cover 51234f12 fea4 4ec5 977c c45f97188dc9

Hvordan Velge Riktig Sykkeltrøye

Vi har laget en enkel guide med tips og råd for å hjelpe deg med å velge hvilken sykkeltrøye som passer best til deg.

Typer sykkeltrøyer

I utgangspunktet er det to som er de mest vanlige:

Kortermet. Viktig om sommeren, så vel som for varme og milde klimaer. Hver sommer er forskjellig, så avhengig av været kan den kombineres med et ermeløst nettingbunnlag.

Langermet.. Anbefalt for vår og høst, og den bør kombineres med et termisk underlag. Det kan være et netting baselag for varmere vær eller et merinoull underlag for lavere temperaturer.

Stoff

Syntetiske fibre som: polyester, spandex, nylon og lycra. Alle er pustende og elastiske, men noen mer enn andre. Avhengig av sykkeltrøyens sammensetning vil den være mer eller mindre elastisk, lett, pustende og kostbar.

Naturlige fibre som merinoull. Et ekstremt kaldtålig og stoff som tørker raskt, ofte brukt som stoffet underst. Det holder deg varm og tørr selv når du svetter. Det brukes også i sykkeltrøyer, som kan lages enten av 100% merinoull eller av en blanding av ull og syntetiske stoffer for å garantere bedre passform og mer elastisitet.

De aller fleste sykkeltrøyer inkluderer solbeskyttende stoffer, men det er viktig å bruke solkrem på områder som er direkte utsatt for ultrafiolett stråling.

If you are planning to buy your first cycling jersey, don’t forget to take into account allergies or sensitive skin reactions to different fabrics.

Størrelse og passform

Sørg for å ta målene dine og se på merkevarens størrelsesguide fordi hvert merke produserer annerledes og hver kropp er unik.

Passformen er alltid spesifisert av merket, og den kan være mer eller mindre stram, avhengig av stoffets kutt og elastisitet. Generelt er sykkeltrøyer med lav og middels lav rekkevidde mindre stramme, mens sykkeltrøyer med høy og middels høy rekkevidde er strammere.

Som sagt er hver kropp unik og det samme gjelder syklister. Det er fritidssyklister som foretrekker tettsittende sykkeltrøyer mens noen ekte sykkelgale velger en mer avslappet passform. Nøkkelen er å være komfortabel og sørge for at sykkeltrøyen tilpasser seg kroppen din og din smak, og gir deg frihet mens du trener.

Husk at en sykkeltrøye er designet for å passe syklistenes posisjon på sykkelen, så det er helt normalt at trøya har en slags hale, noe som betyr at baksiden er lengre enn fronten. Vet også at det er normalt at trøya er litt strammere i skulderområdet.

Etterbehandling og detaljer

Forskjellen mellom en sykkeltrøye av høyere og lavere kvalitet ligger i detaljene. Jo bedre etterbehandling, jo bedre er trøya. De mest grunnleggende detaljene er følgende:

  1. To eller tre baklommer for energigeler og barer, mobiltelefon, reservedeler / verktøy osv.
  2. En god glidelås som glir jevnt og ikke setter seg fast i stoffet.
  3. Flate sømmer og ren etterbehandling for å forhindre gnagsår og opprevet stoff.
  4. Sklisikre elementer for å forhindre at sykkeltrøyen beveger seg.

På avanserte, dyrere sykkeltrøyer kan vi finne forbedringer som:

  1. Laserskåret ermer for perfekt passform på armene.
  2. Mikroperforert stoff eller netting under armhulene, på sidene og baksiden for bedre ventilasjon i disse områdene.
  3. Baklommer med glidelås for trygt å oppbevare nøkler, ID, penger osv.
  4. Innvendige elastiske bånd med ekstra grep i hoften.

Design og farger

En trøye er det viktigste plagget når du er ute og sykler. De mest legendariske syklistene tenker alltid på trøyer, lag, design og farger. Å velge en trøye basert på designet er like viktig og kritisk som noen av de tidligere nevnte punktene. Selv om den beskytter deg perfekt og passer som hånd i hanske, hvis du ikke liker designet vil du ikke bruke den og du vil sannsynligvis ende opp med å la den ligge i den nederste skuffen. 

Alle har sin egen smak, men når du velger en trøye, må du også ta hensyn til sikkerheten. Bortsett fra at du føler deg bra, er farger og design avgjørende for å garantere din synlighet på veiene.

Lyse, prangende farger og design har vist seg å være effektive for å forbedre synligheten fra lange avstander i dagslys, men reflekterende detaljer er også av avgjørende betydning. Enten du velger en lys eller en mørkfarget trøye, må du sørge for at den inneholder veldig reflekterende elementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler