v0 jasper blog

Jasper Verkuijl: lentää pyörän selässä

  • Pyöräily
  • Lukuaika: 2 minuuttia

Vaikka Jasper Verkuijl ei ole ammattilaispyöräilijä, hän suhtautuu pyörällä ajamiseen samoin kuin elämään yleensäkin: täynnä energiaa ja palavaa intoa. Polkupyörä on ollut hänen uskollinen kumppaninsa, ikkunansa vapauteen ja turvapaikkansa siitä lähtien, kun hän oli 5-vuotias. Jokainen polkaisu ja jokainen ajoretki tarjoaa hänelle tilaisuuden irrottautua arjen hälinästä ja saavuttaa rauha ja syvällinen yhteys kehon ja mielen välillä.

Jasper kertoo Youtube-kanavallaan ja Instagram-tilillään, että pyöräily on hänelle paljon muutakin kuin vain pelkkä vapaa-ajan aktiviteetti tai liikkumismuoto. Hänelle se on kuin kieli ja ainutlaatuinen tapa ilmaista itseään ja tuntea olevansa elossa. Jokainen pyörän renkaan kierros on itsenäisyysjulistus, jokainen rinne on kestävyyskoe ja jokainen seikkailu on lento tuntemattomaan. Jasper on ansiolentäjä, joten hän tietää yhtä sun toista lentämisestä.

Työnsä ansiosta Jasper pääsee matkustelemaan ympäri maailmaa ja tutustumaan uusiin paikkoihin sitten pyörän selästä käsin. Hän kerää tarinoita ja kokemuksia, jotka jaksavat aina ihmetyttää hänen seuraajiaan. Hänelle matkojen todellinen arvo eivät ole pelkästään vaihtelevat maisemat ja moninaiset kulttuurit vaan vapauttava täyttymyksen tunne, joka syntyy siitä, kun hän ajaa kartoittamattomien alueiden halki.


Jasper järjesti leirin kauniilla Mallorcan saarella voidakseen jakaa intohimonsa ja seikkailunsa ja luodakseen ainutlaatuisen mahdollisuuden muille pyöräilyharrastajille viettää pari päivää yhdessä pyöräillen. Pääsimme mukaan kokemaan yhteenkuuluvuuden tunnetta, luomaan mahtavia muistoja ja ajamaan eeppisillä pyöräretkillä.

Leirillä vietimme illat yhdessä pitkien pyörälenkkien jälkeen väsyneinä mutta iloisina tarinoita kertoen. Silloin Jasper kertoi meille pyöräilyn merkityksestä elämälleen. Oivalsimme, mitkä ominaisuudet tekivät hänestä niin tärkeän osan Siroko-perhettämme. Hän on paitsi intohimoinen urheilija myös seikkailullinen luonne, äärimmäisen antelias ja aito ihmisyyden puolustaja. Meille hän on inspiraation lähde samalla tavalla kuin pyörä on hänelle ovi vapauteen ja uusiin oivalluksiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit