cover2 a146e059 8825 4bed 90c0 6c2867db6103

10 Fordele Ved At Cykle Som Kvinde

Cykling giver mange vigtige fordele for kvinder, uanset om de bruger deres cykler som et transportmiddel eller udøver forskellige variationer af sporten. Det spænder fra elektriske mountainbikes til foldecykler i byer og fra familie-cykelture til langdistanceruter over bjergpas. Der er masser af måder at hoppe på en cykel og nyde oplevelsen ved at vælge dit eget tempo.

Men først skal du kende din egen krop, dine styrker og dine svagheder for at bestemme, hvordan du skal bruge din cykel og for at opstille opnåelige kortsigtede mål. Sæt ikke uopnåelige mål, da du kun bliver frustreret. Du skal bare nyde hver tur, så kommer du dit sted, hvor du aldrig troede, at du kunne nå. Undervejs kan du se fordelene ved at cykle for dit helbred, din krop, dit sind og dit liv. For blot at nævne nogle få af dem:  

  • Cykling forbedrer den kardiovaskulære sundhed ved at øge lungekapaciteten og forbrænde fedt i hele kroppen, reducere kolesterol og blodtryk og dermed forbedre blodcirkulationen.

  • Cykling styrker musklerne i benene og ballerne. Cykling hjælper med at reducere cellulite ved at stimulere ophobningen af fedt og væske i underekstremiteterne.

  • Regelmæssig cykling og en sund, afbalanceret diæt holder dit kropsfedt i skak og hjælper dig med at tabe de ekstra pund. Hvis du er overvægtig eller fed, er cykling perfekt, da det er en sport med lav belastning, og dine ankler, knæ og hofter vil være taknemmelige!

  • Kvinder er også mere tilbøjelige til at lide af gigt, så hvis du har problemer med dine led eller ledbånd og ønsker at dyrke sport, er en cykel det perfekte køretøj til at bevæge sig rundt og forblive aktiv.

  • Regelmæssig cykling forbedrer også vores immunsystem. En undersøgelse fra University of Birmingham viste, at thymus (fra det græske ord ‘thýmos’, der betyder “livsenergi”, et organ kendt som sundheds- og immunitetskirtlen) hos en ældre person, der cyklede regelmæssigt, genererede lige så mange T-celler som en 20-årig.

  • Fordelene ved at cykle er ikke kun fysiske, vores sind får også det bedste ud af det. Vores mentale sundhed vil drage fordel af frigivelsen af endorfiner, der produceres under cykling. Lykkehormonerne er de fysiologiske forbindelser, der forbinder følelsen af velvære og fysisk træning.

  • At bevæge sig rundt i byen på cykel forårsager mindre stress end at køre, og jo mere cykelvenlig din by er, jo lettere bliver det at komme rundt. Du kan endda være i stand til at komme til din destination hurtigere og spare tid – det hele afhænger af den by, du bor i, da cykelparadiser som Holland, Belgien eller Danmark endnu ikke er almindelige i resten af verden.

  • Cykling er også en glimrende måde at rydde dit sind på, frigøre spændinger, glemme dine daglige problemer, øge kreativiteten eller rydde op i mentale blokke og lade nye ideer og tanker dukke op. For ikke at nævne følelsen af lykke, når du hopper op på en cykel, starter en rute og kommer lidt længere end dagen før, går lidt hurtigere eller bare bliver mindre træt end sidste gang og ivrig efter at hoppe tilbage på cyklen. Vores selvtillid forbedres, og vi føler os stærke efter at have nået de mål, vi havde sat os.

  • Cykling ændrer også vores tankegang. Vi bliver opmærksomme på vores fysiske form, vi fokuserer mere på vores helbred og gør vores bedste for at opretholde en sund livsstil. Man kan sige, at det ændrer vores liv, fordi cykeltiden betyder at være omgivet af mennesker med sunde livsstilsvaner. Du vil ikke afsætte den tid til andre mindre sunde eller direkte skadelige fritidsaktiviteter.

  • Og endelig takket være cykling får du mere tid sammen med din familie, din partner eller venner. En af de gode ting ved cykling er, at du kan gøre det alene eller i selskab, og at tage på cykeltur sammen er ikke kun godt for dig, men også for din familie eller partner. Det betyder ikke noget, om du ikke er på samme niveau og ikke kan følge med hinanden, bare sænk farten og lad dem vinde en gang imellem. :))

 Disse er selvfølgelig kun nogle af de mange fordele ved cykling for kvinder. Hvis du ikke har en cykel, skal du skaffe dig en der opfylder dine behov eller mål og bede om hjælp til at tilpasse den til din krop, da det er vigtigt, at din cykel er behagelig at sidde på for at nyde turen.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler