talla e4b0ad7e dcdc 433b b6bd 4f2634809688

Kuinka selvittää täydellinen koko pyöräilyvaatteille

Oikeankokoisten pyöräilyvaatteiden valitseminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä vain se takaa vaatteidemme huippusuorituskyvyn. Näin pääset nauttimaan samaan aikaan käyttömukavuudesta, hengittävyydestä, eristävyydestä ja liikkumisen helppoudesta.

Nettishoppailun käydessä yhä suositummaksi on omien mittojen tietäminen yhä tärkeämpää, sillä verkosta ostaessa ei luonnollisestikaan ole mahdollisuutta kokeilla vaatteita fyysisessä kaupassa. Voidaksesi määrittää oikean kokosi niin paikkansapitävästi kuin mahdollista, täytyy sinun tietää kehosi tämänhetkiset mitat. Aluksi homma voi vaikuttaa työläältä, mutta on parempi käyttää muutama minuutti itsensä mittaamiseen sen sijaan, että päätyy ostamaan väärän koon ja joutuu palauttamaan sen.

Kuinka ottaa omat mitat?

Mittojesi ottamista varten tarvitset taipuisan mittanauhan. Jos sinulla ei sellaista ole, voit paremman puutteessa käyttää jäykkää rullamittaa tai viivoitinta, vaikkakaan tätä ei suositella.

Kynä ja paperi ovat tarpeen mittojen ylös kirjoittamisessa. Voit käyttää myös älypuhelimesi muistiota, jolloin mittasi kulkevat aina mukanasi.

Mitat tulisi ottaa ilman vaatteita. Älä siis mittaa kehoasi villapusero tai takki ylläsi, sillä tällöin päädyt mitä todennäköisimmin valitsemaan itsellesi liian suuren koon.

Taipuisan mittanauhan tulisi kulkea tiiviisti kehosi muotoja myötäillen. Älä pidä sitä liian tiukalla tai anna sen roikkua löysänä.

Mitä mittoja sinun tulisi ottaa?

Vaatekokoja mitatessa on olemassa kolme päämittaa, jotka ovat rinnan, vyötärön ja lantion ympärys. Kaksi ensimmäistä sekä ylävartalon pituus auttavat sinua valitsemaan koon vaatteille, kuten pyöräilypaidalle, aluskerrokselle, liiville tai takille. Vyötärön ja lantion pituus sekä lahkeen sisäpituus (sisäsauman pituus) ovat ne mitat, jotka tarvitset bib-shortsien koon valintaa varten.

  1. Mitataksesi rinnan ympäryksesi aseta mittanauha kainalosi alle rinnan leveimmälle kohdalle. Naisilla mittanauhan tulisi kulkea nännien päältä, ei koskaan rintojen alta tai yltä.

  2. Mitataksesi vyötärön ympäryksesi mittaa itsesi kylkiluiden alarajan ja suoliluuharjanteen ylärajan välisestä keskikohdasta. Joillakin henkilöillä tämä kohta sattuu olemaan napa ja toisilla se on 2–3 cm navan yläpuolella.

  3. Mitataksesi lantion ympäryksesi seiso jalat yhdessä ja mittaa ympärysmitta takapuolesi leveimmästä kohdasta.

  4. Mitataksesi ylävartalosi pituuden aloita mittaaminen kohdasta, jossa olkapää ja kaula yhtyvät ja mittaa aina lantion tasolle saakka. Tämä on toissijainen mitta, joka voi toimia merkkinä sille, kuinka pitkälle vaate voi yltää. Muista, että pyörän selässä nojaat eteenpäin ja pyöräilypaidoissa, -takeissa jne. on tämän vuoksi takaosa, joka on hieman etuosaa pidempi.

  5. Lahkeen sisäpituuden mitataksesi tarvitset apuvälineeksi kirjan. Aseta se siten, että se yltää haaraasi ja purista sitä reisiesi välissä. Mittaa kirjan yläreunasta noin 4–5 cm päähän polvesta (polven yläpuolelle). Myös tämä on toissijainen mitta, joka voi toimia merkkinä sille, mihin asti bib-shortsisi yltävät. Muista, että markkinoilla on bib-shortseja, jotka peittävät vähemmän reittä ja pidempiä, jotka peittävät reiden melkein polveen saakka.

Nämä ovat mitoista tärkeimmät. Kun olet ottanut ne, tarkasta brändin kokotaulukko vertaillaksesi niitä tuotteeseen ja huomioi seuraavat seikat:

  • Pyöräilyvaatteet yleisesti – ja erityisesti bib-shortsit – ovat hyvin joustavia ja kestäviä. Tämä mahdollistaa tietyn liikkumavaran koota valitessa.
  • Kankaat eivät kutistu luonnostaan. Jos mittasi ovat kahden koon välissä, valitse aina pienempi koko. Et tule katumaan tätä päätöstä, sillä pyöräilyvaatteiden on istuttava ihonmyötäisesti. Suuremman koon ostamista kadut varmasti, ellet sitten satu pitämään reilusta istuvuudesta.
  • Kankaalla on merkitystä. Kankaan seos ja koostumus määrittävät sen joustavuuden ja istuvuuden. Kuten varmaan tiedät, on lycra merinovillaa joustavampi materiaali.
  • Joitain vaatteita on tarkoitus pitää toisten päällä. Jos valitset koon, joka on hyvin tiukka, saattavat vaatteesi tuntua urheillessa liian ahtailta. Esimerkkinä tästä voisi olla liian pieni tuulenpitävä pyöräilyliivi, joka puetaan aluskerroksen ja pyöräilypaidan päälle.

Lopuksi haluamme muistuttaa vielä yhdestä tärkeästä asiasta, joka kannattaa pitää mielessä:

Yhdellä brändillä voi olla useita saman vaatetyypin mallistoja, kuten pyöräilypaitoja, joista kukin on varustettu eri istuvuudella. Sama pätee farkkuihin: samalta merkiltä voit löytää istuvuuksia, kuten regular, slim, relaxed, skinny, super skinny ja niin edelleen. Pyöräilyvaatteista voit löytää myös eri leikkauksia ja malleja, jotka tarjoavat erilaisia istuvuuksia.

Useimmiten pyöräilyvaatteiden istuvuuksia on luokiteltu nimillä, kuten Active Fit, Performance Fit, Sport Fit, Pro Fit ja niin edelleen – tarjonta on varsin kirjavaa. Tärkeintä on tutustua brändin kuvailemiin mallistojen eroavaisuuksiin nähdäksesi millaisia istuvuuksia ne tarjoavat. Esimerkiksi meillä Sirokolla on tällä hetkellä kaksi mallistoa pyöräilypaitoja: M2 ja SRX. Molemmat tarjoavat Race Fit -istuvuuden ihonmyötäisellä leikkauksella, mutta SRX on korkeatasoisempi mallisto M2:een verrattuna ja sen kangas ja leikkaus tarjoavatkin entistä paremman istuvuuden ja keveyden.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit