cortavientos 30a4dd73 c8c6 444c a272 8474f28dc053

Πότε να χρησιμοποιείτε αντιανεμικά γιλέκα ποδηλασίας

Το αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας είναι ένα από τα πιο πολυχρηστικά και δημοφιλή αθλητικά είδη. Είναι εντελώς απαραίτητο όσον αφορά τα ενδύματα ποδηλασίας, σχεδόν εξίσου αναγκαίο με την αγαπημένη σας μπλούζα ή το τζιν.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξηγήσουμε πότε θα πρέπει να φοράτε αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας και πότε όχι. Θα μιλήσουμε επίσης για το πώς να το χρησιμοποιείτε και ποια είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός καλού γιλέκου ποδηλασίας.

 • Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας;

  Είναι ένα ένδυμα που μπορείτε να το φοράτε ούτε λίγο ούτε πολύ όλο το χρόνο. Είναι απαραίτητο τους μήνες ή στις τοποθεσίες που έχουν μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

  Το φθινόπωρο και το χειμώνα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ως μια τρίτη στρώση πάνω από ένα μπουφάν ή μια μακρυμάνικη μπλούζα για να ενισχύσετε την προστασία από τον άνεμο. Αν ζεσταθείτε, απλά ξεκουμπώστε το γιλέκο για να αφήσετε τον αέρα μέσα. Εάν δεν το χρειάζεστε πια, απλά διπλώστε το και τοποθετήστε το στην πίσω τσέπη σας – θα φανεί χρήσιμο όταν αρχίσετε να οδηγείτε ξανά μετά από μια μικρή παύση.

  Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης, ειδικά εάν βγαίνετε έξω μετά τη δουλειά τα βράδια που μπορεί να κάνει ψύχρα ή εάν φεύγετε από το σπίτι νωρίς το πρωί για να μπορείτε να προστατευτείτε από το κρύο πρωινό αεράκι. Μόλις ζεσταθείτε αρκετά, μπορείτε να το βγάλετε και να το αποθηκεύσετε εύκολα στην πίσω τσέπη της μπλούζας ποδηλασίας σας.

  Εάν κάνετε ποδηλασία σε μια διαδρομή με ορεινά περάσματα και μεγάλες καταβάσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας ένα αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας στην τσέπη ή στο σακίδιό σας. Σίγουρα θα το χρησιμοποιήσετε στις καταβάσεις καθώς θα σας προσφέρει την εξαιρετικά απαραίτητη προστασία στο σώμα σας αφού θα ιδρώσετε στην ανηφόρα.

 • Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας;

  Το αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας δεν είναι αδιάβροχο. Δεν σας προστατεύει από τη βροχή. Μερικά μοντέλα θα σας προστατεύσουν από ένα ελαφρύ ψιλόβροχο, αλλά αν βρέξει πολύ θα καταλήξετε μούσκεμα. Μην επιλέξετε ένα αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας αν βγαίνετε έξω στη βροχή ή όταν η πρόγνωση του καιρού προβλέπει δυνατή βροχή.

 • Πώς να χρησιμοποιείτε το αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας;

  Η πολυχρηστικότητα αυτού του ενδύματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε και με τι το συνδυάζεται για να προστατευτείτε από τον άνεμο και το κρύο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να το βγάζετε ή πότε να το ξεκουμπώνετε. Παράδειγμα: όταν ανεβαίνετε ένα ορεινό πέρασμα δεν κινείστε γρήγορα και είστε λιγότερο εκτεθειμένοι στον άνεμο. Επομένως, θα πρέπει να ανοίξετε το γιλέκο ή να το βγάλετε για να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση, καθώς θα πρέπει στη συνέχεια να συνεχίσετε την διαδρομή σας προς τα κάτω.

  Αν χρησιμοποιείτε το αντιανεμικό γιλέκο μαζί με χειμερινά μανίκια ποδηλασίας θα έχετε στη διάθεσή σας επιλογές που δεν προσφέρουν τα άλλα ρούχα. Όταν ξεκουμπώνετε το αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας σας επιτρέπει να δροσίζεστε, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε πρώτα τα χειμερινά μανίκια ποδηλασίας και στη συνέχεια το αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας, ή το αντίστροφο, για να προσαρμόζετε τη θερμότητα του σώματος ή την εξωτερική θερμοκρασία.

 • Πώς να επιλέξετε το σωστό αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας;

  Τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε ένα αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας είναι:

  • Μέγεθος. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εφαρμοστό για να μην μπαίνει αέρας και να μην ανεμίζει ή να δημιουργεί αντίσταση στον άνεμο.

  • Υλικό. Ανάλογα με το ύφασμα, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ή μικρότερη προστασία από τον άνεμο και το κρύο. Η συντριπτική πλειοψηφία αντιανεμικών γιλέκων ποδηλασίας κατασκευάζεται από 100% πολυεστέρα και συνήθως είναι εξαιρετικά ελαφριά. Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη προστασία, υπάρχουν γιλέκα δημιουργημένα από πιο τεχνικά υφάσματα που είναι πιο ακριβά και πιο βαριά.

  • Μπροστινό τμήμα που περιλαμβάνει προστασία από τον άνεμο και πλάτη από πλέγμα ή ύφασμα Micromesh για να αναπνέει άριστα. Θα πρέπει επίσης να προστατεύει το λαιμό.

  • Φερμουάρ που δεν κολλάει και έχει έναν καλό οδηγό για να μπορείτε να ξεκουμπώνετε εύκολα το γιλέκο, να το βγάζετε και να το φοράτε με ή χωρίς γάντια κατά την οδήγηση.

  • Τα πιο ελαφριά γιλέκα διπλώνουν εύκολα και μπορούν να τοποθετηθούν σε μια τσέπη ή ακόμα και κάτω από τη μπλούζα εάν οι τσέπες σας είναι γεμάτες. Μερικά διπλώνουν στη δική τους πίσω τσέπη, καθιστώντας τα ακόμα πιο συμπαγή, εύχρηστα και εύκολα στην αποθήκευση.

  •  Πίσω τσέπες, καθώς και εύκολη πρόσβαση στις πίσω τσέπες της μπλούζας ή του μπουφάν.

  • Ανακλαστικές λεπτομέρειες ή φωτεινά, εντυπωσιακά χρώματα για βελτίωση της ορατότητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.


Προβεβλημένα άρθρα