cover2 d5916b1a c788 4fa6 a029 3071a81e1b73

10 Fordeler Med Sykling For Kvinner

Sykling gir mange viktige fordeler for kvinner, enten de bruker syklene sine som transportmiddel eller praktiserer forskjellige varianter av sporten. Alt fra elektriske terrengsykler til urbane foldesykler og fra familiens sykkelturer til langdistanseturer over fjelloverganger, det er mange måter å sykle på og nyte opplevelsen ved å velge ditt eget tempo.

Men først må du lære å kjenne din egen kropp, dine styrker og dine svakheter, for å bestemme hvordan du skal bruke sykkelen din og sette deg oppnåelige kortsiktige mål. Ikke sett uoppnåelige mål, da du bare blir frustrert. Bare nyt hver tur, så kommer du dit du aldri trodde du kunne må. Underveis ser du de helsemessige fordelene med å sykle, for kroppen din, tankene dine og livet ditt. For å nevne noen få av dem:

 • Sykling forbedrer kardiovaskulær helse ved å øke lungekapasiteten og forbrenne fett i hele kroppen, redusere kolesterol og blodtrykk og dermed forbedre blodsirkulasjonen.
 • Å sykle styrker musklene i beina og setemusklene. Sykling bidrar til å redusere cellulitter ved å stimulere opphopning av fett og væske i underekstremitetene.
 • Regelmessig sykling og et sunt, balansert kosthold vil holde kroppsfettet i sjakk og hjelpe deg med å miste de ekstra kiloene. Hvis du er overvektig er sykling perfekt, da det er en sport med lite slitasje, og anklene, knærne og hoftene dine vil være takknemlige!
   
 • Kvinner har også høyere sannsynlighet for å lide av leddgikt, så hvis du har problemer med ledd eller leddbånd og ønsker å trene litt sport, er en sykkel det perfekte kjøretøyet til å bevege deg rundt og holde deg aktiv.
 • Regelmessig sykling forbedrer også immunforsvaret vårt. En studie fra University of Birmingham fant at thymus (fra det greske ordet ‘thýmos’ som betyr “livsenergi”, et organ kjent som helse- og immunitetskjertelen) til en eldre som syklet regelmessig genererte så mange T-celler som den av en 20-åring.
 • Fordelene med å sykle er ikke bare fysiske, våre hjerner utnytter det også. Vår mentale helse vil ha nytte av frigjøringen av endorfiner som produseres mens du sykler. Lykkehormonene er de fysiologiske koblingene som forbinder følelsen av velvære og fysisk trening.
 • Å bevege seg rundt på byen på en sykkel gir mindre stress enn å kjøre bil, og jo mer sykkelvennlig byen din er, jo lettere blir det å komme seg rundt. Du kan til og med kunne komme frem til destinasjonen raskere og spare tid – alt avhenger av byen du bor i, ettersom sykkelparadis som Holland, Belgia eller Danmark ennå ikke er vanlig i resten av verden.
 • Sykling er også en utmerket måte å rydde tankene dine, frigjøre spenninger, glemme hverdagens problemer, øke kreativiteten eller rydde opp mentale blokkeringer, slik at nye ideer og tanker dukker opp. For ikke å snakke om lykkefølelsen når du setter deg på sykkel, starter en tur og kommer litt lenger enn dagen før, at det går litt fortere, eller at du rett og slett blir mindre sliten enn sist, du blir ivrig etter å hoppe tilbake på sykkelen. Vår selvtillit forbedres, og vi føler oss styrket etter å ha nådd de målene vi hadde satt oss.
 • Sykling endrer også tankesett. Vi blir bevisste på vår fysiske form, fokuserer mer på helsen vår og gjør vårt beste for å opprettholde en sunn livsstil. Man kan si at det forandrer livene våre fordi tiden som brukes på sykling, betyr å være omgitt av mennesker med sunne livsstilsvaner. Du vil ikke vie den tiden til andre mindre sunne eller direkte skadelige fritidsaktiviteter.
 • Og til slutt, takket være sykling, får du mer tid med familien, partneren din eller vennene dine. En av de gode tingene med sykling er at du kan gjøre det alene eller i selskap, og å sykle sammen er ikke bare bra for deg, men også for dine nærmeste. Det spiller ingen rolle om dere ikke er på samme nivå og ikke kan følge med hverandre, bare senk farten og la dem vinne en gang i blant. :))

Dette er selvfølgelig bare noen av de mange fordelene kvinner kan ha av sykling. Hvis du ikke har en sykkel, skaff deg en som tilfredsstiller dine behov eller mål, og be om hjelp til å tilpasse den til kroppen din, da det er viktig å være komfortabel på sykkelen for å nyte turen og selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler