bicis

10 huippuluokkaista, mutta edullista maantiepyörää vuodelle 2022

Suunnitteletko ostavasi uuden, huippuluokkaisen maantiepyörän 5 000 – 8 000 euron hintahaarukasta? Esittelemme 10 mallia, joissa yhdistyvät kunkin brändin parhaat ominaisuudet hyvällä hinta-laatusuhteella.

Canyon Endurace CF SLX

image

Saksalaisbrändi on valmistanut endurance-kategoriaan kaksi ensiluokkaista mallia vuodelle 2022. Yllä oleva malli on CF SLX Sram Red eTap AXS (7 999 €) ja alla olevan kuvan malli CF SLX Dura-Ace di2 12v (8 149 €)Molemmat on varustettu tehonmittauslaitteilla tai tehomittareilla, samanlaisilla DT Swiss ERC 1100 Dicut -kiekoilla sekä brändin omilla komponenteilla hyvin kevyessä rungossa. Yhteensä pyörät painavat 6,7 kg (Sram) ja 6,88 kg (Shimano) M-koossa.

Saksalaisbrändin tarjoaman kanssa on lähes mahdotonta kilpailla samassa hintaluokassa. Jos haluat huippuluokkaisen, kevyen, mukavan ja monipuolisen pyörän, joka sopii niin gravel- kuin ylämäkiajoon, niin älä epäröi. Valitse toinen Endurace CF SLX -malleista, sillä niiden satulassa tulet nauttimaan joka ikisestä hetkestä. Pyörät on varustettu lisäksi kuuden vuoden takuulla ja voit maksaa osamaksulla. Jos olet onnekas ja malliasi sattuu olemaan varastossa, voit päästä uuden pyöräsi selkään jo muutaman päivän kuluttua.

Ribble Ultra SL R – Hero

Siirrytäänpä seuraavaksi todelliseen pyörien ufoon. Emme kutsu sitä ufoksi pelkästään siksi, että se muistuttaa avaruusalusta, vaan myös siksi, että se on suunniteltu “lentämään” kiitäen eteenpäin kovaa vauhtia. Tämän saavuttaakseen brittibrändi on tehnyt tutkimustyötä ja suunnitellut huolellisesti joka ikisen yksityiskohdan, mahdollistaakseen totaalisen harmonian pyörän ja ajajan välillä. Ilma ei pelkästään kulje virtaviivaisesti, vaan auttaa myös pyöräilijää tämän ponnistuksissa.

image 1

Hero-malli on alan huippuluokkaa. Se maksaa 7 447 € ja varusteluihin kuuluu Shimano Dura-Ace di2 12v (ilman tehomittaria), ENVE-kiekot vanneprofiilin syvyydellä 65, Schwalbe-tubeless-renkaat ja Selle Italia -satula. Keskikoossa pyörän paino on 7,8 kg. 

MMR Adrenaline SL

image 3

Tämä brändi tulee Asturiasta, Espanjan pohjoisosista. Se ei ole kansainvälisesti tunnettu, mutta varsin varteenotettava vaihtoehto. Sen kaksi huippuluokan Adrenaline SL -mallia sisältävät  tehomittarit, DT Swiss ERC 1400 -kiekot vanneprofiilin syvyydellä 45, FSA-komponentit sekä Selle Italian satulan. Ohjevähittäishinnat ovat 7 299 € (Shimano Dura-Ace di2 12v) ja 7 699 € (Sram Red eTap AXS 12v). Erinomaista vastinetta rahoillesi.

Vitus ZX 1 EVO CRX

image 4

Tämä on jälleen yksi aeropyörä Britteinsaarilta, mutta varustettuna hieman hillitymmällä ulkomuodolla kuin Ribble. Huippuluokan malli Vitukselta on ZX 1 EVO CRX. Sen varusteluihin kuuluvat Sram Red eTap AXS 12v, Reynolds AR58/62 DB -kiekot, Vision Metron 5D ACR -integroitu ohjaustanko ja ohjainkannatin sekä loput brändin omat komponentit. Se painaa 7,9 kg koossa M ja on hinnaltaan 7 399 €.

Cube Litening ja Agree

Cube on yksi hinta-laatusuhteiltaan parhaista saksalaisista brändeistä. Sekä Litening- (enemmän aerotyyppinen) että Agree (vähemmän aero- ja enemmän endurance-tyyppinen) -mallistot tarjoavat huippuluokan malleja erittäin hyvään hintaan.

image 5

Erityisesti tätä voi sanoa Agree C:62 SLT:stä. Se maksaa ainoastaan 5 949 € ja sen varusteluihin kuuluvat Shimano Dura-Ace di2 12v, Mavic Cosmic SL 45 -kiekot ja Continental GP 5000 -renkaat. Muut komponentit ovat Cuben omat ja kokonaispaino on 7,3 kg.

image 6

Cube Litening C:68X SLT:n varusteluihin kuuluvat Shimano Dura-Ace di2 12v, Newmen Advanced SL R.50/65 Streem -kiekot ja Schwalbe Pro One -tubeless-renkaat. Se painaa 7,4 kg ja on hinnaltaan 7 399 €.

image 7

Litening C:68X SL -mallin varusteluihin kuuluvat Sram Red eTap AXS 12v, Mavic Cosmic SL 45 -kiekot ja muuten samat renkaat ja komponentit kuin edellisessä mallissa. Se painaa 7,6 kg ja maksaa 7 199 €.

Lapierre Xelius SL 9.0

image 2

Ranskalaisbrändi on päivittänyt “nousuosuuksien” mallinsa integroimalla sen kaapelit ja tupet runkoon sisäisesti, mutta säilyttäen samalla ulkomuodon, joka tekee Xeliuksesta ainutlaatuisen. Sen varusteluihin kuuluvat uusi 12-vaihteinen Dura-Ace di2, Lapierre -kiekot vanneprofiilin syvyydellä 42 ja muut osat ovat brändin omia komponentteja Fizik-satulaa ja Continental GP 5000S -renkaita lukuun ottamatta. Ohjevähittäishinta: 7 399 €.

Rose Reveal Six Disc

image 3

Rose on jälleen yksi saksalaisbrändi, joka tunnetaan sen loistavista ominaisuuksistaan ja kilpailukykyisistä hinnoistaan. Six Disc -mallin varusteluihin kuuluvat Sram Red eTap AXS sekä brändin omat komponentit Ritchey-ohjaustankoa ja Schwalbe-renkaita lukuun ottamatta. Kaikki tämä äärimmäisen kevyessä hiilikuiturungossa ja 7,1 kg:n painossa koossa 57. Pyörän hinta on 6 980 €.

Massi Arrow ja Team

image 8

Kataloniassa sijaitsevan espanjalaisbrändin vuoden 2022 huippuluokan mallit ovat tarjolla hyvin houkuttelevin hinnoin. Sekä Arrow (aero) että Team (nousuosuuksiin) -mallien varusteluihin kuuluvat täydet Shimano Dura-Ace di2 12v -ryhmäsarjat hiilikuiturungossa sekä haarukka sisäisellä kaapelireitityksellä. Muut komponentit ovat Massin valmistamia FSA-ohjainkannatinta lukuun ottamatta. Arrow’n ohjevähittäishinta on 6 999 € ja Teamin puolestaan 5 999 €.

Dare VSRu

image 4


Aloitimme listauksemme saksalaisella suoramyyntibrändillä ja päätämme sen taiwanilaisella B2C-brändillä, Darella. Heidän korkeimman hintaluokan aeromallinsa on todellinen katseen kiinnittävä koneisto. Se on listan ainoa pyörä, joka on varustettu Shimanon Dura-Ace di2 11 -vaihteisella ryhmäsarjalla. Vanneprofiilin syvyys on 65 ja kiekot ovat mallia DT Swiss PRC 1400 Spline. Selle Italian satulaa Vittoria Corsan renkaita lukuun ottamatta kaikki muut komponentit ovat Daren valmistamat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit