cortavientos d1f68bfa 7e6c 4ab2 a955 6b8b584f3909

Når Du Skal Bruke Vindtette Sykkelvester

Vindtette sykkelvester er ett av de mest multifunksjonelle og populære sports plaggene. Det er et absolutt must-have når det gjelder sykkelklær, nesten like viktig som din favorittgenser eller jeans.

I denne posten skal vi forklare når du skal bruke en vindtett sykkelvest og når du IKKE skal. Vi vil også snakke om hvordan du bruker den og hva de viktigste egenskapene til en god sykkelvest er.

 • Når skal du bruke en vindtett sykkelvest?

  Det er et plagg du i utgangspunktet kan bruke hele året. Det er viktig i måneder eller på steder med skiftende værforhold.

  Om høsten og vinteren kan den brukes som et tredje lag, utenpå en jakke eller langermet trøye for å forbedre vindbeskyttelsen. Når du er varm kan du bare åpne vesten for å slippe luften inn. Hvis du ikke trenger den lenger er det bare å brette den og legge den i baklommen – det vil være nyttig når du begynner å kjøre igjen etter en kort pause.

  Du kan også bruke den om sommeren og våren, spesielt hvis du drar ut etter jobb når kveldene kan være kjølige, eller hvis du reiser hjemmefra før daggry, slik at du kan beskytte deg mot den kalde morgenbrisen. Når du er varm nok kan du ta den av og legge den i sykkeltrøyens baklomme.

  Hvis du skal på en tur med fjelloverganger og lange utforkjøringer må du sørge for at du har en vindtett sykkelvest i lommen eller ryggsekken. Du vil absolutt bruke den på utforkjøringene, da den vil gi deg en sårt tiltrengt beskyttelse for kroppen din etter å ha svettet på vei oppover.

 • Når bør du ikke bruke en vindtett sykkelvest?

  En vindtett sykkelvest er ikke vanntett. Det beskytter deg ikke mot regn. Noen modeller vil beskytte deg mot lett duskregn, men hvis det regner mye vil du ende opp med å bli gjennomvåt. Ikke velg en vindtett sykkelvest hvis du skal ut i regnet eller værmeldingen forutsier kraftig regn.

 • Hvordan bruker man en vindtett sykkelvest?

  Multifunksjonaliteten til dette plagget avhenger i stor grad av hvordan du bruker det og hva du kombinerer det med for å beskytte deg mot vind og kulde. Det er viktig å vite når du skal ta den av, eller når du skal åpne den. Eksempel: når du klatrer over en fjellovergang beveger du deg ikke raskt, og du er mindre utsatt for vinden. Derfor bør du åpne opp vesten eller ta den av for å unngå å svette for mye, ettersom du fortsatt må ned.

  Å bruke en vindtett sykkelvest sammen med armvarmere gir deg alternativer som andre plagg ikke tilbyr. Hvis du åpner den kan du kjøle deg ned, du kan også ta av armvarmerne først og deretter vindjakken, eller omvendt, og tilpasse deg kroppsvarmen eller utetemperaturen.

 • Hvordan velger man den riktige vindtette sykkelvesten?

  Hovedtrekkene du bør være oppmerksom på når du velger en vindtett vest er:
  • Størrelse. Det skal være så tett som mulig å fjerne muligheten for trekk, slik at det ikke blafrer og ikke skaper vindmotstand.

  • Materiale. Avhengig av stoffet kan det gi høyere eller lavere beskyttelse mot vind og kulde. De aller fleste er laget av 100% polyester og er vanligvis ekstremt lette. Hvis du trenger mer beskyttelse finnes det vester laget av mer teknisk stoff, de er ofte dyrere og litt tyngre.

  • Front Området inkludert vindbeskyttelse og bakside laget av netting eller micro mesh-stoff for optimal transportering av fukt. Den skal også beskytte nakken.

  • Glidelås som ikke setter seg fast og har en god mekanisme slik at vesten lett kan åpnes, tas av og på med eller uten hansker mens du sykler.

  • De fleste lette vesten brettes enkelt sammen og kan gjemmes i en lomme eller til og med under trøyen hvis lommene dine er fulle. Noen brettes i sin egen baklomme, noe som gjør dem enda mer kompakte, praktiske og enkle å oppbevare.

  • Baklommer, og også lettvint tilgang til baklommene på trøyen eller jakken.

  • Reflekterende detaljer eller lyse, iøynefallende farger for å forbedre synligheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler