talla 865a3ef8 3f89 40ef 8955 ca70487456ca

Hvordan finne den perfekte størrelsen på sykkelklærne dine

Å velge riktig størrelse på sykkelklær er viktig, siden det garanterer topp ytelse til klærne våre: komfort, pusteevne, isolasjon og enkel kroppsbevegelse samtidig.

Ettersom shopping på nettet blir stadig mer populært, blir det viktig å vite at våre målinger er fordi vi ikke har sjansen til å prøve klær i en fysisk butikk. For å svare på spørsmålet “Hva er størrelsen min?” så nøyaktig som mulig, må du kjenne dine nåværende kroppsmål. Det kan virke som mye bry, men det er bedre å ta noen minutter å måle deg enn å kjøpe feil størrelse og måtte returnere klærne.

Hvordan ta målene dine?

For å ta målingene trenger du et målebånd. Hvis du ikke har et, kan du bruke et vanlig målerullebånd eller en linjal som en siste utvei, men det anbefales ikke.

En blyant og et stykke papir vil være nyttig for å skrive ned målene dine. Du kan også bruke smarttelefonen til å notere målingene og alltid ha dem for hånden.

Du bør ta målene dine med klærne av. Ikke gjør det med en genser eller en jakke på, for du vil helt sikkert ende opp med å velge en størrelse som er for stor for deg.

Målebåndet må passe tett rundt kroppen din. Ikke stram det for mye eller la det være for løst.

Hva skal du måle?

Det er tre hovedmål: bryst, midje og hofter. De to første pluss overkroppslengden din hjelper deg å velge plagg som trøye, undertøy, vest eller jakke. De to siste pluss lengden på innersømmen (innsiden av benet) er målene du trenger for sykkelshorts.

  1. For å måle brystet, plasser båndet under armhulen din på den bredeste delen av brystet. For kvinner bør målebåndet gå over brystvortene, aldri under eller over brystene.

  2. For å måle midjen måler du deg selv midtpunktet mellom ribbeina (ribbeinsgrensen) og den øvre kanten av iliac-toppen. For noen mennesker samsvarer dette punktet med navlen, for andre er navlen 2-3 centimeter under.

  3. For å måle hoftene, stå med bena samlet og mål omkretsen på den bredeste delen av baken.

  4. For å måle overkroppslengden, begynn å måle der hvor skulderen møter nakken og mål ned til hoftene. Dette er en sekundær måling som kan tjene som en indikasjon på hvor langt plagget når. Husk at på sykkelen lener du deg fremover og sykkeltrøyer, jakker osv., Har en hale, noe som betyr at baksiden er litt lengre enn fronten.

  5. For å måle innersømmen, ta en bok og klem den mellom lårene, boka skal nå skrittet ditt. Mål fra bokens overkant til 4-5 cm over kneet. Dette er også en sekundær måling som kan tjene som en indikasjon på hvor langt sykkelshortsen din kommer. Husk at det er sykkelshorts som dekker mindre lår, og lengre som dekker låret nesten til kneet.

Dette er de viktigste målingene. Når du har dem, sjekk merkevarens størrelsestabell for å sammenligne dem med produktet, og ta hensyn til disse detaljene:

  • Sykkelklær generelt, og plagg som sykkelshorts spesielt, gir høy elastisitet og motstand. Dette gir en viss margin ved valg av størrelse.
  • Stoffer krymper ikke av natur. Hvis målene dine er mellom to størrelser, må du alltid velge den mindre størrelsen. Du vil ikke angre på det fordi sykkelklær må passe tett. Med mindre du liker en løs passform, vil du sikkert angre på det hvis du kjøper for stort. 
  • Stoffet betyr noe. Blandingen og sammensetningen av stoffet bestemmer elastisiteten og passformen. Som du vet er lycra mer elastisk enn merinoull.
  • Noen plagg skal være oppå andre. Hvis du velger en størrelse som er veldig stram, kan du føle at bevegelsene blir for innsnevret. Eksempel: en vindtett sykkelvest som går utenpå en jersey og undertøy.

Til slutt, her er et siste viktig poeng for deg å huske på:

Innen ett merke er det flere kolleksjoner av samme type plagg, for eksempel sykkeltrøyer, som hver har en annen passform. Det samme skjer med jeans: du kan finne vanlig, slank, avslappet, tynn, slim fit osv. I sykkelklær kan du også finne forskjellige kutt og mønstre som gir forskjellige passformer.

De vanligste navnene er Active Fit, Performance Fit, Sport Fit, Pro Fit … det er et rot. Nøkkelen er å se på forskjellene mellom kolleksjonene som er beskrevet av merket for å se hva slags passform de tilbyr. For eksempel på Siroko har vi for øyeblikket to kolleksjoner av sykkeltrøyer: M2 og SRX. Begge har Race Fit med en tett passform, men SRX har en høyere linje enn M2, og stoffet og snittet gir bedre passform og mer letthet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler