cortavientos d7433446 2f8a 482a be2a 197c677a2d35

Hvornår Man Skal Bruge Vindtætte Cykelveste

 • Cykeltøj
 • 4 minutters læsning

En vindtæt cykelvest er en af de mest multifunktionelle og populære sports beklædningsgenstande. Det er et absolut must-have, når det kommer til cykeltøj, næsten lige så vigtigt som din foretrukne sweatshirt eller jeans.

I dette indlæg skal vi forklare, hvornår du skal bruge en vindtæt cykelvest, og hvornår du IKKE skal. Vi vil også tale om, hvordan man bruger det, og hvad de vigtigste funktioner i en god cykelvest er.

 • Hvornår skal du bruge en vindtæt cykelvest?

  Det er et noget, som du stort set kan bære hele året rundt. Det er vigtigt i måneder eller områder med skiftende vejrforhold.

  Om efteråret og vinteren kan det bruges som et tredje lag oven på en jakke eller langærmet trøje for at forbedre vindbeskyttelsen. Når du er varm, skal du bare åbne vesten og lade luften komme ind. Hvis du ikke har brug for det mere, skal du blot folde det og lægge det i din baglomme – det vil være nyttigt, når du begynder at cykler igen efter en kort pause.

  Du kan også bruge den om sommeren og foråret, især hvis du går ud efter arbejde, når aftenen kan være kølig, eller hvis du forlader hjemmet tidligt før daggry, så du kan beskytte dig mod den kolde morgenbrise. Når det er varmt nok, kan du tage det af og opbevare det i baglommen i din cykeltrøje.

  Hvis du skal på en rute med bjergpas og lange nedkørsler, skal du sørge for at have en vindtæt cykelvest i lommen eller rygsækken. Du vil helt sikkert bruge det i nedkørslen, da det giver dig en meget tiltrængt beskyttelse efter at have svedt på vej op ad bakke. 

 • Hvornår skal du ikke bruge en vindtæt cykelvest?

  En vindtæt cykelvest er ikke vandtæt. Det beskytter dig ikke mod regnen. Nogle modeller beskytter dig mod let regn, men hvis det regner meget, ender du med at blive gennemblødt. Vælg ikke en vindtæt cykelvest, hvis du går ud i regnen, eller hvis vejrudsigten forudsiger kraftig regn.

 • Hvordan bruges en vindtæt cykelvest?

  Multifunktionaliteten af dette tøj afhænger i høj grad af, hvordan du bruger det, og hvad du kombinerer det med for at beskytte dig mod vind og kulde. Det er afgørende at vide, hvornår man skal tage det af, eller hvornår man skal pakke det ud. Eksempel: Når du klatrer et bjergpas, bevæger du dig ikke hurtigt, og du er mindre udsat for vinden. Derfor skal du åbne vesten eller tage den af for at undgå overdreven sveden, da du stadig skal ned.

  Brugen af en vindtæt vest sammen med armvarmere giver dig muligheder, som andre beklædningsgenstande ikke tilbyder. Når du åbner det, kan du køle ned, og du kan også tage armvarmere af først og derefter vindbuksen eller omvendt og tilpasse dig din kropsvarme eller eksterne temperatur.

 • Hvordan vælger man den rigtige vindtætte cykelvest?

  De vigtigste funktioner, du skal være opmærksom på, når du vælger en vindtæt vest er:

  • Størrelse. Det skal være så tæt som muligt at forsegle træk, så det ikke klapper og ikke skaber vindmodstand.

  • Materiale. Afhængigt af stoffet kan det tilbyde en højere eller lavere beskyttelse mod vind og kulde. Størstedelen er lavet af 100% polyester og er normalt ekstremt let. Hvis du har brug for en højere beskyttelse, findes der veste lavet af mere teknisk stof, som er dyrere og lidt tungere.

  • Frontområde inklusiv vindbeskyttelse og bagside af mesh eller micro mesh-stof for optimal transpiration. Det skal også beskytte nakken.

  • Lynlås, der ikke sidder fast og har en god aftrækker, så vesten let kan tages ud, tages af og iføres med eller uden handsker under turen.

  • De mest lette veste foldes let op og kan gemmes i en lomme eller endda under trøjen, hvis dine lommer er fulde. Nogle foldes ind i deres egen baglomme, hvilket gør dem endnu mere kompakte, praktiske og nemme at opbevare.

  • Baglommer samt let adgang til vesten eller jakkens baglommer.

  • Reflekterende detaljer eller lyse, iøjnefaldende farver for at forbedre synligheden.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Udvalgte artikler