cover 82f55c1b e1f0 4187 8f5a e632727bde99

Πωσ Να Επιλεξετε Την Καταλληλη Μπλουζα Ποδηλασιασ

Έχουμε δημιουργήσει έναν απλό οδηγό με συμβουλές και κόλπα για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια μπλούζα ποδηλασίας σας ταιριάζει καλύτερα.

Είδη μπλούζας ποδηλασίας

Βασικά, τα δύο συνηθέστερα είναι:

Κοντομάνικη. Απαραίτητη για το καλοκαίρι καθώς και για ζεστά και ήπια κλίματα. Κάθε καλοκαίρι είναι διαφορετικό, επομένως ανάλογα με τον καιρό, μπορείτε να την συνδυάσετε με ένα αμάνικο εσωτερικό ένδυμα πλέγματος.

Μακρυμάνικη. Συνιστάται για την άνοιξη και το φθινόπωρο και θα πρέπει να συνδυάζεται με ένα εσωτερικό ένδυμα με θερμική μόνωση. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εσωτερικό ένδυμα πλέγματος για ζεστό καιρό ή ένα εσωτερικό ένδυμα πλέγματος με μαλλί Μερίνο για χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Υφάσματα

Συνθετικές ίνες όπως: πολυεστέρα, spandex, νάιλον και λύκρα. Όλα τα υφάσματα αναπνέουν και είναι ελαστικά αλλά μερικά περισσότερο από κάποια άλλα. Ανάλογα με τη σύνθεση της μπλούζας ποδηλασίας θα είναι περισσότερο ή λιγότερο ελαστικά, ελαφριά και ακριβά και θα αναπνέουν περισσότερο ή λιγότερο.

Φυσικές ίνες όπως το μαλλί Μερίνο. Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στο κρύο ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα και χρησιμοποιείται συνήθως για εσωτερικά ενδύματα. Θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς ακόμα και όταν ιδρώνετε. Χρησιμοποιείται επίσης στις μπλούζες ποδηλασίας, οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν είτε από 100% μαλλί Μερίνο είτε από ένα μείγμα μαλλιού και συνθετικού υφάσματος για να εγγυηθούν καλύτερη εφαρμογή και μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Η συντριπτική πλειονότητα στις μπλούζες ποδηλασίας περιλαμβάνει υφάσματα που προστατεύουν από τον ήλιο, ωστόσο η χρήση αντηλιακού στις περιοχές που εκτίθενται άμεσα στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητη στην ποδηλασία.

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε την πρώτη σας μπλούζα ποδηλασίας, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τυχόν αλλεργίες ή αντιδράσεις από ευαίσθητη επιδερμίδα σε διαφορετικά υφάσματα.

Μέγεθος και εφαρμογή

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τις μετρήσεις σας και έχετε ελέγξει τον οδηγό μεγεθών του εμπορικού σήματος επειδή το κάθε εμπορικό σήμα δημιουργεί με διαφορετικό τρόπο τα προϊόντα και το κάθε σώμα είναι μοναδικό.

Η εφαρμογή καθορίζεται πάντα από το εμπορικό σήμα και μπορεί να έχει περισσότερο ή λιγότερο εφαρμοστή γραμμή, ανάλογα με το κόψιμο και την ελαστικότητα του υφάσματος. Σε γενικές γραμμές, οι χαμηλού και μέτρια χαμηλού εύρους μπλούζες ποδηλασίας είναι λιγότερο εφαρμοστές, ενώ οι υψηλού και μέτρια υψηλού εύρους μπλούζες ποδηλασίας είναι περισσότερο εφαρμοστές.

Όπως αναφέραμε το κάθε σώμα είναι μοναδικό και το ίδιο ισχύει και για τους ποδηλάτες. Υπάρχουν ποδηλάτες αναψυχής που προτιμούν τις εφαρμοστές μπλούζες ποδηλασίας, ενώ μερικοί πραγματικοί θαυμαστές της ποδηλασίας επιλέγουν μια πιο άνετη γραμμή. Το σημαντικό είναι να νιώθετε άνετα και να εξασφαλίζετε ότι η μπλούζα ποδηλασίας προσαρμόζεται στο σώμα σας και στις προτιμήσεις σας, προσφέροντάς σας ελευθερία κατά την άσκηση.

Να θυμάστε ότι οι μπλούζες ποδηλασίας έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τη θέση του ποδηλάτη επάνω στο ποδήλατο, οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό η μπλούζα να κρεμάει, δηλαδή το πίσω μέρος να έχει μεγαλύτερο μήκος από το μπροστινό. Επίσης, να γνωρίζετε ότι είναι φυσιολογικό η μπλούζα να είναι λίγο πιο εφαρμοστή στην περιοχή των ώμων.

Φινίρισμα και λεπτομέρεια

Η διαφορά μεταξύ μια μπλούζας ποδηλασίας υψηλότερης και μιας χαμηλότερης ποιότητας βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Όσο καλύτερο είναι το φινίρισμα, τόσο καλύτερη είναι η μπλούζα. Οι πιο κύριες λεπτομέρειες είναι οι εξής:

  1. Δύο ή τρεις πίσω τσέπες για ενεργειακά τζελ και μπάρες, κινητό τηλέφωνο, ανταλλακτικά/εργαλεία, κ.λπ.
  2. Ένα καλό φερμουάρ που ανοίγει ομαλά και δεν κολλάει στο ύφασμα.
  3. Επίπεδες ραφές και καθαρό φινίρισμα για να αποτρέπεται η τριβή και το σχίσιμο.
  4. Αντιολισθητικά στοιχεία για να αποτρέπεται η μετατόπιση της μπλούζας ποδηλασίας.

Στις υψηλής ποιότητας, ακριβότερες μπλούζες ποδηλασίας, μπορούμε να συναντήσουμε βελτιώσεις όπως:

  1. Μανίκια κομμένα με λέιζερ για τέλεια εφαρμογή στα χέρια.
  2. Ύφασμα με μικροδιατρήσεις ή πλέγμα κάτω από τις μασχάλες, στα πλάγια και στην πλάτη για καλύτερο εξαερισμό σε αυτές τις περιοχές.

  3. Πίσω τσέπες με φερμουάρ για ασφαλή φύλαξη των κλειδιών, της ταυτότητας, των χρημάτων σας, κ.λπ.
  4. Εσωτερικά λαστιχάκια με επιπλέον κράτημα στους γοφούς.

Σχέδιο και χρώματα

Μια μπλούζα είναι το απόλυτο ρούχο στην ποδηλασία. Οι πιο θρυλικοί ποδηλάτες φέρνουν πάντα εικόνες στο μυαλό με μπλούζες, ομάδες, σχέδια και χρώματα. Η επιλογή μιας μπλούζας με βάση το σχέδιό της είναι εξίσου σημαντική και κρίσιμη με οποιοδήποτε από τα προηγούμενα σημεία. Ακόμα και αν σας προστατεύει τέλεια και σας ταιριάζει γάντι, αν δεν σας αρέσει το σχέδιο, δεν θα την φορέσετε και πιθανότατα θα την κρύψετε στο κάτω συρτάρι.

Όλοι έχουν διαφορετικά γούστα, αλλά όταν επιλέγετε μια μπλούζα θα πρέπει να λάβετε επίσης υπόψη και την ασφάλεια. Πέρα από το ότι σας κάνουν να νιώθετε καλά, τα χρώματα και τα σχέδια είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ορατότητάς σας στους δρόμους.

Φωτεινά, φανταχτερά χρώματα και σχέδια έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη βελτίωση της ορατότητας από μεγάλες αποστάσεις στο φως της ημέρας, αλλά οι ανακλαστικές λεπτομέρειες είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Είτε επιλέξετε μια μπλούζα με ένα φωτεινό ή ένα σκούρο χρώμα, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει υψηλά  αντανακλαστικά στοιχεία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

Προβεβλημένα άρθρα