reciclar 16122d21 927f 4c81 bd95 9ea24c779c45

Re-syklering: 10 enkle miljøvennlige vaner for syklister

Sykling er en av de mest bærekraftige sportene, men la oss være ærlige, alt vi gjør har et økologisk fotavtrykk, og å sykle er ikke noe annerledes. Hvert steg har en innvirkning: fra produksjonsprosessen til selve sykkelen, til energi-gel eller bar-emballasjer som vi spiser mens vi sykler. Derfor bør vi gjøre vårt beste for å bli enda mer bærekraftige ved å ta med oss disse enkle vanene for å beskytte miljøet:

  1. Ikke kast matemballasje hvor som helst. Hvis du har båret med deg maten hele veien greier du å ha med emballasjen i lommen eller under trøyen eller jakken og kaste den i søpla når du er ferdig med å spise. Enda bedre er det hvis du velger å lage hjemmelagde geler eller barer i gjenbrukbare beholdere (Hjemmelagde Oppskrifter for Syklister). Hvis du ser en syklist som kaster emballasje i naturen, fortell dem høflig at det de nettopp har gjort er galt. Bare fordi proffene gjør det, betyr det ikke at det er riktig. Og hvis de gjør det fordi de har sett proffene gjøre det, hvorfor kaster de ikke metallboksene også? Det er en annen historie, ikke sant?

  2. Kranvann er et bedre valg enn flaskevann. Når du fyller sykkelflasken, bruk vann fra springen. Når du trenger påfyll på veien kan du se etter en drikkefontene eller spørre på en kafé eller bensinstasjon om å få den fylt med vann fra springen. Det er gratis, kommer ikke i en plastbeholder, og de fleste steder er det like bra eller enda bedre enn flaskevann.

  3. Bruk miljøvennlige rengjørings- og vedlikeholdsprodukter som såpe til å rengjøre sykkelen din, smøremiddel, voks eller avfettingsmiddel. Det er mange alternativer til en lignende pris som ikke-miljøvennlige produkter. Du kan også lage dine egne hjemmelagde produkter, dvs. et avfettingsmiddel. Bruk: juice fra 1 sitron, 2 ss natron og 2 kopper / 473 ml varmt vann. Ha det på en sprayflaske og begynn å avfette.

  4. Ta vare på sykkelen din og dens komponenter for å få dem til å vare lenger. Å holde sykkelen ren og i god stand vil forlenge dens levetid. Dette gjelder spesielt drivverket (kjetting, krankdrev, kranksett, kassett og girskiftere) og delene som roterer og bruker lagre, som pedaler, bunnbrakett og nav. Å besøke et sykkelverksted og regelmessig rengjøring vil hjelpe deg å bruke mindre penger på nye komponenter. Å redusere slitasje og forbruk vil gjøre pedaltråkkene dine mer bærekraftig.

  5. Riktig dekktrykk. Forsikre deg om at sykkeldekkene har riktig trykk, i henhold til vekten din, for å forlenge levetiden. Hvis det ikke er nok luft i dekkene er det mer friksjon og derfor mer slitasje, noe som betyr at du må skifte dekk tidligere. Dette kan unngås ved å sjekke trykket før hver tur – en veldig enkel miljøvennlig vane som også får deg til å sykle raskere. Når dekket er slitt skal du ikke bare kaste det i søpla. Ta den med til et gjenvinningsanlegg, en bildekkbutikk, se nærmere på løsninger som Green Guru eller Velorim, eller gå til en lokal butikk for å få de resirkulert. Du kan også få litt inspirasjon og gi dekket et nytt liv ved å gjøre det om til et belte, en stol, en dørmatte eller en nøkkelring.

  6. Lapping = resirkulering. Selv om slanger kan være veldig billige, er det fortsatt mer økonomisk og miljøvennlig å fikse en punktering med en lapp enn å kaste den punkterte tuben og bruke en ny. Du trenger ikke å lappe underveis på ruten, med mindre du har hatt flere punkteringer samme dag. Det er best å skifte det punkterte dekket mens du er på farten, og når du kommer hjem kan du reparere punkteringen. Når det gjelder å skifte tube vil en liten håndpumpe være en grønnere løsning enn CO2-patroner. Tuber med flere lapper er bevis på uflaks, men også mange kilometer. For å resirkulere tubene, følg de samme retningslinjene som for dekk. Hvis du liker å ta gjenvinning til det ytterste, og du har noen DIY-ferdigheter, kan du til og med bruke noen av disse fantastiske ideene.

  7. Sykkelturisme. Turisme har et enormt økologisk fotavtrykk. Selv når vi reiser til andre regioner eller land for å sykle, kommer vi dit med bil eller fly. Å tenke nytt på ferieplanene våre og velge sykkel som eneste eller viktigste transportmiddel er ekstremt viktig. Du kan finne mye informasjon om sykkelturer, for eksempel EuroVelo, som har mange forskjellige turer på over 45.000 km totalt over hele Europa. En annen måte å redusere virkningen av turisme på er sightseeing og å komme seg rundt i byen eller regionen på sykkel. Sykkelutleie er et flott alternativ som enkelt tilpasser seg alles behov. Alt kommer an på hvor sykkelvennlig byen er. La oss være ærlige, en turist vil sikkert føle det mer fornuftig å hoppe på en sykkel i København enn i Madrid.

  8. Oppladbare, batteridrevne lys. Både front- og baklys er viktig tilbehør som forbedrer synligheten på veien, sistnevnte er de vi bruker oftest. Derfor er det lurt å bruke oppladbare batteridrevne lys i stedet for de med utskiftbare batterier. Og hvis lyset vårt bruker vanlige, utskiftbare batterier, er det bedre å bruke oppladbare batterier enn de til engangsbruk. Du kan til og med velge soldrevne sykkellys med integrerte solcellepaneler.

  9. Velg bærekraftige merker. Moteindustrien er en av de mest forurensende sektorene, derfor må vi velge merkevarer som er forpliktet til å redusere miljøpåvirkningen gjennom en nullutslippspolitikk. Dette er også vårt oppdrag i Siroko, ettersom vi hele tiden leter etter nye måter å bli et enda grønnere og mer miljøvennlig merke. Vi bruker bærekraftige og holdbare materialer som merinoull som overholder Responsible Wool Standard (RWS) i vårt sykkelundertøy, eller Mersamid® resirkulert plast i innfatningene til sportssolbrillene. Vi designer produktene våre for å øke holdbarheten. Vi velger transportselskaper som optimaliserer leveringsrutene for å redusere CO2-utslipp. Vi bruker resirkulert papp og grønnsaksbasert blekk på emballasjen, og vi har implementert en avfallshåndteringsprosess på vårt lager som muliggjør effektiv transport til gjenvinningssentre. Og fremfor alt samarbeider vi med produsenter og leverandører som deler samme miljøsyn.

  10. Ansvarlig og bærekraftig forbruk. Merker er ikke de eneste som skal respektere miljøet. Som forbrukere kan vi også ta ansvarlige valg og unngå å bidra til miljøforringelsen. Vi må tenke oss om to ganger og avgjøre om vi virkelig trenger det vi skal kjøpe, og gå for en mindre-er-mer-holdning. Det nytter ikke å velge et miljøvennlig merke hvis vi kjøper mer enn vi trenger eller ikke tar godt vare på produktene. På samme måte som med sykler og deres komponenter, vil det ta lengre tid å ta vare på klær og tilbehør. Vi bør også resirkulere all emballasje og legge dem i riktige gjenvinningsbeholdere eller gi den et nytt liv slik mange Siroko-kunder gjør med posene og boksene våre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler