avena 6d9577ea 34b5 45c9 a7ab 90d9076281a0

Pyöräily ja ravitsemus: 3 kotitekoista välipalaa mukaan pyörämatkalle tai kotona syötäväksi

Seuraavaksi jaamme kolme välipalaideaa, jotka voit helposti ottaa mukaan pyöräilypaitasi taskuun ajomatkalle tai syödä milloin tahansa kotona.

BAKED OATS -KAURAPAISTOS


Tämä kaurapaistos, tai kiinteä “uunipuuro” on loistava vaihtoehto aamupalalle tai pyöräilyvälipalaksi pitkille matkoille alumiinifolioon käärittynä, sillä yksi annos sisältää 151 kaloria. Voit lisätä mausteita, suklaahippuja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai mitä tahansa muita ainesosia tähän perusreseptiin. Katso ohjeestamme, missä vaiheessa voit lisätä niitä.

Ainesosat kahdeksaan annokseen:

  • 1 keskikokoinen banaani 
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 suuri kananmuna
  • 300 ml maitoa tai kasvimaitoa
  • 180 g kaurahiutaleita
  • 25 g jauhettuja kaurahiutaleita tai kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa.

Valmistus:

Esilämmitä uuni 180 ºC:een.

Voitele 20×30 cm:n kokoinen neliönmuotoinen uunivuoka tai -pelti öljyllä, voilla tai leivontasprayllä. Tämän kokoisella uunivuoalla saat kahdeksan palaa, joista kukin on yhden sentin paksuinen. Käytä suurempaa astiaa, jos haluat paistoksistasi ohuempia.

Muussaa banaani kulhossa ja lisää hunaja (voit käyttää myös agave- tai vaahterasiirappia tai mitä tahansa muuta makeuttajaa), kananmuna ja maito. Tässä vaiheessa voit lisätä myös teelusikallisen vaniljauutetta tai muuta nestemäistä makuaromia. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista.

Lisää sitten kaurahiutaleet, jauhetut kaurahiutaleet (voit käyttää pikakaurahiutaleita, mutta tällöin koostumus ja tekstuuri ovat erilaiset), leivinjauhe, suola ja lempimausteesi (kaneli, muskottipähkinä, inkivääri, kardemumma jne.).

Sekoita, kunnes nestemäiset ja kuivat ainesosat ovat hyvin sekoittuneet. Tässä vaiheessa voit lisätä seokseen pähkinöitä tai suklaahippuja. Sekoita, kunnes seos on taas tasaista.

Kaada seos uunivuokaan. Voit sirotella pinnalle pähkinöitä, suklaata tai kuivattuja hedelmiä.

Paista 35–40 minuuttia 180 ºC:ssa. Jos pidät aamupalalle sopivammasta pehmeästä tekstuurista, riittää 35 minuuttia. Jos haluat koostumuksesta paahtuneemman ja täydellisesti välipalapatukaksi sopivan, pidennä paistoaikaa 45 minuuttiin, mutta pidä silmällä paistoksen kuorta, ettei se paahdu liikaa. Pidä myös mielessä, että paistos kypsyy siinä säilyvän lämpötilansa ansiosta vielä uunista ottamisen jälkeenkin. Jos paistat sitä liian kauan, on paistos kuivempi ja rapeampi. Saatat toki tykätä tällaisesta koostumuksesta, mutta pyörän selkään kannattaa ottaa mukaan sellaisia välipaloja, joiden pureskelu ja nieleminen on helppoa.

Kun paistos on jäähtynyt, leikkaa patukoiksi ja laita jääkaappiin muovikelmulla peitettynä. Pyöräilemään lähtiessäsi kääri alumiinifolioon ja ota mukaasi.

Ravintosisältö:

Käyttämällä täysmaitoa ja hunajaa ja leikkaamalla paistoksen kahdeksaan osaan, sisältää kukin patukka 151 kaloria ja 23 g hiilihydraatteja, 4,5 g rasvaa ja 5,6 g proteiinia.

MINITONNIKALAPIHVIT


Saatat nyt miettiä kuinka tonnikalapihvien syöminen oikein onnistuu pyörän selässä. Niitä valmistettuasi ja maisteltuasi yllätyt kuitenkin takuulla siitä, kuinka kevyitä ja maukkaita nämä minipihvit ovat. Voit myös lisätä reseptiin eri mausteita mieltymystesi mukaan. Valmista pienempiä pihvejä ajamisen aikaisiksi välipaloiksi ja suurempia annoksia kotona syötäviksi.

Ainesosat:

  • 2–3 tonnikalatölkkiä pakkauksen koosta riippuen. Noin 220 g valutettua tonnikalaa.
  • 2 suurta kananmunaa
  • 50 g silputtua sipulia. Voit käyttää myös purjoa tai kevätsipulia.
  • 35 g hienoksi raastettua porkkanaa
  • 45 g pikakaurahiutaleita. Voit käyttää myös leivänmuruja tai jauhoa.
  • 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa. Voit käyttää myös korianteria tai ruohosipulia.
  • 1 tl kuivattua oreganoa tai muita yrttejä
  • Suolaa ja pippuria.

Valmistus:

Valuta tonnikala ja laita se suureen kulhoon.

Lisää silputtu sipuli, raastettu porkkana, pikakaurahiutaleet, persilja, oregano, suola ja pippuri. Sekoita haarukalla.

Lisää yksi kananmuna ja sekoita. Kananmunien koosta riippuen ei välttämättä kannata lisätä toista munaa kokonaan, sillä se voi tehdä seoksesta liian juoksevaa. Riko toinen kananmuna, vatkaa se tasaiseksi ja sekoita haarukan avulla pikkuhiljaa seokseen, kunnes se on koostumukseltaan sellaista, että voit helposti työstää sitä käsin. Jos se on liian juoksevaa, lisää hieman kaurahiutaleita.

Muotoile pihvit käsin: pyöritä seoksesta palloja, litistä ne ja muokkaa niistä pihvejä. Voit käyttää myös muottina pientä juomalasia. Pihvien tulisi olla noin 1,5 cm paksuja.

Esilämmitä uuni 180 ºC:een. Aseta leivinpaperi uunipellille ja asettele minipihvit paperille. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarkka paistoaika riippuu pihvien koosta ja paksuudesta: mitä paksumpia ja suurempia ne ovat, sitä pidemmän paistoajan ne tarvitsevat.

Voit paistaa ne myös paistinpannulla keskilämmöllä neljä minuuttia kummaltakin puolelta.

Ravintosisältö:

Koko resepti sisältää 518 kaloria ja 37 g hiilihydraatteja, 16 g rasvaa ja 60 grammaa proteiinia.

KAURA-SUKLAAKEKSIT ILMAN UUNIA


Laita uunisi pois päältä, kun minipihvisi ovat valmiita, sillä et tarvitse sitä tätä reseptiä varten. Seuraavaksi valmistamme kaurakeksejä, ja valmistukseen tarvitset ainoastaan paistinpannua kaurahiutaleiden paahtamiseen ja kattilaa nestemäisten ainesosien sulattamiseen ja yhdistämiseen.

Ainesosat 10–12 keksille:

  • 45 g kaurahiutaleita
  • 50 g pikakaurahiutaleita
  • 75 g kookoshiutaleita
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 125 g pähkinävoita (maa-, hassel- tai saksanpähkinävoita)
  • 65 g lempisuklaatasi
  • 3 rkl hunajaa, agave- tai vaahterasiirappia tai sokeria
  • 65 g muussattua banaania. Voit käyttää myös omenasosetta.
  • 60 ml maitoa tai kasvijuomaa
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljauutetta (valinnainen).

Valmistus:

Aseta kaurahiutaleet ja pikakaurahiutaleet paistinpannulle keskilämmölle paahtaaksesi niitä hieman. Sekoittele kaurahiutaleita, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota ne pois levyltä ja aseta sivuun.

Laita pähkinävoi, suklaa, hunaja, banaani ja maito kattilaan. Sulata kaikki ainesosat keskilämmöllä sekoittaen niitä, kunnes seos on tasaista.

Ota kattila pois liedeltä. Lisää kaakaojauhe ja sekoita, kunnes se on sekoittunut. Tässä vaiheessa voit lisätä myös vaniljauutteen ja mausteita (kanelia, muskottipähkinää tai inkivääriä).

Lisää paahdetut kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja suola samalle paistinpannulle. Sekoita, kunnes saat aikaiseksi kiinteän taikinan, joka on hieman tahmea, mutta helposti käsiteltävä.

Käytä keksien muotoilemiseen käsiäsi, kahta suurta lusikkaa tai jäätelökauhaa. Muotoile palloja ja asettele ne tarjottimelle leivinpaperin päälle. Litistä pallot lusikalla ja muotoile niistä keksejä. Voit pitää ne myös pallon muotoisina tai muotoilla ne käsin. Tällä reseptillä saat 11–12 keksiä, joista kukin painaa noin 40–45 grammaa.

Laita tarjotin jääkaappiin 6–8 tunniksi. Laita sitten keksit muovirasiaan ja säilytä jääkaapissa. Voit syödä niitä välipalana tai kääriä folioon ja pitää mukana pyöräilypaidan taskuissa.

Ravintosisältö:

Jos valmistat 12 keksiä käyttäen 85-prosenttista tummaa suklaata sekä täysmaitoa, on kussakin keksissä 188 kaloria ja 12 g hiilihydraatteja, 12,5 g rasvaa ja 5,8 g proteiinia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit