talla 9716fe10 9160 4d30 9949 237020e57754

Sådan finder du den perfekte størrelse til dit cykeltøj

At vælge den rigtige størrelse på cykeltøj er meget vigtig, da det garanterer vores tøjs bedste ydeevne: komfort, åndbarhed, isolering og let kropsbevægelse på samme tid.

Da shopping online bliver mere populært, bliver det vigtigt at kende vores målinger, da vi ikke har chancen for at prøve tøj i en fysisk butik. For at besvare spørgsmålet “Hvad er min størrelse?” så nøjagtigt som muligt, skal du kende dine aktuelle kropsmålinger. Det kan virke som en masse besvær, men det er bedre at bruge et par minutter på at måle dig selv end at købe den forkerte størrelse og returnere den.

Hvordan tager jeg dine målinger?

For at tage dine mål skal du bruge et målebånd. Hvis du ikke har en, kan du bruge et almindeligt målebånd eller en lineal som en sidste udvej, men det anbefales ikke.

En blyant og et stykke papir vil være nyttigt at skrive dine mål ned. Du kan også bruge din smartphone til at notere målingerne og altid have dem ved hånden.

Du skal tage dine mål med tøjet af. Gør det ikke med en jumper eller en jakke på, fordi du vil helt sikkert ende med at vælge en størrelse, der er for stor til dig.

Sybåndmålene skal passe tæt på din krop. Stram den ikke for meget, eller lad den være for løs.

Hvad skal du måle?

Der er tre hovedmål: bryst, talje og hofter. De første to plus din torsolængde hjælper dig med at vælge beklædningsgenstande som f.eks. En jersey, undertøj, vest eller jakke. De sidste to plus længden af dine indersøm (indersiden af benet) er de mål, du har brug for til cykelshorts.

  1. For at måle dit bryst skal du placere båndet under armhulen på den bredeste del af brystet. For kvinder skal målebåndet gå over brystvorterne, aldrig under eller over brysterne. 

  2. For at måle din talje skal du måle dig selv ved midtpunktet mellem de øvre ribben og den øvre kant af iliakam. For nogle mennesker svarer dette punkt til navlen, for andre er det 2-3 centimeter under.

  3. For at måle dine hofter skal du lukke dine ben og måle omkredsen ved den bredeste del af din bagdel.

  4. For at måle torsolængden skal du begynde at måle, hvor skulderen møder nakken og måle ned til hofterne. Dette er en sekundær måling, der kan tjene som en indikation af, hvor langt tøjet når. Husk at på cyklen læner du dig fremad, og cykeltrøjer, jakker osv. Har en hale, hvilket betyder at bagsiden er lidt længere end fronten.

  5. For at måle indersømmen skal du tage en bog og klemme den mellem dine lår, så bogen når dit skridt. Mål fra bogens øverste kant til 4-5 cm over knæet. Dette er også en sekundær måling, der kan tjene som en indikation af, hvor lange dine cykelshorts er. Husk, at der er cykelshorts, der dækker mindre af låret, og længere, der dækker låret næsten til knæet.   

Dette er de vigtigste mål. Når du har dem, skal du kontrollere brandets størrelsestabel for at sammenligne dem med produktet under hensyntagen til disse detaljer:

  • Cykelbeklædning generelt og beklædningsgenstande som især cykelshorts i særdeleshed giver høj elasticitet og modstand. Dette giver mulighed for en vis margin ved valg af størrelse.
  • Stoffer krymper ikke af natur. Hvis dine mål er mellem to størrelser, skal du altid vælge den mindre størrelse. Du vil ikke fortryde det, fordi cykeltøjet skal sidde tæt. Medmindre du kan lide en løs pasform, hvis du køber stort, vil du helt sikkert fortryde det.
  • Stoffet betyder noget. Blandingen og sammensætningen af stoffet bestemmer dets elasticitet og pasform. Som du ved, er lycra mere elastisk end merinould.
  • Nogle beklædningsgenstande går oven på andre. Hvis du vælger en stram størrelse, kan du føle dig for begrænset. Eksempel: en vindtæt cykelvest, der går oven på en jersey og et bundlag.

Endelig er her et sidste vigtigt punkt for dig at huske på:

Inden for et mærke findes der flere kollektioner af samme type beklædningsgenstande, såsom cykeltrøjer, der hver har forskellige pasform. Det samme sker med jeans: du kan finde normale, slanke, afslappede, skinny, super skinny osv. I cykeltøj kan du også finde forskellige snit og mønstre, der giver forskellige pasformer. 

De mest almindelige navne er Active Fit, Performance Fit, Sport Fit, Pro Fit… det er et rod. Nøglen er at se på forskellene mellem kollektionerne beskrevet af mærket for at se, hvilken slags pasform de tilbyder. For eksempel har vi på Siroko i øjeblikket to samlinger af cykeltrøjer: M2 og SRX. Begge tilbyder Race Fit med et tæt passende snit, men SRX er en højere ende end M2, derfor giver stoffet og snittet en bedre pasform og mere lethed.

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort.