.

Langærmet. Anbefalet til forår og efterår, og det skal kombineres med et termisk teknisk undertøj. Det kunne være et teknisk mesh undertøj til varmere vejr eller et teknisk merinould undertøj til lavere temperaturer.

Stoffer

Syntetiske fibre såsom: polyester, spandex, nylon og lycra. Alle er åndbare og elastiske, men nogle mere end andre. Afhængig af cykeltrøjens sammensætning vil den være mere eller mindre elastisk, let, åndbar og dyr.

Naturlige fibre som merinould. Et ekstremt kuldebestandigt og hurtigtørrende stof, der ofte bruges til teknisk undertøj. Det holder dig varm og tør, selv når du sveder. Det bruges også i cykeltrøjer, som kan laves enten af 100% merinould eller af en blanding af uld og syntetiske stoffer for at garantere en bedre pasform og mere elasticitet.

Langt de fleste cykeltrøjer inkluderer solbeskyttende stoffer, men det er vigtigt at bruge solcreme i områder, der er direkte udsat for ultraviolet stråling.

Hvis du planlægger at købe din første cykeltrøje, så glem ikke at tage højde for allergier eller følsomme hudreaktioner på forskellige stoffer.

Størrelse og pasform

Sørg for at tage dine mål og se på brandets størrelsesguide, fordi hvert mærke producerer forskelligt, og hver krop er unik.

Pasformen specificeres altid af mærket, og den kan være mere eller mindre stram afhængigt af stoffets snit og elasticitet. Generelt er cykeltrøjer med lav og mellemlang rækkevidde mindre stramme, mens cykeltrøjer med høj og mellemlang rækkevidde er strammere.

Som vi sagde, er hver krop unik, og det samme gælder for cyklister. Der er fritidscyklister, der foretrækker tætte cykeltrøjer, mens andre vælger en mere afslappet pasform. Nøglen er at have det behageligt og sørge for at cykeltrøjen tilpasser sig din krop og din smag, og giver dig frihed under træning.

Husk, at en cykeltrøje er designet til at passe cyklistens position på cyklen, så det er helt normalt, at trøjen er længere på bagsiden end fronten. Du skal også vide, at det er normalt, at trøjen er lidt strammere i skulderområdet.

Efterbehandling og detaljering

Forskellen på kvaliteten af en cykeltrøje findes i detaljerne. Jo bedre efterbehandling, jo bedre er trøjen. Den mest basale detaljer er følgende:

  1. To eller tre baglommer til energigeler og -barer, mobiltelefon, reservedele/værktøj osv.
  2. En god lynlås, der glider glat og ikke sidder fast i stoffet.
  3. En glat og ren efterbehandling for at forhindre gnidning og rivning.
  4. Skridsikre elementer for at forhindre cykeltrøjen i at bevæge sig.

I avancerede og dyrere cykeltrøjer kan vi finde forbedringer såsom:

  1. Laserskårne ærmer for perfekt pasform på armene.
  2. Mikroperforeret stof eller mesh under armhulerne på siderne og bagsiden for bedre ventilation i disse områder.
  3. Baglommer med lyslomme til at opbevare dine nøgler, ID, penge osv. sikkert.
  4. Indvendige elastiske bånd med ekstra greb i hoften.

Design og farver

En cykeltrøje er det vigtigste tøj inden for cykling. De mest legendariske cyklister husker altid trøjer, hold, design og farver. At vælge en trøje baseret på dens design er lige så vigtig og kritisk som nogen af de tidligere punkter. Selvom det beskytter dig og passer perfekt, så hvis du ikke kan lide designet, vil du ikke have det på, og du vil sandsynligvis ende med ikke at bruge den.

Alle har sin egen smag, men når du vælger en trøje, skal du også tage sikkerhed i betragtning. Bortset fra at du føler dig godt, farver og designs er afgørende for at sikre din synlighed på vejen.

Lyse, prangende farver og design har vist sig at være effektive til at forbedre synligheden fra lange afstande i dagslys, men reflekterende detaljer er også af afgørende betydning. Uanset om du vælger en lys eller en mørkfarvet trøje, skal du sørge for at den indeholder meget reflekterende elementer.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler