talla cd15776f a125 457a 925f 49d0d4b1751a

Πώς να βρείτε το τέλειο μέγεθος για τα ρούχα ποδηλασίας σας

Η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους στα ενδύματα ποδηλασίας είναι ζωτικής σημασίας καθώς εγγυάται κορυφαία απόδοση στα ρούχα μας: θα αναπνέουν, θα προσφέρουν άνεση, μόνωση και ευκολία στην κίνηση του σώματος την ίδια στιγμή.

Καθώς οι διαδικτυακές αγορές γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς γνωρίζουμε ότι οι μετρήσεις του σώματός μας είναι σημαντικές καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάζουμε τα ρούχα σε ένα φυσικό κατάστημα. Για να απαντήσουμε στην ερώτηση «Ποιο είναι το μέγεθός μου;» με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια θα πρέπει να γνωρίζετε τις τρέχουσες μετρήσεις του σώματός σας. Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο, αλλά είναι καλύτερο να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να μετρήσετε το σώμα σας από το να αγοράσετε το λάθος μέγεθος και να επιστρέψετε ένα ρούχο.

Πώς να κάνετε τις μετρήσεις σας;

Για να κάνετε τις μετρήσεις σας θα χρειαστείτε μια μεζούρα ραπτικής. Εάν δεν έχετε μια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μεζούρα ή έναν χάρακα ως έσχατη λύση, αλλά δεν συνιστάται.

Ένα μολύβι και ένα κομμάτι χαρτί θα σας βοηθήσουν να καταγράψετε τις μετρήσεις σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να σημειώνετε τις μετρήσεις και να τις έχετε πάντα στη διάθεσή σας.

Θα πρέπει να κάνετε τις μετρήσεις σας ενώ δεν φοράτε ρούχα. Μην το κάνετε ενώ φοράτε πουλόβερ ή μπουφάν επειδή σίγουρα θα καταλήξετε να επιλέξετε ένα μέγεθος που είναι υπερβολικά μεγάλο για εσάς.

Η μεζούρα ραπτικής θα πρέπει να εφαρμόζει καλά στο σώμα σας. Μην την σφίγγετε πάρα πολύ ή μην την αφήνετε πολλή χαλαρή.

Τι πρέπει να μετρήσετε;

Υπάρχουν τρεις βασικές μετρήσεις: στήθος, μέση και γοφοί. Τα πρώτα δύο μαζί με το μήκος του κορμού σας θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε ενδύματα όπως μια μπλούζα, ένα εσωτερικό ένδυμα, ένα γιλέκο ή μπουφάν. Τα δύο τελευταία μαζί με το εσωτερικό μήκος του ποδιού σας είναι οι μετρήσεις που χρειάζεστε για το κοντό παντελόνι σας.

  1. Για να μετρήσετε το στήθος σας, τοποθετήστε τη μεζούρα κάτω από τη μασχάλη σας στο φαρδύτερο μέρος του στήθους. Για τις γυναίκες, η μεζούρα θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από τις θηλές, ποτέ κάτω ή πάνω από το στήθος.

  2. Για να μετρήσετε τη μέση σας, μετρήστε το σώμα σας στο μέσο του πλευρικού περιθωρίου (περιθώριο θωρακικού κλωβού) και του άνω άκρου της λαγόνιας ακρολοφίας. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό το σημείο είναι το ίδιο με τον ομφαλό, για άλλους ο ομφαλός είναι 2-3 εκατοστά πιο κάτω.

  3. Για να μετρήσετε τους γοφούς σας, κλείστε τα πόδια σας και μετρήστε την περιφέρεια στο φαρδύτερο μέρος των γλουτών σας.

  4. Για να μετρήσετε το μήκος του κορμού, αρχίστε να μετράτε εκεί όπου ο ώμος συναντά τον λαιμό και μετρήστε μέχρι το επίπεδο των γοφών. Αυτή είναι μια δευτερεύουσα μέτρηση που μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη για το πόσο κάτω θα φτάνει ένα ένδυμα. Λάβετε υπόψη ότι όταν κάνετε ποδήλατο θα σκύβετε προς τα εμπρός και οι μπλούζες ποδηλασίας, τα μπουφάν, κ.λπ., έχουν διαφορετικό μήκος, που σημαίνει ότι το πίσω μέρος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μπροστινό.

  5. Για να μετρήσετε το εσωτερικό μήκος του ποδιού, πάρτε ένα βιβλίο και πιέστε το ανάμεσα στους μηρούς σας, με το βιβλίο να φτάνει τον καβάλο σας. Μετρήστε από την πάνω άκρη του βιβλίου μέχρι 4-5 cm πάνω από το γόνατο. Αυτή είναι επίσης μια δευτερεύουσα μέτρηση που μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη για το πόσο κάτω θα φτάνει το κοντό παντελόνι. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν κοντά παντελόνια που καλύπτουν λιγότερο τους μηρούς και μακρύτερα που καλύπτουν τους μηρούς σχεδόν μέχρι τα γόνατα.

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές μετρήσεις. Μόλις τις έχετε, ελέγξτε το γράφημα μεγεθών του εμπορικού σήματος για να τις συγκρίνετε με το προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις λεπτομέρειες:

  • Ρούχα ποδηλασίας εν γένει, και ειδικότερα ενδύματα όπως κοντά παντελόνια, προσφέρουν υψηλή ελαστικότητα και αντοχή. Αυτό σας αφήνει ένα συγκεκριμένο περιθώριο κατά την επιλογή μεγέθους.
  • Τα υφάσματα δεν συρρικνώνονται από τη φύση τους. Εάν οι μετρήσεις σας είναι μεταξύ δύο μεγεθών, να επιλέγετε πάντα το μικρότερο μέγεθος. Δεν θα το μετανιώσετε επειδή τα ρούχα ποδηλασίας πρέπει να εφαρμόζουν άνετα. Εκτός και αν σας αρέσει να εφαρμόζουν χαλαρά, αν αγοράσετε μεγάλο μέγεθος, σίγουρα θα το μετανιώσετε.
  • Το ύφασμα παίζει ρόλο. Ο συνδυασμός και η σύνθεση του υφάσματος καθορίζουν την ελαστικότητα και την εφαρμογή του. Όπως γνωρίζετε, το λύκρα είναι πιο ελαστικό από το μαλλί Μερίνο.
  • Μερικά ρούχα φοριούνται πάνω από άλλα. Εάν επιλέξετε ένα πολύ εφαρμοστό μέγεθος, μπορεί να αισθάνεστε υπερβολικά περιορισμένοι. Παράδειγμα: ένα αντιανεμικό γιλέκο ποδηλασίας που φοριέται πάνω από μια μπλούζα και ένα εσωτερικό ένδυμα.

Τέλος, εδώ είναι ένα τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό σημείο που θα πρέπει να θυμάστε:

Μέσα σε ένα εμπορικό σήμα υπάρχουν πολλές συλλογές του ίδιου τύπου ενδύματος, όπως οι μπλούζες ποδηλασίας, καθεμία από τις οποίες εφαρμόζει με διαφορετικό τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και στα τζιν: μπορείτε να βρείτε κανονικά, με λεπτή γραμμή, χαλαρά, με πολύ λεπτή γραμμή, σούπερ λεπτή γραμμή, κλπ. Στα ρούχα ποδηλασίας μπορείτε επίσης να βρείτε διαφορετική κοπή και μοτίβα που προσφέρουν διαφορετική εφαρμογή.

Τα πιο συνηθισμένα ονόματα είναι Active Fit, Performance Fit, Sport Fit, Pro Fit… και η λίστα συνεχίζεται. Το σημαντικό είναι να ελέγχετε τις διαφορές ανάμεσα στις συλλογές που περιγράφονται από το εμπορικό σήμα για να καταλαβαίνετε τι είδους εφαρμογή προσφέρουν. Για παράδειγμα, στη Siroko διαθέτουμε προς το παρόν δύο συλλογές με μπλούζες ποδηλασίας: το M2 και το SRX. Και τα δύο προσφέρουν κοπή Race Fit με στενή εφαρμογή, αλλά το SRX είναι μια γραμμή υψηλότερης τεχνολογίας σε σχέση με το M2 – για αυτό το ύφασμα και η κοπή του προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή και είναι πιο ελαφρύ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.


Προβεβλημένα άρθρα