calcetines 14cd369f cde4 45b5 82c2 0bf4d09129ce

Sokker: Et vitamintilskudd for syklister

Ingenting kan sammenlignes med følelsen av å ta på helt nye sykkelsokker. Det er ikke bare effekten det har på føttene, det forbedrer også humøret vårt. Sammen med sykkelklær eller sykkelen er de som et vitamintilskudd som presser oss til å gå ut og begynne å tråkke. Fra nå av vil du ikke kunne klandre Siroko hvis sykkelutstyret ditt mangler vitaminer, fordi vi har endelig sokker til deg også. 8 modeller i 8 forskjellige farger med en enkel, minimalistisk stil, slik at du enkelt kan matche dem med designet og fargene på trøyene dine, sykkel-shorts, sykkelvest og jakker.

Ikke vent for lenge, for i dag er sykkelsokker et av de mest populære og bestselgende plaggene. Ikke bare fordi sykkelverdenen er full av sokkeavhengige, men også fordi prisen og den praktiske verdien gjør at de ender opp med å fylle Sirokos handlekurver på kort tid. 

I vår første kolleksjon sykkelsokker har vi valgt et midtskåret design, laget av syntetiske fibre (95% nylon og 5% elastan) som vi mener er de som kombinerer pusteevne, komfort, passform og kompresjon på den mest effektive måten.

s1 green alpe dhuez cycling socks packaging 1

Tåen er sømløs og vristområdet er laget av mikroperforert stoff for ekstra komfort; det transporterer også bort fuktighet slik at foten ikke blir våt inne i skoen.

For å sikre riktig passform har sokkene en ekstra bred mansjett, samt en Y-formet hæl og et elastisk buebånd i vristområdet og på fotbladet for ekstra støtte. Disse tre tekniske detaljene, pluss det høytytende kompresjonsstoffet gjør at sokken tilpasser seg komfortabelt til underbenet, ankelen og foten, og holder den på plass under turen.

Alle de 8 modellene er tilgjengelige i tre størrelser XS-S, M-L og XL-XXL.

Sykkelsokker: skrevne og uskrevne regler

Den eneste skriftlige regelen om sokker kommer fra Union Cycliste Internationale (UCI) og den sier: “Sokker som brukes i konkurranse, kan ikke stige over høyden definert av halvparten av avstanden mellom midten av lateral malleolus og midten av fibula-hodet.” Kort sagt, sokken må ikke nå over halvveis opp på leggen, mellom ankelen og kneet. UCI etablerte denne regelen fordi det finnes modeller av aero-sokker som gir bedre aerodynamikk enn bar hud. Hva slags fordel snakker om? Tester i vindtunneler utført av produsenter viste at fordelen er 3-4 watt sammenlignet med en normal sokk. Jo høyere hastighet, jo større fordel, som kan gå opp til 20 watt som spares. Sokkedopingalarm! Det virker ikke som om det er snakk om mye, og selv om vi ikke vinner en flott tur eller et løp takket være gode sokker, men snarere takket være sterke ben, kan en slik fordel bety en seier på en tempoetappe der aerodynamikk er nøkkelen.

Det er også uskrevne regler som mange syklister tar veldig seriøst (kanskje for seriøst), for eksempel ikke å ha på seg hvite sokker med svarte sko, eller svarte sokker med hvite sko. Det er et spørsmål om smak, eller mangel på det, avhengig av hvem som ser på.

black white socks

Det er ikke noe å være for opptatt av, da ofte de samme syklistene som ikke bruker hvite sokker med sorte sko, og deretter har hvite sokker over de svarte lange sykkel-tightsene med svarte sko. Nok et kontroversielt tema: sokker under eller over de lange sykkel-tightsene? Nok en gang er det et spørsmål om smak og å sette antrekket sammen. Hvis du er sokkemisbruker og liker å vise frem den nye modellen, så bruk dem over tightsen. Det er også klart at hvis du bruker dem oppå andre plagg, så er det ikke noe poeng i å ha på seg overtrekksko, da de dekker til sokkene du vil vise frem. Vær oppmerksom på at noen modeller av lange sykkel-tights har reflekterende detaljer nederst på beinet som vil være dekket til hvis du bruker sokkene over dem. På den annen side er det modeller av lange sykkel-tights med stigbøyler (fotløkker: bånd eller stropper under foten), der sokker utenpå ser mye bedre ut.

Et spørsmål om smak og farger

Som en tommelfingerregel ser hvite sokker bra ut med hvite sko og logisk sett sorte sokker med svarte sko. Så er det ganske enkelt et spørsmål om smak og farger, selv om vi kan gi deg noen enkle tips:

La sokkene dine matche skoene dine, sykkelen din, sykkeltrøya, sykkelshortsen, sykkelhjelmen din … Åh for himmelens skyld, bare få dem til å matche noe, i det minste! Vi tuller ikke her, vi har faktisk sett tilfeller av syklister som etter å ha mistet en sokk rett og slett tok en annen enkelt sokk fra et annet par og matchet de to foreldreløse sammen.

Hvis bibshortsen din er svart, se etter sokker i en farge som er så nær fargen(e) som er på trøyen din. Hvis du velger en farge som ikke er på trøyen eller på shortsen, kan kombinasjonen være dårlig, men den kan også være interessant. For eksempel bruker Ineos Grenadiers-teamet (tidligere Sky) vanligvis hvite sokker med hvite sko kombinert med resten av antrekket i mørke toner (svart, mørkeblå …), og det ser veldig bra ut.

ineos socks

Hvis du liker å kombinere forskjellige farger, kan du prøve å matche antrekket ditt med sykkelen din og se etter harmoni basert på den grunnleggende fargeteorien.

Ta vare på føttene og sokkene dine

Vi ønsker ikke å være mammaen din, men god hygiene og fotpleie er viktig – vær spesielt oppmerksom på negler – det vil forlenge sokkens levetid.

Tenk på gode sykkelsokker som beskyttelse for foten, ankelen og underbenet fra:

  • Å bli truffet av pedalene (smertene er uunngåelige, men uten sokker kan skaden bli verre).
  • Skrap og kutt fra grener, brennesle eller busker når du sykler på MTB eller grus.
  • Gnagsår forårsaket av sko. I tillegg absorberer sokkene svette for å holde fuktigheten borte fra foten.
  • Kulden, holder føttene og nedre del av leggene varme.

Av alle disse grunnene er sokker plagg som slites mye. De blir stadig utsatt for solen og for all skitt, støv, gjørme og vann som når vi blir fanget i regnet eller kjører gjennom en sølepytt. Vi vasker dem, tørker dem og begynner på nytt. For å forlenge levetiden til sokkene, følg anbefalingene du finner i innlegget vårt om hvordan du tar vare på sykkelklærne dine. Imidlertid er det bare naturlig at fargen deres vil falme til slutt, fibrene vil brytes ned og føre til at sokken mister sine opprinnelige egenskaper.

Det er ikke nødvendig å vente til det siste øyeblikket med å kjøpe et nytt par sokker. Når vi ikke føler oss komfortable presterer vi ikke bra, og et godt utseende er viktig for godt humør. Vi har ikke testet dem i vindtunnelen, men vi er sikre på at det å føle seg bra og være komfortabel i et antrekk er som et tilskudd av glede og energi som gir oss mer kraft enn alle wattene vi kan spare med et par aero-sokker.

socks models a9132273 b29c 4260 b65f 7aeac0635b5b

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler