recetas 53991ec6 b919 4dac 8e13 1a6a00aec1b2

3 Hjemmelagde Oppskrifter for Syklister: Isotoniske Drikker, Energigeler og Barer

I denne artikkelen skal vi vise deg tre enkle oppskrifter som gir drivstoff til sykkelturene dine: Først en isotondrikk, så noen smakfulle energigeler, og vi avslutter med energibarer man ikke trenger å steke. Alle tre oppskriftene inneholder lett tilgjengelige ingredienser, og for å lage dem trenger du bare: 1 juicepresse, 1 blender eller kjøkkenmaskin, aluminiumsfolie, bakepapir og noen beholdere til gelene (vi forklarer forskjellige alternativer senere). La oss komme i gang:

Isotoniske drikker

Ingredienser til to 500 ml flasker:

 • 3 kopper – 700 ml vann
 • 2 spiseskjeer – 40 g honning (melasse, lønnesirup, agavesirup)
 • ½ teskje – 3g salt
 • en klype pepper (ikke nødvendig, det er etter din smak)
 • 1 kopp – 230 ml appelsin, sitron eller limesaft. Du kan bruke appelsinjuice med litt sitron eller lime, samt andre typer frukt som ananas. Naturlig juice på flaske er et annet alternativ, ideelt uten tilsatt sukker.

Forberedelser:

I en stor mugge eller bolle (mer enn en liters kapasitet) tilsett vann, appelsin, sitron eller limejuice, honning, salt og pepper, og bland det hele i en blender til honningen er godt blandet inn. Smak og tilsett mer honning, salt eller pepper for et søtt eller smakfullt preg etter ønske. Så lenge den totale mengden opprettholdes kan du tilsette vann eller juice for å modifisere smaken.

Når alt er blandet heller du blandingen i to 500 ml sykkel vannflasker og sett dem i kjøleskapet hvis du ikke skal bruke dem med en gang. Bruk innen 2-3 dager.

Næringsinnhold:

Ved å bruke honning og appelsinjuice får du 236 kalorier i de to flaskene: 59,74 g karbohydrater, hvorav 54,74 g sukker. 1,83 g protein, 0,48 g fett, 23 mg kalium og 1181 mg natrium. Disse mengdene varierer med mengden fruktjuice og søtningsmiddel som brukes.

Energigel

Ingredienser for å lage ca. 250 gram energigel:

 • 4 dadler uten stein, omtrent 40 g (du kan også bruke druer eller svisker)
 • ½ kopp – 170 g of honning (melasse, lønnesirup, agavesirup)
 • juice fra 1 sitron eller lime (ca. 40 g juice)
 • en klype salt

Forberedelser:

Legg dadlene (eller druene eller sviskene) i bløt i et par timer. Hvis du vil at de skal mykne raskere, kan du trekke dem i varmt vann i 20-30 minutter. Når de er myke fjerner du alt vannet og legger dem til en mugge sammen med honning, sitron eller limesaft og salt. Visp hele blandingen til den har konsistensen til en glatt, litt flytende puré. Hvis det er for tykt tilsetter du litt vann veldig sakte (pass på så det ikke blir for flytende).

Når mosen er klar, er det flere muligheter for å frakte den i lommene:

 • Gjenbrukbare snacksposer for barn. Det samme som de vi finner i supermarkeder, men i dette tilfellet gjenbrukbare. De kommer i forskjellige størrelser og design. Noen modeller leveres med en trakt som hjelper deg med å helle energigelen eller mosen i posen..
 • Myke flasker. Myke og fleksible flasker i mindre størrelser på rundt 160-170 ml.
 • Det komplette DIY-alternativet krever en matforsegler og 150-170 ml forseglingsposer. Når energigelen er inne i posen lager du et lite kutt i det ene hjørnet (pass på at du ikke klipper det forseglede området) for å åpne den enkelt senere.

I alle de tre alternativene anbefaler vi å plassere posen/flasken i en kopp for enkelt å helle energigelen fra kannen eller med en skje. En liten trakt gjør prosessen enklere.

Du kan eksperimentere med oppskriften og erstatte saften med kaffe hvis du vil ha koffein boost. Tilsett andre ingredienser som bananer, olivenolje eller kokosnøttolje, kakaopulver og peanøttsmør. Det er morsomt å prøve å eksperimentere med forskjellige smaker og teksturer.

Næringsinnhold:

Ved å bruke dadler, honning og sitronsaft gir hver 125 g energigel 311 kalorier: 86 g karbohydrater hvorav 82 sukker, 1 g protein, 0 g fett, 411 mg kalium og 163 mg natrium.

Energibarer

Ingredienser for å lage 8-10 energibarer:

 • 1 og ¼ kopp – 200 g tørkede fiken, svisker eller dadler.
 • 1 kopp – 125 g rå eller stekte usaltede nøtter (valnøtter, hasselnøtter, mandler, pistasjnøtter osv.)
 • ½ kopp – 50 g havregryn
 • ¼ kopp – 50 g mørk sjokolade (kan sløyfes)
 • En klype salt

Forberedelser:

Først hakk eller knus nøttene så fint du vil. Sett dem til side. Ha i tørkede fikener, svisker eller dadler i blenderen eller kjøkkenmaskinen. Du kan blande forskjellige nøtter eller bruke bare ett slag. Du kan også velge tørkede aprikoser eller rosiner. Tilsett havregryn og salt. Mos til en jevn røre. Hvis du ser at deigen er for tørr, kan du sakte røre inn litt vann til konsistensen er myk, som plastelina. Tilsett nøttene du hadde satt til side, og rasp sjokoladen på toppen. Bland alt med en tresleiv til alle ingrediensene er jevnt blandet.

Legg deigen mellom to ark bakepapir og kjevle den ut med en kjevle til tykkelsen er på ca 3 centimeter. Du kan også legge deigen i en plast- eller bakebolle dekket med bakepapir, og bruke et stykke plastfolie til å strekke den med hendene.

Sett deigen i kjøleskapet i minst 1 time. Ta den ut og kutt energibarene etter eget ønske. Pakk hver stang i aluminiumsfolie eller plastfolie og oppbevar dem i en tett boks i kjøleskapet.

Næringsinformasjon:

Mengden næringsstoffer avhenger av nøtter, frukt og sjokolade du bruker. Med nøtter, tørkede fiken og 85% mørk sjokolade har hver 40 gram bar 185 kalorier: 18 g karbohydrater hvorav 13 er sukker, 4 g protein, 10 g fett, 765 mg kalium og 218 mg natrium .


Du kan se at disse 3 oppskriftene er veldig enkle, krever lignende ingredienser og veldig lite forberedelse, du trenger ikke engang å slå på komfyren. Bare energigelene trenger poser for å ha dem med i trøya, men de vil hjelpe deg med å spare penger og fremfor alt generere mindre avfall fra emballasjen. Dessuten, hvis du har barn, kan du også bruke posene til puré eller frukt-smoothie.

I fremtidige innlegg skal vi dele flere oppskrifter og ernæringstips for syklister med deg. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler