culotte 90debfb4 ee0f 4036 820e 595c20d9e7da

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα κοντά παντελόνια ποδηλασίας

Αν θέλετε να μάθετε ποια κοντά παντελόνια να αγοράσετε και ποια μαξιλαράκια είναι τα καλύτερα για εσάς, αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε αυτό το άρθρο και χρησιμοποιήστε το ως οδηγό για να επιλέξετε ένα κοντό παντελόνι είτε επειδή ξεκινήσατε μόλις την ποδηλασία είτε κάνετε ποδήλατο εδώ και λίγο καιρό.

Τα κοντά παντελόνια είναι ένα βασικό ένδυμα στην ποδηλασία και αποτελούνται από τρία σημαντικά μέρη: το μαξιλαράκι, τις τιράντες και το ύφασμα (συνήθως lycra). Ανάλογα με την ποιότητα και το φινίρισμα του καθενός από αυτά τα τρία μέρη, υπάρχουν κοντά παντελόνια υψηλής, μεσαίας και χαμηλής ποιότητας. Οι τιμές σε αυτές τις κατηγορίες θα ποικίλουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και οι ομάδες στις οποίες στοχεύουν καθορίζονται από τον τρόπο χρήσης των κοντών παντελονιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα καλύτερα κοντά παντελόνια προορίζονται μόνο για τα άτομα που είναι εθισμένα στην ποδηλασία, αλλά η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατά την διαδικασία λήψης της απόφασης.

Μαξιλαράκι

Το πιο σημαντικό μέρος που προσφέρει άνεση στη σέλα με τρεις κύριους τρόπους:

  1. Απορροφά μέρος της πίεσης του σωματικού βάρους ενώ κάθεστε στη σέλα.
  2. Μειώνει τις δονήσεις του δρόμου.
  3. Μειώνει την τριβή όταν κάνετε πεντάλ.

Για να επιτευχθεί αυτός ο τριπλός στόχος χωρίς να καταλήξει να γίνει μια πηγή θερμότητας, ιδρώτα και υγρασίας, το μαξιλαράκι είναι κατασκευασμένο από αφρό και μπορεί να περιλαμβάνει ένθετα σιλικόνης ή ανθρακόνημα. Ο αφρός είναι διαθέσιμος σε διαφορετικές συνθέσεις, υφές και πυκνότητες. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ότι δεν αναφερόμαστε στο πάχος καθώς περισσότερο πάχος δεν σημαίνει περισσότερη άνεση, αλλά περισσότερη πυκνότητα. Όσο πιο παχύ είναι, τόσο περισσότερο βάρος θα υποστηρίζει.

Το μαξιλαράκι συνήθως συνδυάζει αφρούς με διαφορετικές πυκνότητες. Στις περιοχές που δέχονται μεγαλύτερη πίεση (ισχίο) είναι πυκνότερο και στις περιοχές που δέχονται τη λιγότερη πίεση (γεννητικά όργανα) είναι ελαφρώς λιγότερο πυκνό. Στα σημεία που δεν δέχονται πίεση, αλλά μεγάλη τριβή, ο αφρός είναι λεπτός για να προστατεύει τη βουβωνική χώρα από την τριβή και για να απομακρύνει τον ιδρώτα αποτρέποντας την υπερβολική συγκέντρωση υγρασίας.

Το καλύτερο μαξιλαράκι περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ιξωδοελαστικούς αφρούς που μπορούν να αντέξουν μεγάλη πίεση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα ένθετα σιλικόνης χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν την προστασία των περιοχών που έρχονται σε συχνή επαφή με τη σέλα καθώς είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην πίεση του σωματικού βάρους, στις προσκρούσεις του δρόμου και τις δονήσεις. Προσφέρουν περισσότερη άνεση αλλά αναπνέουν λιγότερο καθώς η σιλικόνη δεν είναι υλικό που αναπνέει.

Τα κοντά παντελόνια για γυναίκες διαθέτουν συγκεκριμένα μαξιλαράκια που είναι προσαρμοσμένα στις ανατομικές διαφορές του ισχίου, των γεννητικών οργάνων και της περινιακής περιοχής. Υπάρχουν επίσης ειδικά μαξιλαράκια για αγώνες χρόνου όπου η πίεση συγκεντρώνεται στην περιπρωκτική περιοχή ή μαξιλαράκια μειωμένου μεγέθους και χαμηλής πυκνότητας για το τριάθλο που αποτρέπουν την υπερβολική συσσώρευση υγρασίας που μοιάζει με σφουγγάρι κατά τη διάρκεια της κολύμβησης και μειώνουν την τριβή ενώ τρέχετε.

Η συντριπτική πλειονότητα στα κοντά παντελόνια, ακόμα και εκείνα που είναι χαμηλότερης ποιότητας, διαθέτουν μαξιλαράκι με αφρούς που είναι κατασκευασμένο από αντιβακτηριακά, υποαλλεργικά υλικά κατά των οσμών.

Ως το πιο σημαντικό μέρος στα κοντά παντελόνια, το μαξιλαράκι καθορίζει το εύρος των τιμών και συνήθως τα πιο ακριβά κοντά παντελόνια περιλαμβάνουν επίσης τα καλύτερα μαξιλαράκια. Μπορείτε να βρείτε πολύ καλά μαξιλαράκια σε κοντά παντελόνια μεσαίας κατηγορίας, πράγμα που σημαίνει πιθανώς ότι έγινε ένας συμβιβασμός εις βάρος μερικών άλλων μερών.

Τιράντες

Παρόλο που υπάρχουν μοντέλα κοντών παντελονιών που δεν έχουν τιράντες, δεν τα προτείνουμε για την ποδηλασία εκτός και εάν για κάποιον λόγο είναι απολύτως απαραίτητο για εσάς. Τα κοντά παντελόνια με τιράντες είναι πολύ καλύτερα καθώς προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή και κρατούν το ένδυμα στη θέση του εμποδίζοντας το κοντό παντελόνι από το να πέσει ή να μετακινηθεί το μαξιλαράκι.

Οι καλές τιράντες θα πρέπει να είναι ελαστικές αλλά επίσης σφιχτές και να αναπνέουν. Αποτελούν βασικό μέρος στα κοντά παντελόνια επειδή ο τρόπος που τα νιώθετε όταν τις πιάνετε, όταν τις τεντώνετε και τις φοράτε στους ώμους μας μας λέει πολλά για τη συνολική ποιότητα ενός κοντού παντελονιού. Οι απόλυτες τιράντες είναι ελαφριές, μαλακές, σφιχτές, ελαστικές και αναπνέουν, αλλά την ίδια στιγμή και ανθεκτικές και αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείτε να τα βρείτε μόνο σε κοντά παντελόνια υψηλής ποιότητας όπως το SRX της Siroko.

Οι τιράντες στα κοντά παντελόνια για γυναίκες είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένες για να εφαρμόζουν στο γυναικείο στήθος. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές:

  • Τιράντες με ειδικό καμπυλωτό σχήμα ιμάντων για να αποτρέπουν την πίεση στο στήθος.
  • Τιράντες με ιμάντες που εκτείνονται ελαφρώς προς τα έξω για να μην μετακινούνται πάνω από το στήθος.
  • Τιράντες χιαστί με ένα μόνο ιμάντα στο κέντρο του στήθους.

Κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της καθώς κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό μέγεθος στήθους και αυτό που λειτουργεί για μια γυναίκα μπορεί να μην είναι τόσο άνετο για μια άλλη.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας και είτε είστε γυναίκα είτε άντρας, επιλέξτε φαρδιές, επίπεδες τιράντες. Οι στενές τιράντες ασκούν περισσότερη πίεση και εάν υπάρχουν ραφές ή σκληρές άκρες μπορεί να γίνουν πολύ άβολες.

Lycra

Πριν από την εφεύρεση αυτής της συνθετικής ίνας (1958), οι πρόγονοί μας οδηγούσαν ποδήλατα φορώντας τα καθημερινά τους ρούχα. Τα πρώτα παντελόνια που δημιουργήθηκαν συγκεκριμένα για την ποδηλασία εμφανίστηκαν στα τέλη του 19ου με τις αρχές του 20ού αιώνα μαζί με την αυξανόμενη δημοτικότητα των ποδηλάτων. Εκείνη την εποχή, τα κοντά παντελόνια ήταν δημιουργημένα από μαλλί, πιο ευπροσάρμοστο και πιο ελαστικό από άλλες φυσικές ίνες, αλλά όχι τόσο απαλά όσο τα σημερινά μάλλινα ενδύματα. Μόνο στη δεκαετία του 1940 άρχισαν να χρησιμοποιούνται συνθετικά υφάσματα όπως το νάιλον ή φυσικά υφάσματα όπως το μετάξι. Η επανάσταση ήρθε με την πρώτη χρήση του lycra στην ποδηλασία στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Αυτή η σύντομη ιστορία των υφασμάτων που χρησιμοποιούνται στα κοντά παντελόνια μας βοηθά να εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο το lycra είναι το πιο διαδεδομένο ύφασμα στην ποδηλασία. Είναι ελαφρύ, ελαστικό, εφαρμοστό και αναπνέει, πράγματα που είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί άνεση επάνω στο ποδήλατο, αλλά δεν είναι όλα τα υφάσματα lycra τα ίδια. Υπάρχει πληθώρα συνδυασμών όσον αφορά τη σύνθεση, το βάρος και την πυκνότητα.

Τα κοντά παντελόνια υψηλής ποιότητας διαθέτουν ελαφρύτερα και πιο εφαρμοστά υφάσματα από lycra για να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Καθώς μειώνετε η ποιότητα, η σύνθεση του lycra αλλάζει, αλλά θα πρέπει το ύφασμα να αναπνέει πάντα καλά για να απομακρύνει τον ιδρώτα και να υπάρχει κατάλληλη εφαρμογή για να μην μετατοπίζεται το κοντό παντελόνι και για να παραμένει στη θέση του το μαξιλαράκι.

Τα κοντά παντελόνια αποτελούνται από διάφορα μέρη που ονομάζονται πάνελ που μπορούν να δημιουργηθούν από διαφορετικούς τύπους lycra επειδή σε ορισμένες περιοχές χρειάζεστε περισσότερη σταθερότητα και σε άλλες να αναπνέει περισσότερο το ύφασμα. Περισσότερα πάνελ δεν σημαίνουν πάντοτε υψηλότερη ποιότητα επειδή υπάρχουν επίσης κοντά παντελόνια υψηλής ποιότητας με πολύ λίγα πάνελ, αλλά γενικά όσο περισσότερα πάνελ υπάρχουν τόσο θα προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή και επομένως καλύτερης ποιότητας κοντά παντελόνια. Οι ραφές που ενώνουν αυτά τα πάνελ θα πρέπει να είναι εξωτερικές, επίπεδες και ανθεκτικές για να αποφεύγεται η τριβή, το σκίσιμο και η φθορά.

Τα κοντά παντελόνια θα πρέπει να εφαρμόζουν καλά στους μηρούς για να μην ανεβαίνουν προς τα πάνω. Υπάρχουν διαφορετικά είδη από τέτοια λάστιχα ποδιών. Τα λάστιχα είναι τα πιο βασικά, σε μοντέλα μεσαίας κατηγορίας αυτά τα λάστιχα περιλαμβάνουν ένα επιπλέον μαξιλαράκι από καουτσούκ και στα κοντά παντελόνια υψηλής ποιότητας υπάρχει ένα επιπλέον εσωτερικό λάστιχο από υλικά όπως η σιλικόνη.

Τέλος, ας σας δώσουμε τρεις συμβουλές:

  1. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος. Τα κοντά παντελόνια που είναι πολύ μεγάλα δεν θα εφαρμόζουν σωστά και αν είναι πολύ μικρά θα είναι υπερβολικά σφιχτά. Ελέγξτε τον πίνακα μεγεθών του εμπορικού σήματος.
  2. Μην φοράτε εσώρουχα κάτω από το κοντό παντελόνι σας.
  3. Χρησιμοποιήστε μια σέλα που είναι κατάλληλη για το μέγεθος και τον τύπο της ποδηλασίας που κάνετε και βεβαιωθείτε ότι είναι στη σωστή θέση.

Έτσι, αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά ενός καλού κοντού παντελονιού μπορεί να κοστίσει αρκετά, αλλά λάβετε υπόψη πόσο χρόνο θα αφιερώνετε πάνω στη σέλα. Εάν διαιρέσετε την τιμή του με όλες τις ώρες που θα το χρησιμοποιείτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι αξίζει να ξοδέψετε λίγα επιπλέον χρήματα για να αποκτήσετε τα κατάλληλα κοντά παντελόνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

Προβεβλημένα άρθρα