calcetines 7874b56b 9e0b 4dfa bee4 713a395c9b08

Strømper: Et vitaminskud til cykelryttere

  • Cykeltøj
  • 7 minutters læsning

Intet kan sammenlignes med følelsen af at tage helt nye cykelstrømper på. Det er ikke kun den effekt det har på vores fødder, det forbedrer også vores humør betydeligt. Sammen med cykeltøj eller cyklen er de som et vitaminskud, der skubber os til at tage en tur. Fra nu af kan du ikke bebrejde Siroko, hvis dit cykeludstyr mangler vitaminer, fordi vi har endelig også strømper til dig. 8 modeller i 8 forskellige farver med en enkelt, minimalistisk stil, så du nemt kan matche dem med design og farver på dine trøjer, cykelshorts, cykelveste og jakker. 

Vent ikke længe, for i dag er cykelstrømper et af de mest populære og bedst sælgende tøj. Ikke kun fordi cykelverdenen er fuld af strømpemisbrugere, men også fordi deres pris og funktionalitet betyder, at de ender med at fylde Sirokos indkøbsvogne på ingen tid.

I vores første kollektion af cykelstrømper har vi valgt et midtskåret design, lavet af syntetisk fiber (95% nylon og 5% elastan), som vi mener er dem, der kombinerer åndbarhed, komfort, pasform og kompression på den mest effektive måde.

s1 green alpe dhuez cycling socks packaging 1

Tåen er sømløs, og vristområdet er lavet af mikroperforeret stof for ekstra komfort; det fjerner også fugt, så foden ikke bliver våd inde i skoen.

For at sikre den rigtige pasform har vores strømper en ekstra bred øvre manchet samt en Y-formet hæl og et elastisk buebånd i vristområdet og plantar fascia for ekstra støtte. Disse tre tekniske detaljer plus det højtydende kompressionsstof gør strømpen behagelig at tilpasse sig til underben, ankel og fod og holder den på plads under kørslen.

Alle 8 modeller fås i tre størrelser XS-S, ML og XL-XXL.

Cykelstrømper: skrevne og uskrevne regler

Den eneste skriftlige regel om strømper kommer fra Union Cycliste Internationale (UCI), og den siger: “Strømper, der bruges inden for konkurrence, hæver muligvis ikke over den højde, der er defineret med halv afstand mellem midten af den laterale malleolus og midten af fibulahovedet“. Kort sagt, strømpen må ikke nå ud over halvvejs på skinnebenet mellem anklen og knæet. UCI etablerede denne regel, fordi der er modeller af aero-strømper, der tilbyder bedre aerodynamik end bar hud. Hvilken fordel taler vi om? Test i vindtunneler udført af producenter viste, at fordelen er 3-4 watt sammenlignet med en normal strømpe. Jo højere hastighed, jo større fordel, der kan gå op til 20 watt, der spares. Strømpe-dopingalarm! Det ser måske ikke meget ud, og selvom vi ikke vinder en fantastisk turné eller et løb takket være gode strømper, men snarere takket være stærke ben, kan en sådan fordel betyde en sejr i en tidskørsel, hvor aerodynamik er nøglen.  

Der er også uskrevne regler, som mange cykelryttere tager meget seriøst (måske for alvorligt), såsom ikke at have hvide strømper på med sorte sko eller sorte strømper på hvide sko. Det er et spørgsmål om smag eller mangel på det, afhængigt af hvem der ser på. 

black white socks

Det er ikke noget at være alt for bekymret over, da ofte de samme cykelryttere, der ikke har hvide strømper med sorte sko, har hvide strømper over deres sorte lange cykeltights med sorte sko. Endnu et kontroversielt emne: strømper under eller over de lange cykeltights? Endnu en gang er det et spørgsmål om smag og at sammensætte et outfit. Hvis du er en strømpemisbruger, og du gerne vil vise den nye model, skal du bære dem over dine tights. Det er også klart, at hvis du bærer dem oven på andre beklædningsgenstande, så er der ingen mening i at have overstrømper på, da de dækker de strømper, du vil vise frem. Husk, at nogle modeller af lange cykeltights har reflekterende detaljer i underbenet, som ville være dækket, hvis du bærer strømperne over dem. På den anden side er der modeller af lange cykeltights med stigbøjler (fodsløjfer: bånd eller stropper under foden), hvor strømpen, der bæres på toppen, ser meget bedre ud. 

Et spørgsmål om smag og farver

Som en tommelfingerregel ser hvide strømper godt ud med hvide sko og logisk sorte strømper med sorte sko. Derefter er det simpelthen et spørgsmål om smag og farver, selvom vi kan give dig nogle enkle tip:

Få dine strømper til at matche dine sko, din cykel, din cykeltrøje, dine cykelshorts, din cykelhjelm… For guds skyld, bare få dem til at matche noget, i det mindste hinanden! Vi har faktisk set tilfælde af cykelryttere, der efter at have mistet en strømpe simpelthen tog en anden strømpe fra et andet par og matchede de to sammen.

Hvis dine bibshorts er sorte, skal du kigge efter strømper i en farve, der er så tæt på din trøjes farve som muligt. Hvis du vælger en farve, der hverken er på din trøje eller på dine bibshorts, kan kombinationen være dårlig, men det kan også være interessant. For eksempel bærer Ineos Grenadiers-holdet (tidligere Sky) normalt hvide strømper med hvide sko kombineret med resten af tøjet i mørke toner (sort, mørkeblå …), og det ser rigtig godt ud.

ineos socks

Hvis du kan lide at kombinere forskellige farver, så prøv at matche dit outfit med din cykel og se efter harmoni baseret på den grundlæggende farveteori.

Pas på dine fødder og dine strømper

Vi ønsker ikke at belære, men god hygiejne og fodpleje – vær særlig opmærksom på negle – forlænger dine strømpers levetid.

Tænk på gode cykelstrømper som beskyttelse af foden, anklen og underbenet mod:

  • At blive ramt af pedalerne (smerten er uundgåelig, men uden strømper kan skaden være værre).
  • Sår og snit fra grene, brændenælder eller buske, når du kører på MTB eller gruscykler.
  • Friktion forårsaget af sko. Derudover absorberer strømperne sved for at holde fugt væk fra foden.
  • Kulden, der holder fødderne og underbenet varme.

 Af alle disse grunde er strømper tøj, der oplever meget slitage. De udsættes konstant for sol og for alt snavs, støv, mudder og vand, når vi bliver fanget i regnen eller kører gennem en pyt. Vi vasker dem, tørrer dem og starter forfra igen. For at forlænge dine strømpers levetid skal du følge de anbefalinger, du kan finde i vores indlæg om, hvordan du tager dig af dit cykeltøj. Det er dog kun naturligt, at deres farve falmer til sidst, og fibrene nedbrydes, hvilket får strømpen til at miste sine oprindelige egenskaber. 

Det er ikke nødvendigt at vente til det sidste øjeblik for at købe et par nye strømper. Når vi ikke har det godt, fungerer vi ikke godt, og et godt udseende er vigtigt for et godt humør. Vi har ikke testet det i vindtunnelen, men vi er sikre på, at det at føle os godt og behageligt i et outfit er som et “skud” af glæde og energi, der giver os mere kraft end alle de watt, vi kan spare med et par aero-strømper.

socks models a9132273 b29c 4260 b65f 7aeac0635b5b

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Udvalgte artikler