coppi d7308a32 3910 46da b4fc 5b8482f9f391

Siroko M2 Coppi Sykkeltrøye: Pur Lidenskap

Vi er stolte av å kunngjøre den nye Coppi-modellen: en Siroko sykkeltrøye i M2-kolleksjonen oppkalt etter en av de beste syklistene i historien: Fausto Coppi.

Coppi var en av de mest stilige syklistene, men bare da han var på sykkelen. Han var langbeint, dyster og så litt syk ut. Sult og en tøff barndom i en italiensk bondefamilie i de harde 1920-årene satt sine spor. Men på sykkelen var Fausto perfekt. Han fikk sin første sykkel da han var 8 år gammel. Han likte å ta noen turer med venner, men sykkelen var ment for jobb. Den måtte tas vare på. Hvis den hadde blitt stjålet som Antonio Riccis sykkel i The Bicycle Thief, hadde Italia kanskje aldri sett den legendariske Fausto Coppi som vant Giroen fem ganger, Tour de France to ganger, Milan-San Remo tre ganger, Giro di Lombardia fem ganger, verdensmesterskapet en gang og hadde timesrekorden i 14 år.

Da vi bestemte oss for å hylle den piemontesiske syklisten i Siroko ved å kalle en sykkeltrøye opp etter ham, begynte vi å samle informasjon for å skape riktig design. Hvis du googler Fausto Coppi, kommer du over to navn: Bianchi, sykkelmerket han kjørte på gjennom det meste av karrieren, og Gino Bartali, en annen italiensk syklist, og Coppis store rival.

Gjennom Coppis karriere varierte fargene vi fant fra den rosa trøya han vant 5 ganger i Giroen til den lyse blåfargen man kaller celeste på Bianchi-syklene, den blå på Bianchi-lagtrøyene og den grønne trøyen på landslaget til Italia. Alt ganske åpenbart, ikke sant? Det var akkurat det vi trodde. Vi trengte å vri på det og tenke utenfor boksen.

For mange mennesker var Fausto Coppi den største italienske syklisten gjennom tidene. Og for halvparten av Italia på 40- og 50-tallet var han ikke det. Da han døde av malaria i en alder av 40 år, kom 50 000 mennesker for å ta farvel med denne sykkellegenden som hadde vekket lidenskap over hele landet. Fausto Coppi var ren lidenskap, for sykler og for sykling. Og når vi snakker om lidenskap, er den første fargen som kommer til hjernen rød. Men trøya kan ikke være helt rød, da vil den være den samme som ledertrøya til Vueltaen. Vi måtte legge til en annen farge for å skille dem fra hverandre. Etter å ha prøvd forskjellige kombinasjoner valgte vi rødbrun: en farge som matcher og fremhever den røde.

Når vi visste nøyaktig hvilke farger vi skulle bruke, begynte vi å jobbe med forskjellige design å velge mellom. Det var ikke lett. Stol på Coppi: når designerne våre begynner å finne alternativer, er det vanskeligere å velge ett design enn da du først klatret opp Stelvio i 1953. 24 km på 7,6% og en høyde på 2757 meter. Tøff og fantastisk på en gang.

0c6b344b0c91effbc020955e3c04c954

Etter 48 hårnålssvinger tok vi oss til topps og valgte M2 Coppi sykkeltrøyedesign som dette blogginnlegget handler om; du kan se det i all sin prakt på produktsiden. En pustende jersey laget av et lett stoff som raskt transporterer bort fuktighet og gir en perfekt passform samtidig. Den har tre baklommer med forsterkede sømmer for å bære alt du trenger, pluss en lomme med glidelås for å beskytte de viktigste tingene dine. Forsterket etterbehandling på ermene garanterer en tettsittende, men likevel behagelig passform. Vi la også til et silikonbånd i bunnen for bedre grep. Alt dette kombinert med en SBS semi-automatisk glidelås med Zip Guard anti-friksjon gjør denne M2 Coppi-modellen til en perfekt allsidig trøye for alle sykkeldager.

Hvis du er lidenskapelig opptatt av sykler og sykling, er vi helt sikre på at du vil elske denne nye modellen. Hvis du ikke er lidenskapelig opptatt av denne sporten ennå, eller hvis du aldri har hørt om den italienske syklisten, her er et sammendrag av hans karriere og prestasjoner:

Han vant sin første Giro d’Italia i 1940. Det var første gang han deltok i løpet, og han kjørte sammen med den store favoritten, Gino Bartali, på sitt lag. På grunn av hvordan løpet utartet seg ble Coppi den yngste syklisten som vant Giroen, i en alder av 20 år.

Fausto Coppi var en flott temporytter, og det var grunnen til at han i 1942, midt i andre verdenskrig, slo timerekorden på Vigorelli velodrome i Milano.

Fausto Coppi kom tilbake til landeveissykling i 1946. Han syklet ikke lenger på Bartalis team Legnano, men for Bianchi. Deres første kamp mann mot mann fant sted i Championship of Zürich (Züri Metzgete). Bartali vant sprinten, som kom overraskende på Coppi. De to italienerne var ekstremt ivrige etter å konkurrere – det året, på grusveier og på sykler med ett enkelt kranksett og 4 tannhjul, fullførte de løpet med en gjennomsnittsfart på 42,228 km/t; en rekord som det tok mer enn et halvt århundre å slå (2004 Juan Antonio Flecha i 42,707 km/t).

To måneder tidligere hadde Coppi og Bartali konkurrert mot hverandre i La Classicissima, men de så faktisk bare hverandre i begynnelsen, fordi Faustos prestasjoner i løpet fra Milano til San Remo i 1946 var en sann demonstrasjon av hans fremragende kapasitet. Rett etter starten stakk Coppi av fra feltet i en utbrytergruppe – han ventet ikke engang på Poggio. “Han har mistet vettet!”, Tenkte de i hovetfeltet, men Bartali så ham aldri mer. Med 147 km igjen droppet han sin siste utbryterkammerat og nådde målstreken med 14 minutters ledelse på neste rytter og 18 minutter på Bartali. I det øyeblikket, på radioen, kunne vi høre: “Ankomstrekkefølge: først Fausto Coppi … venter på at de andre skal komme, la oss spille litt dansemusikk”.

Giroen i 1946 så lovende ut, og slik var det. Coppi var den store favoritten, men Bartali utnyttet et svakhetsmoment hos sin store rival og etterlot ham 4 minutter bak. Coppi lukket gapet i Dolomittene, men 47 sekunder førte seieren til Gino, “Den flygende munken”.

I 1947 sto Fausto bak Gino igjen til Coppis angrep på Pordoi som knuste den toskanske rytteren og plasserte “Hegren” (l’Airone) i spissen. Han vant sin andre Giro så vel som det italienske mesterskapet og Giro di Lombardia.

I 48 seiret han igjen i Lombardia og gjentok seieren i Milan-San Remo. Han trakk seg fra Giroen etter en kontroversiell situasjon på Pordoi med tifosi (supportere av et lag) og vinneren, Fiorenzo Magni.

1949 var Coppis store år. Han knuste sin nemesis i Giroen etter en av de mest legendariske etappene i historien. 254 km mellom Cuneo og Pinerolo, nesten 5000 meters høyde med 5 alpegiganter: Madeleine, Vars, Izoard, Montgenèvre og Sestriere. Coppi stakk fra gruppen ved første fjellpass og klatret 192 km alene. Kommentatorene på radioen sa: “Un uomo solo è al comando; la sua maglia è bianco-celeste; il suo nome è Fausto Coppi”.

Han vant sin tredje Giro og Tour de France, og ble den første syklisten som oppnådde denne dobbeltseieren. En seier som ville vært umulig uten Bartalis hjelp og uflaks. Fram til 1961 var sykkellag nasjonale, og de to rivalene fra Italia ble lagkamerater i Frankrike. Han toppet året med sin tredje seier i Milan-San Remo og sin fjerde seier på rad i Giro di Lombardia.

I 1950 vant han “bare” Paris-Roubaix og La Flèche Wallonne. I Giroen falt han og måtte stå av rittet. I 1951 brøt han kragebeinet i Milano-Torino og kom ikke til Giroen i toppform, og ble bare nummer fire. Kort tid etter døde broren i Giro del Piemonte, og selv om Coppi konkurrerte i Touren, var han verken mentalt eller fysisk forberedt. Han endte på 10. plass, 46 minutter bak den sveitsiske rytteren Hugo Koblet. I Giroen i 1952 vil Fausto Coppi møte Hugo Koblet, sammen med sin evige rival Bartali og Fiorenzo Magni, vinneren av 1951.

I Corsa Rosa 1952 dominerte campionissimo hele løpet. Tour of France var ikke annerledes: Coppis andre dobbeltseier og det ikoniske bildet av Coppi og Bartali forent av en sykkelflaske, med belgieren Stan Ockers som en flue på veggen.

coppi bartali borraccia stan Ockers 1

Belgieren ble nummer tre i verdensmesterskapet som, etter mange forsøk og fiaskoer, endelig ble vunnet av Fausto Coppi i Lugano i 1953. Det året vant han sin femte og siste giro etter å ha erobret Dolomittene igjen og tok ledelsen i nest siste etappe, som inkluderte den første bestigningen av den nevnte Stelvio. Dette var kanskje den siste store bragden til “Hegren” (l’Airone) som fra det året og ut så ut til å være mer interessert i livets lidenskaper enn i hans lidenskap for sykling. Den lidenskapen og lidenskapene han vekket, er det vi hadde som mål å fange i vår nye sykkeltrøye-modell: Siroko M2 Coppi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler