Cover 185 SK11

Kylmyyttä vastaan: Siroko Deep Winter -pyöräilymallisto

Monissa maailman kolkissa tarkoittaa talven saapuminen pyöräilykauden loppua, ja meillä täällä Suomessa saattavat jotkut pyöräilijät päättää kautensa hyvinkin aikaisin. Kaamoksen saapuminen, matalat lämpötilat, tuuli sekä vesi- ja lumisade saattavat saada pyöräilymotivaation nollaan.

Deep Winter -mallistomme on suunniteltu suojaamaan ankarilta ja kylmiltä sääolosuhteilta. Me täällä Sirokolla emme halua kunnollisten varusteiden puutteen olevan ainakaan se syy, jonka vuoksi pysyt kotona. Nyt voit harrastaa pyöräilyä niinä kylminäkin talvipäivinä ja nauttia siitä täysin rinnoin huippuvaatteidemme ja -varusteidemme ansiosta. Ja emme nyt tarkoita pyöräilyn harrastamisella pikaista pyrähdystä naapurustossa, vaan ihan kunnon lenkkejä viimassa ja pikku pakkasessa – tuntien silti olosi lämpimäksi ja mukavaksi.

Kaksi seuraavaksi läpikäymäämme vaatetta, takki ja bib-housut, on suunniteltu miehille, mutta tämä ei tarkoita, etteivätkö myös naispyöräilijät voisi niitä käyttää. Lisäämme valikoimaan varta vasten naisille suunnattuja malleja tulevaisuudessa, mutta toistaiseksi voit valita myös miesten malleja, jos vain niiden koot ovat sopivia ja säämiskät tuntuvat mukavilta. Loput alla esittelemistämme vaatteista ja asusteista ovat kaikki unisex-mallia. Aloitetaanpa!

Deep Winter -takki

dw jacket

Kuvittele takki, joka on kuin suojamuuri tai linnoitus, joka on suunniteltu kestämään todella matalat lämpötilat ja voimakkaat tuulet. Juuri tällainen on mallistomme Deep Winter -takki. Se on varustettu paneloidulla designilla ja valmistettu erityyppisistä kankaista takaamaan äärimmäisen lämmittävyyden, suojan ja miellyttävän lämpötilan säilymisen, tarjoten samalla liikkumanvapautta. Äärimmäisen paksusta ja voimakkaasti eristetystä takista ei ole hyötyä silloin, jos näiden ominaisuuksien seurauksena joutuu tinkimään käyttömukavuudesta.

Pääpaneelit on valmistettu kolmikerroksisesta softshell-kankaasta, joka sisältää 10 000 mm:n vedenkestävän kalvon sekä vettä hylkivän DWR-pinnoitteen, joka on saanut luokan 5 luokituksen vedenhylkivyyttä mittaavassa spraytestauksessa.

Rinnan alue sekä kyynärvarret ovat hyvin suojattuja, kiitos kierrätetystä polyesteristä valmistettujen 3M™-eristyspaneelien, jotka on varustettu jopa 3 000 mm:n vedenkestävyydellä.

Sivupaneeleiden ja yläselän softshell-kangas on kaksikerroksista. Kiitos sen 10 000 g/m²/päivä -hengittävyysluokituksensa sekä laserleikattujen kainalon perforaatioidensa, siirtää takki kosteutta pois ehkäistäkseen kylmyyden ja kosteuden aiheuttaman epämukavan tunteen. Nämä paneelit on myös varustettu vettä hylkivällä pinnoitteella, joka on saanut luokan 5 luokituksen vedenhylkivyyttä mittaavassa spraytestauksessa.

tech dw winterjacket clothing territory feed 08 estudio lifestyle

Tässä loput ominaisuuksista:

 • kaksisuuntaiset SBS-vetoketjut, joita on helppo käyttää jopa kylmin ja kohmeisin käsin
 • heijastavat yksityiskohdat, joilla teet itsesi näkyväksi teillä
 • kolme helposti saavutettavaa taskua sekä pieni vetoketjullinen tasku
 • silikoninen joustonauha alahelmassa auttaa pitämään takin paikoillaan ajaessa
 • leveät ja joustavat hihansuut, jotka voi asettaa joko pyöräilyhanskojen alle tai päälle ehkäisemään tuulen pääsyä sisälle.

Deep Winter -bib-housut

dw tights

Nämä eivät ole ihan perus-bib-housut. Ne on varustettu paksulla, harjatulla kankaalla, korkealle ulottuvalla leikkauksella ja lyhyemmällä henkseliosalla tuomaan ekstrasuojaa vatsalle ja alaselälle, luokan 4 vettä hylkivällä käsittelyllä sekä pidemmällä etuvetoketjulla pukemista helpottamaan – käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia siis riittää.

Bib-housut on helppo pukea ja riisua, ja ne pysyvät paikoillaan, kiitos nilkkoihin ulottuvien joustavien lahkeensuiden. Olemme lisäksi suunnitelleet vedenkestävät paneelit säärten sekä lannerangan alueelle suojaamaan sinua sekä etu- että takarenkaiden vesiroiskeilta. Totta kai nämä bib-housut on myös varustettu molempien lahkeiden heijastavilla yksityiskohdilla varmistamaan, että näyt muille tienkäyttäjille joka hetki ja kaikissa olosuhteissa.

tech dw bibtights clothing troms feed 08 estudio lifestyle

Nämä bib-housut on varustettu myös kahden tiheyden Strato+-säämiskällä, joka on valmistettu belgialaisesta Recticel-materiaalista. Voidaksemme tarjota erinomaista hengittävyyttä ja käyttömukavuutta, lisäsimme mesh-paneelit selkään ja teimme saumoista litteät ehkäisemään kaikenlaisia epämukavia tuntemuksia.

Deep Winter -sukat ja -kengänsuojat 

Talvella jalat palelevat yleensä enemmän kuin muu keho, minkä vuoksi niitä täytyykin suojata hyvin. Mukavat sukat, kuten uudet, 57-prosenttisesti merinovillasta valmistetut Deep Winter -mallimme ovat loistava valinta, josta lähteä liikkeelle. Luonnonkuitu merinovilla on eristävä ja lämpöä säätelevä. Lisäksi se ei ainoastaan auta pitämään jalkojasi lämpiminä, vaan ehkäisee myös pahoja hajuja, kiitos sen antibakteeristen ominaisuuksiensa.

fjord DW socks producto 02

Polyamidi ja elastaani tarjoavat kompressiota ja joustavuutta näihin keskimittaisiin sukkiin. Aivan kuten muutkin Siroko-sukkamallimme, myös Deep Winter -sukat on varustettu elastisella jalkaholvin kaistaleella sekä Y-muotoisella kannalla. Nämä ominaisuudet mahdollistavat täydellisen istuvuuden, joka estää sukkia liikkumasta ja menemästä rullalle kenkien sisällä.

over shoes dw faibank producto 01

Saavuttaaksemme täydellisen jalkaterien alueen suojan, olemme suunnitelleet myös Deep Winter -kengänsuojat, joita voisi vaikka kuvailla kuin lämpimiksi ja aerodynaamisiksi makuupusseiksi kengillesi. Kengänsuojat on valmistettu lämpöä eristävästä ja hengittävästä kolmikerroksisesta kankaasta ja suunniteltu rakenteeltaan kolmiulotteiseksi. Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että kengänsuojat toimivat kenkiesi ja ulkoilman välissä ilmakammiona, joka pitää sisällään lämmön, muttei kosteutta. Näin jalkasi pysyvät lämpiminä ja kuivina. Niitä päiviä varten, jolloin ilmankosteus kohoaa erityisen suureksi, tarjoavat nämä kengänsuojat myös 10 000 mm:n vedenkestävyyden, vedenpitävät SBS-vetoketjut ja tiivistetyt saumat.

Tässä loput ominaisuuksista:

 • aukot kenkien klosseja ja kantaa varten
 • vahvistettu kantapää ja pohja kestämään kulumista
 • korkea leikkaus joustavalla suuaukolla tarjoamaan täydellisen istuvuuden
 • kankaiset vetoketjujen vetimet helpottamaan jalkaan laittamista ja riisumista
 • heijastavat yksityiskohdat sivuilla.

Deep Winter -hanskat

dw gloves barrow producto 05

Siinä missä kylmät ja tunnottomat jalkaterät tuntuvat varsin ikäviltä, voi samanlainen käsien kylmettyminen olla myös vaarallista. Käsien pysyminen lämpiminä tuntuu toki kenestä tahansa pyöräilijästä mukavalta, mutta ennen kaikkea se on turvallisempaa. Kun huomiosi ei kiinnity käsien palelemiseen, pystyt keskittymään tiehen ja liikenteeseen. Lämpimillä käsillä on myös helpompi ja tehokkaampi jarruttaa ja sama pätee tietysti vaihdevivun tai ohjaustangon käsittelyyn tai vain eväspatukan tai vesipullon nappaamiseen. Täydellinen käsien ja sormien hallinta tarvitaan myös niinkin pieneen juttuun, kuin vetoketjun avaamiseen tai sulkemiseen.

Taatakseen kunnollisen lämpösuojauksen on Deep Winter -hanskat varustettu 3M-eristyksellä ja valmistettu kaksikerroksisesta softshell-kankaasta, jolla on 10 000 mm:n vedenkestävyysarvo. Riippuen siitä, kuinka kylmä sää sattuu kulloinkin olemaan, voit käyttää Deep Winter -hanskoja yksinään tai Nuremberg-pyöräilyhanskojen päällä.

Tässä loput niiden ominaisuuksista:

 • silikonivahvistettu kämmenosa ja sormet (etusormi ja nimetön) takaamaan täydellisen otteen ohjaustangosta, vaihdevivusta ja jarrukahvoista
 • pitkät joustavat varret suojaamaan ranteita ja mahdollistamaan käyttö joko takin alla tai päällä
 • voidaan käyttää kosketusnäytön kanssa
 • heijastavat yksityiskohdat etusormissa
 • kiinnitysjärjestelmä, jolla voit kiinnittää hanskat toisiinsa ja estää niiden joutumista erilleen ja jonka avulla ripustat ne käytännöllisesti säilöön.

Deep Winter -tankorukkaset

handlebarcover DW Mitt producto 04

Jotkut pyöräilijät pitävät ohjaustankorukkasia (eli ohjaustangolle asetettavia kädenlämmittimiä, ohjaustankolapasia) jopa liioitteluna. Me Sirokolla emme halua jättää käsiesi suojausta puolitiehen, sillä kuten jo aiemmin mainitsimme, on käsien lämpimänä pysyminen välttämätöntä, jos haluaa pyöräillä äärimmäisen mukavasti ja turvallisesti.

Tankorukkaset eivät tietystikään ole esimerkiksi Välimeren alueen talviin suunniteltu asuste, mutta täällä Suomessa voi niille olla paljon käyttöä. Joten jos kädet tuntuvat pyörälenkin jälkeen kohmeisilta ja kylmiltä, ovat Deep Winter -tankorukkaset harkitsemisen arvoinen lisä talvipyöräilyvarustukseesi.

Niiden 10 000 mm:n vedenkestävyysarvonsa ja lämpöä eristävän kankaansa ansiosta tuovat rukkaset ekstrasuojausta, jonka huomaa. Ne on varustettu sivujen heijastavilla yksityiskohdilla sekä joustavilla suuaukoilla, joiden ansiosta kädet on helppo pujottaa sisään ja ulos. Ne sopeutuvat käsivarren asentoon ja ehkäisevät kylmän, tuulen, lumen ja veden pääsyä sisään.

Rukkaset kiinnitetään ohjaustankoon tarranauhan avulla, mutta ota huomioon, etteivät ne ole yhteensopivat kaikentyyppisten pyörien kanssa. Ne sopivat ainoastaan käytettäviksi sellaisten maantie- ja gravel-pyörien kanssa, joissa on käyrät ohjaustangot ja joko mekaaninen tai sähköinen vaihteisto sellaisilla kaapeleilla, jotka eivät ole rukkasten tiellä.

Lyhykäisyydessään voisimme siis todeta Sirokon Deep Winter -malliston olevan mitä täydellisin kilpi suojaamaan pyöräilijää hyytävältä viimalta ja lumelta. Tosin rehellisiä ollaksemme, on kotiin saapuminen täysin kuivin nahoin 2–3 tunnin sateessa ajamisen jälkeen mahdoton tehtävä – jopa Deep Winter -varustuksessa.
Jos ei keskitytä sateeseen, on itsensä kylmältä suojaamisessa kyse yksinkertaisesti oikeanlaisten vaatteiden ja varusteiden käyttämisestä. Tämän mallistomme päätarkoituksena on varmistaa, että sitä käyttämällä voi ihan joka ikinen pyöräilijä tuntea olonsa tarpeeksi mukavaksi ja turvalliseksi pyöräilläkseen pikku pakkasissa. Joten jos käytät asianmukaisia vaatteita ja varusteita, sekä valmistelet pyöräsi, kuten neuvoimme tässä blogijulkaisussa, voivat vain kunnon rankkasade tai äärimmäinen lumimyräkkä estää sinua lähtemästä polkemaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit