chaquetas 08fd65d8 2309 4b2a 8b85 aeb78ad1519e

Hvad Skal Du Bære I Vinter For At Beskytte Din Kerne

  • Cykeltøj
  • 5 minutters læsning

I denne artikel vil vi give dig anbefalinger til, hvordan du beskytter din kerne: den motor, der genererer det meste af kropsvarmen, som derefter distribueres til forskellige dele af kroppen gennem blodgennemstrømningen.

Indtil for nylig blev kunsten til lagdeling ved at bruge tre beklædningsgenstande om vinteren, eller når det er koldt eller regn, bredt anvendt. Udseendet af det dobbeltfunktionelle stof, såsom softshell, har sat spørgsmålstegn ved denne “teori”, fordi vi takket være et enkelt beklædningsgenstand kan opnå to af de funktioner, der opnås ved hjælp af tre forskellige beklædningsgenstande: beskyttelse mod vind og kulde og varmeisolering, der bevarer vores kropsvarme.

Denne nye multifunktionelle beklædningsgenstand, der normalt fungerer som et mellemlag til isolering, kan også være et ydre eller indre lag. På denne måde har vi kun brug for to beklædningsgenstande for at beskytte vores krop mod kulde og vind, forblive varme og fjerne sved.

Ikke desto mindre beskriver vi detaljeret funktionen af hver af de tre beklædningsgenstande sammen med nogle tip, der hjælper dig med at vælge en kombination, der passer til dine behov og klimaet, hvor du bor eller rejser til:

UNDERLAG:

Ansvarlig for at fjerne sved og holde dig tør.

layering cycling baselayer

Det skal være meget stramt og passe helt rundt om din hud. Underlag er normalt lavet af syntetiske fibre eller merinould, et naturligt termoregulerende stof, der holder dig kølig på varme dage og varm og tør på koldere dage. Du kan vælge mellem kortærmet, langærmet og ærmeløs version. Jo tykkere stoffet er, desto tungere og varmere er det. Vær forsigtig, hvis den er for tyk, kan den få dig til at svede meget.

MELLEMLAG

Sikrer varmeisolering ved at holde kulden ude og holde på varmen, som genereres af din krop.

layering cycling winter jacket jpg

Dette er det mest tekniske beklædningsgenstand, da det skal nå en balance mellem åndbarhed og varmelagring. En sådan kompleks kombination er mulig takket være et 3-lags softshell-stof. Det ydre lag beskytter dig mod vind og let regn (til en vis grad, husk at det ikke er en vandtæt regnjakke). Mellemlaget tæller på en membran, der forhindrer kold luft i at trænge ind i tøjet og når din krop. Endelig er det indre lag lavet af en termoregulerende foring, der holder dig varm.

Der er en lang række muligheder for denne beklædningsgenstand: uden indvendig foring, mere vandtætte egenskaber, tyndere eller tykkere for at beskytte mod kulde og vind osv. Hver enkelt er designet til et specifikt temperaturområde og vejrforhold.

YDERSTE LAG:

Vindtætte cykelveste er den beklædningsgenstand, der beskytter dig mod vinden, og vandtætte regnjakker er det lag, der holder dig tør på regnfulde dage.

layering cycling vest

Husk, at de fleste vindtætte cykelveste normalt ikke beskytter dig mod mere end let regn, mens andre mere tekniske beklædningsgenstande, såsom regnjakker, er vandafvisende og endda kunne være vandtætte. Det er vanskeligt at tillade høj åndbarhed under brug af dette tredje tøjlag, da det er 100% vandtæt, det blokerer fordampningen af sved og låser fugten. Derfor er det vigtigt kun at bruge dette tredje tøjlag, når det er nødvendigt.

Når du vælger en kombination af tøj, der passer dig bedst, skal du tage højde for fire hovedfunktioner: beskyttelse, åndbarhed, vægt og komfort.

  • Alle beklædningsgenstande skal beskytte dig mod kulde og vind og være åndbar nok på samme tid til at undgå ophobning af sved indeni. Hvis de bevarer fugt og ikke tørrer ordentligt, vil du ende med at blive kold.
  • Vægt er en vigtig faktor i hver af de tre beklædningsgenstande. Jo lettere de er, jo bedre, men husk at et let tøj betyder lavere vægt af stoffet og derfor mindre beskyttelse. Det er bedst at finde en balance mellem dem.
  • Komfort på cyklen er altafgørende, og det er grunden til, at hver beklædningsgenstand skal passe godt både vores krop og hinanden. Det nytter ikke at bære et underlag, der passer perfekt, hvis det ydre beklædningsgenstand er for stort, så luften let kommer ind. De skal heller ikke være for stramme, da blodgennemstrømningen opretholder kropsvarmen, og uanset hvor elastisk stoffet er, vil dine bevægelser være begrænsede, og du har svært ved at håndtere cyklen ordentligt. 

layering

Endelig er hver cyklist forskellig, så selv under de samme omstændigheder kan en kombination af beklædningsgenstande, der fungerer for en person, være for meget eller for lidt for en anden. Din kollega, der altid skruer op for aircondition på kontoret, mens du ryster, har ikke brug for lige så meget beskyttelse som dig. Vi er alle forskellige og har forskellige behov, men det er klogere at risikere at overgøre det end ikke at gøre det. Det er bedre at tage noget tøj af eller pakke en vest ud end at være kold.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler