fitness b27e51a7 b5ca 47b2 9ff9 4d3a03adc2d4

Sykling og kondisjon: Hva kan en syklist gjøre på treningssenteret?

For en stund tilbake så det ut til at syklister var allergiske mot treningssentre og bare brukte dem i løpet av forsesongen for å løfte vekter og trene styrketrening. Så glemte de treningsstudioet resten av året, og ikke en gang brukte det til spinning, en treningsaktivitet som ligner på sykling.

Heldigvis har dette endret seg, og flere studier har vist at å gå på treningssenteret regelmessig for å gjennomføre styrketrening eller andre aktiviteter som Yoga, Pilates eller Body Pump, er bra for vår generelle kondisjon, hjelper til med å unngå skader, korrigerer muskelubalanse, bryter rutinen og forbedrer vårt sosiale liv. 

Så hva kan en syklist gjøre på treningssenteret? Svaret er: alt. Fra løfting av vekter til Zumba, HIIT-trening, funksjonell trening som CrossFit, etc. Så å si hver aktivitet på treningssenteret kan hjelpe deg på en eller annen måte for å forbedre sykkelprestasjonen. La oss ta en titt på fordelene med noen av dem:

Spinning

Spinning eller innendørs sykling er tilgjengelig på nesten alle treningssentre i verden og er en av de mest populære aktivitetene. Disse gruppetimene ledsages av motiverende musikk og varer vanligvis i omtrent 45 minutter. Det er en øvelse med høy intensitet med hyppige endringer i tempo, noe som gjør det til en flott intervalltrening for syklister.

Hvis du aldri har prøvd en spinningtime, ikke vent lenger. De er morsomme, gruppestemningen er fantastisk og instruktøren gir deg den ekstra motivasjonen du trenger for å presse deg og slippe ut hver eneste svettedråpe. Du bør drikke mye, ta med et håndkle, sykkel-shortsen og en behagelig trenings-T-skjorte som puster godt og transporterer bort svetten.

Body pump

Hvis du er lei av de samme styrkeøvelsene med vekter for syklister, vil denne gruppeaktiviteten gi deg et nytt nivå av motivasjon, og arbeider med alle muskelgruppene i takt med musikken. Du vil trene tidligere trente muskler fordi Body Pump inkluderer knebøy, lunges og markløft. Du vil imidlertid gjøre det annerledes fordi vektene er lettere og bevegelsene er mer dynamiske. Dessuten innebærer det også øvelser for armene, skuldrene og kjernemuskulaturen, slik at du kan trene hele kroppen.

Hvis du er en syklist og aldri har løftet vekter før, ikke vær redd for å melde deg på en Body Pump-aktivitet, fordi du velger vekten og instruktøren veileder deg og hjelper deg i gang med din første time. Beina dine vil føle forskjellen.

Zumba

Syklister er ikke nattugler. Hvis vi vil sykle tidlig om morgenen, må vi legge oss tidlig. Akkurat nå kan jeg ikke engang huske sist jeg var ute og festet, danset og drakk noe sterkere enn en øl. Det er derfor noen Zumba-klasser i måneden er perfekte for en god dose fest, dans og latter, spesielt hvis du liker latinske rytmer, selv om du i Zumba-klasser vil høre all slags musikk.

Zumba er en aerob aktivitet som vil hjelpe deg med å unngå stivhet i hele kroppen, spesielt i hoftene. Det forbedrer også koordinasjonen og hjelper til med å avlaste stress og redusere kroppsspenningen.

Yoga og pilates

De aller fleste treningssentre inkluderer allerede yoga eller pilates i programmene sine. Selv om disse aktivitetene er forskjellige, vil begge hjelpe deg med å bli kjent med kroppen din i dybden gjennom en kombinasjon av konsentrasjon, pust og stillinger. Yoga og Pilates vil forbedre din fleksibilitet, leddmobilitet og balanse – tre ekstremt nyttige fordeler for syklister.

Akkurat som med Zumba, men på en mer avslappet måte, er yoga og pilates utmerket for å rydde sinnet, avlaste stress og angst, gi deg tid til å få kontakt med vårt indre og forbedre propriosepsjonen (også kjent som kinestesi, følelsen av selv- bevegelse og kroppsposisjon).

HIIT

Fra å være rolig og balansert, la oss gå mot det motsatte: Høy intensitet intervalltrening. Denne aktiviteten gir hjertet ditt høy hastighet ved å veksle mellom veldig intense, korte øvelser der du presser deg selv til det ytterste, med litt lengre hvilemomenter (aktiv eller inaktiv). Treningen varer rundt 10-15 minutter. Virker det litt for kort for deg? Når du har prøvd en HIIT-time, gi meg beskjed om hvordan det går.

Denne typen trening gjennomføres ved å bruke kroppsvekten vår alene eller med en kettlebell for å øke vanskeligheten. Det er uendelige kombinasjoner av øvelser som planke, knebøy, hoppøvelser, push-ups eller burpees. Vi får økt stoffskiftet, trent alle muskelgrupper og forbedret vår styrke og utholdenhet – ekstra nyttig i korte, intense sykkelinnsatser.

Funksjonell trening og CrossFit

Så langt har vi snakket om aktiviteter eller treningsrutiner som kan være gunstige for sykkelprestasjonen vår. Hva om vi trengte noe som kan hjelpe oss å forbedre hver eneste kroppsbevegelse og aktivitet hver dag? Funksjonell trening er svaret. Kanskje det ikke ringer noen bjeller, men hvis jeg sier navnet: CrossFit, er jeg sikker på at du vet hva jeg mener med en gang. Flere og flere treningssentre inkluderer denne typen trening i programmet, men du kan også gå til en CrossFit-ekspert i nærheten av deg og se selv.

CrossFit er en funksjonell treningsøkt med høy intensitet som involverer disipliner som vektløfting, friidrett og gymnastikk. Du vil løpe, gjøre knebøy, bære en medisinball eller slå et dekk med en slegge i løpet av kort tid. I motsetning til andre vektøvelser, utvikler den ekte styrke, som du deretter kan bruke på sykkelen eller i ditt daglige liv. Hvis du er en syklist kan du være redd for at å løfte vekter vil gjøre deg for tungt bygget, men hvis du trener CrossFit en eller to ganger i uken for å styrke alle muskelgruppene, er det ingen grunn til å bekymre seg.

Dette er bare noen eksempler på mange aktiviteter en syklist kan gjøre på treningssenteret. Ikke løp rett til manualområdet eller fancy treningsapparater, sjekk med treningsstudioet ditt for å se hvilke timer de tilbyr og prøv dem. Dessuten har Covid-19-pandemien lært oss at alt vi trenger er en trenings-T-skjorte, joggebukse pluss litt fantasi, og vi kan gjøre de fleste av disse aktivitetene hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler