cortavientos 52fd859b bb4d 40d0 a804 e1f57ffee2eb

Milloin Käyttää Tuulenpitävää Pyöräilyliiviä

Tuulenpitävä pyöräilyliivi on yksi monikäyttöisimmistä ja suosituimmista urheiluvarusteista. Se on melkeinpä pakollinen osa pyöräilyvaatetusta ja aivan yhtä tärkeä vaatekappale kuin lempicollegepaitasi ja -farkkusi.

Tässä blogipostauksessa käymme läpi milloin käyttää tuulenkestävää pyöräilyliiviä ja milloin sitä puolestaan ei kannata käyttää. Kerromme myös kuinka käyttää sitä ja mitkä ovat hyvän pyöräilyliivin tärkeimmät ominaisuudet.

  • Milloin tuulenpitävää pyöräilyliiviä kannattaa käyttää?

    Tämä on vaatekappale, jota voi käyttää käytännössä katsoen koko vuoden ympäri. Se on välttämätön varuste paikoissa, joiden ilmasto-olosuhteet ovat epävarmat sekä muualla niiden kuukausien aikana, jolloin sää saattaa muuttua äkisti.

    Syksyllä ja talvella sitä voidaan käyttää kolmantena kerroksena takin tai pitkähihaisen pyöräilypaidan päällä parantamaan suojaa viimaa vastaan. Kun treenatessa tulee kuuma, voi liivin vetoketjun yksinkertaisesti avata, jotta ilma pääsee kiertämään paremmin. Kun et enää tarvitse sitä, taittele se ja laita se takataskuusi – se tulee takuulla tarpeeseen, kun jatkat taas pyöräilyä lyhyen tauon pidettyäsi.

    Voit käyttää sitä myös kesällä ja keväällä, erityisesti jos treenaat töiden jälkeen, kun illat ovat viileät tai jos lähdet matkaan aikaisin, jolloin voit suojautua aamuilman viileydeltä. Kun ilma on lämmennyt tarpeeksi, voit ottaa liivin jälleen pois ja säilyttää sitä helposti pyöräilypaitasi takataskussa.

    Jos lähdet reitille, joka sisältää vuoristosolia tai pitkiä laskuja, niin varmista, että taskustasi tai repustasi löytyy tuulenpitävä pyöräilyliivi. Tulet takuulla kaipaamaan sitä pitkien laskujen aikana, sillä se tuo kehollesi kaipaamaasi suojaa hikoiltuasi ensin ylämäkeen polkiessasi.

  • Milloin tuulenpitävää pyöräilyliiviä ei kannata käyttää?

    Tuulenpitävät pyöräilyliivit eivät ole täysin vedenpitäviä. Ne eivät siis suojaa sateelta. Jotkin mallit toki kestävät tihkusateen, mutta jos sade yltyy, kastut läpimäräksi. Älä valitse tuulenkestävää pyöräilyliiviä, jos aiot treenata sateessa tai jos säätiedotus uhkailee rankkasateella.

  • Kuinka käyttää tuulenpitävää pyöräilyliiviä?

    Tämän vaatekappaleen monikäyttöisyys riippuu suureksi osin siitä, kuinka käytät sitä ja mihin sen yhdistät suojataksesi itseäsi tuulelta ja kylmyydeltä. On äärimmäisen tärkeää tietää, milloin se kannattaa ottaa pois ja milloin puolestaan laittaa ylle. Esimerkki: Kun pyöräilet ylös vuoristosolaa, et liiku nopeasti ja altistut vähemmän tuulelle. Tässä tilanteessa liivi kannattaa avata tai ottaa pois, jotta vältät liiallisen hikoilun, sillä sinun täytyy vielä pyöräillä alaskin.

    Käyttämällä tuulenpitävää pyöräilyliiviä yhdessä käsivarsilämmittimien kanssa saat vaihtoehtoja, joita muut vaatekappaleet eivät tarjoa. Liivin avatessasi kykenet viilentämään oloasi. Voit myös riisua ensin käsivarsilämmittimet ja sitten tuulenpitävän liivin, tai toisin päin, riippuen siitä, kuinka kuuma sinulla on ja kuinka lämmintä ulkona on.

  • Kuinka valita juuri oikeanlainen tuulenpitävä pyöräilyliivi?

    Tärkeimmät ominaisuudet, jotka sinun tulisi ottaa huomioon tuulenpitävää liiviä valitessasi ovat:
    • Koko: Liivin tulisi olla niin tiukka kuin mahdollista, jottei se päästä vetoa sisään. Näin se ei myöskään lepata tuulessa tai luo ilmanvastusta.

    • Materiaali: Eri materiaalit suojaavat tuulelta ja kylmältä eri tavoin. Suurin osa liiveistä on valmistettu 100-prosenttisesti polyesteristä ja ne ovat yleensä äärimmäisen kevyitä. Jos tarvitset korkeampaa suojaa, on markkinoilla myös teknisemmästä materiaalista valmistettuja liivejä, jotka ovat kalliimpia ja hieman painavampia.

    • Etualue tuulensuojalla ja takaosa, joka on valmistettu mesh- tai micromesh-kankaasta optimaalista kosteuden haihtumista varten. Liivin tulisi suojata myös kaulaa.

    • Vetoketju, jonka väliin ei pääse kangasta ja jossa on hyvä vedin, jotta liivin voi helposti pyöräillessä avata, ottaa pois ja laittaa päälle sekä hanskat kädessä että ilman.

    • Kevyimmät liivit taittuvat helposti kasaan ja ne voi laittaa säilöön taskuun tai jopa pyöräilypaidan alle, jos taskusi ovat täynnä. Jotkut pyöräilyliivit voi jopa taitella kokoon omaan takataskuunsa, mikä tekee niistä yhäkin kompaktimpia, kätevämpiä ja helposti säilytettävämpiä varusteita.

    • Takataskut ja mahdollisuus helposti yltää pyöräilypaidan tai takin takataskuihin.

    • Heijastavat yksityiskohdat tai kirkkaat, huomiota herättävät värit, jotka parantavat näkymistäsi pyöräillessäsi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit