maillots m2 d8a2d132 a5ea 484e 8cf8 a2ec54cbe4eb

Kolekce M2 od Siroka: Cenově dostupné a kvalitní cyklistické dresy pro ženy i muže

Řekněme si to na rovinu, cyklistika není zrovna nejlevnější sport pro začátečníky. Takový fotbal, basketbal či atletika vás vyjdou mnohem levněji. U cyklistiky totiž potřebujete peníze na koupi kola a základního vybavení, bez čehož se neobejdete. Pokud tedy máte omezený rozpočet, ale přesto byste se rádi začali věnovat cyklistice, případně chcete-li jen obměnit svou cyklistickou róbu, nezoufejte! V Siroku máme přesně to, co hledáte: kolekci M2, kde najdete cenově dostupné pánské a dámské cyklistické dresy s dlouhými i krátkými rukávi, které jsou vyráběny ve vysoké kvalitě a v mnoha různých designech, barvách a velikostech, od XS do XXL. Než se pustíte do čtení o jejich základních vlastnostech a funkcích, podívejte se na náš článek o tom, jak si vybrat správný cyklistický dres a sami se přesvědčte, že M2 je skvělou volbou za bezkonkurenční cenu:

Tkanina

pinerolo maillot cycling lookbook 04

U dresů M2 najdeme dva druhy tkanin. Obě jsou prodyšné a elastické, ale obsahují různé kombinace elastanu a polyesteru a rovněž se liší gramáží a strukturou síťoviny, díky čemuž můžeme vyrábět dresy se specifickými požadavkami na chlazení a prodyšnost. Základní tkaninou je hladká a jemná lycra s optimální vahou, která poskytuje pohodlí za každé situace. Tkanina na zádech je mikroperforovaná, čímž se docílí správného odpařování tepla a vlhkosti. Zadní kapsa je vyrobena ze stejného druhu lycry jako základní tkanina, aby dokázala udržet váhu věcí, které do ní cyklisté běžně dávají, ale neutrpěla tím prodyšnost.

Střih

Dámské dresy M2 jsou pochopitelně navrženy jinak než ty pánské, aby se lépe přizpůsobily tvaru ženského těla. To ovšem neznamená, že by žena nebo muž nemohli nosit dres opačného pohlaví. Díky pružnosti použitých tkanin se totiž dres snadno přizpůsobí různým tvarům těla.

westfalia lifestyle estudio 02

Střih Race Slim Fit je sice přiléhavý, ale ne příliš těsný, takže zaručuje dostatečnou volnost pohybu na kole. To je možné díky elastické tkanině a panelové konstrukci dresu. Zadní panel je delší než ten přední, aby se řádně přizpůsobil pozici jezdce. To znamená, že už vám z dresu nebudou koukat záda, čímž dosáhnete lepší aerodynamiky, ochrany spodní části zad i pohodlí. Raglánové rukávy (typ jednodílného rukávu, který se táhne až k límci a jenž disponuje úhlopříčným švem od podpaží ke klíční kosti) a boční panely poskytují optimální střih, díky němuž se oděv přizpůsobí tvaru vašeho těla.

Pokud chcete, aby vám dres dokonale padnul, ujistěte se, že jste si vybrali správnou velikost. Můžete se například podívat na našeho průvodce, jak zjistit správnou velikost pro cyklistické oblečení. Určitě vám přijde vhod.

Design

Dres hraje klíčovou roli při stylizaci vzhledu cyklisty. Pokud si vyberete design, který ladí s vašimi ponožkami, kolem nebo helmou, budete z domu odcházet jednak s úsměvem na tváři a dobrým pocitem, ale také tím definujete svůj styl a osobnost.

blue coast maillot cycling frontal

V naší M2 kolekci najdete jak dresy s minimalistickým designem, které jsou tvořeny jen dvěma barvami, jako například Blue Coast, Pimorent nebo Innsbruck, tak i dresy klasického vzhledu, mezi nimiž se nachází náš nejvíce prodávaný Westfalia. Nabízíme samozřejmě i stylové a originální designy, například dámský Pinerolo, který se skvěle hodí k našim cyklistickým kraťasům BX Jungle a funkčnímu prádlu Amazonas.

siroko bx jungle bib short lifestyle 00

Límec a pas

Nízký límeček je vyroben ze stejné tkaniny jako zbytek dresu, přičemž informace o velikosti, péči a způsobu praní najdete natištěné na vnitřní straně, díky čemuž se zabrání otlačeninám na kůži od loga a cedulky. Na švu, který spojuje límec s rukávy a předním a zadním panelem, je měkká gumička s logem Siroka, díky níž je dres pohodlnější a lépe se přizpůsobí tělu. Na spodní lem dresu jsme umístili elastický pásek se silikonovým úchytem, který udržuje dres v optimální pozici a stará se o to, aby vám dobře padnul.

Rukávy

Hlavní rozdíl mezi dresy M2 s krátkými rukávy a M2 s dlouhými rukávy je pochopitelně v délce rukávů. K tomu se ale trochu liší i design dresů s dlouhými rukávy, aby se přizpůsobily pozici rukou na kole. V obou případech se jedná o žebrované raglánové rukávy s manžetovým lemem na zápěstí (dlouhý rukáv) nebo na paži (krátký rukáv); díky elastické tkanině mají přiléhavý střih.

Kapsy

genuine cycling maillot cycling lookbook 05

Na dresu najdeme tři zadní kapsy o podobné velikosti. Dvě boční kapsy mají šikmý horní otvor, díky němuž můžete za jízdy snadno vyndavat a zandavat svačinu, telefony nebo jiné předměty. Okraje všech tří kapes jsou elastické, takže se do nich snadno dostanete rukou, a navíc udrží veškeré věci uvnitř. Díky pružnosti totiž zůstanou všechny věci, které z kapsy vyčnívají (vesty, rukavice, pumpičky), na svém místě, a to i při jízdě po hrbolatém povrchu. V horní části prostřední kapsy je malé pouzdro s poloautomatickým SBS zámkem na vaše cennosti. Celá plocha kapsy má zesílené vnější švy, aby unesla i těžší předměty.

Zipy

Přední zip rovněž disponuje poloautomatickým SBS zámkem. To znamená, že se sám od sebe nerozepne, dokud nezvednete poutko do určité polohy. V ten moment se uvolní pojistka, a vy tak budete moci zip posunout. Zip je po celé délce vnitřní strany chráněn tkaninou, aby se zabránilo jeho zasekávání a předešlo otlačeninám na těle a krku, zachytávání vlasů, poškození a podráždění kůže, ale i kvůli ochraně cyklistických kraťasů.

fleche maillot cycling lookbook 01

Toto jsou všechny funkce kolekce M2 od Siroka: Všestranné a cenově dostupné cyklistické dresy pro muže a ženy, které můžete nosit každý den po většinu roku a v různých povětrnostních podmínkách. Samozřejmě za předpokladu, že je vhodně doplníte funkčním prádlem, větruodolnou vestou a dalším teplým oblečením. Ať už jedete 30 km, nebo 200 km, dresy M2 vám budou pohodlným, spolehlivým a odolným společníkem.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

Doporučené články