bicis

10 high-end budget racefietsen voor 2022

Als je van plan bent een nieuwe high-end racefiets te kopen en je budget ligt tussen de € 5.000 en € 8.000, dan zijn hier 10 modellen die het beste van elk merk samenbrengen voor een goede prijs. 

Canyon Endurace CF SLX

image

In de categorie endurance zijn de twee topmodellen van 2022 van het Duitse merk degene die je op de foto hierboven ziet, de CF SLX Sram Red eTap AXS (€7.699) en op de foto hieronder, de CF SLX Dura-Ace di2 12v (€7.779). Beide zijn uitgerust met een powermeter, dezelfde DT Swiss ERC 1100 Dicut wielen en merkeigen componenten op een zeer licht frame die samen de fiets op 6,7 kg (Sram) en 6,88 kg (Shimano) wegen voor maat M. 

Het is bijna onmogelijk om voor dit geld te evenaren wat dit Duitse merk te bieden heeft. Als je een lichtgewicht, comfortabele en veelzijdige fiets van topklasse wilt die zowel gravel als bergbeklimmingen aankan, aarzel dan niet. Kies een van de twee Endurace CF SLX modellen omdat je van elk moment op het zadel zult genieten. Ze worden geleverd met 6 jaar garantie, je kunt in termijnen betalen en als je geluk hebt en hij op voorraad is, kan hij binnen een paar dagen van jou zijn.

Ribble Ultra SL R – Hero

Laten we overgaan tot een echte UFO onder de fietsen. Niet alleen omdat hij eruitziet als een ruimteschip, maar vooral omdat hij ontworpen is om met hoge snelheid te “vliegen”. Om dit te bereiken heeft het Britse merk elk detail bestudeerd en zorgvuldig ontworpen, om te zorgen voor een totale harmonie tussen de fiets en de berijder, zodat de lucht niet alleen stroomt, maar de berijder ook helpt bij zijn of haar inspanningen.

image 1

Het Hero model is de top van het gamma. Hij kost € 7.447 (£ 6.332,50) en is uitgerust met Shimano Dura-Ace di2 12v (zonder powermeter), ENVE wielen met 65 velgdiepte, Schwalbe tubeless banden en Selle Italia zadel. Het gewicht voor de medium maat is 7,8 kg. 

MMR Adrenaline SL

image 3

Dit merk uit Asturië, de noordelijke regio van Spanje, is internationaal niet erg bekend, maar de twee topmodellen van de Adrenaline SL zijn voorzien van een powermeter, DT Swiss ERC 1400 wielen met 45 velgdiepte, FSA-onderdelen en een Selle Italia zadel. Catalogusprijs € 7.299 (Shimano Dura-Ace di2 12v) en €7.699 (Sram Red eTap AXS 12v). Uitstekende waarde voor je geld.

Vitus ZX 1 EVO CRX

image 4

Nog een aero-fiets van de Britse eilanden, maar met een minder flashy look dan de Ribble. Het high-end model van Vitus is de ZX 1 EVO CRX, voorzien van Sram Red eTap AXS 12v, Reynolds AR58/62 DB wielen, Vision Metron 5D ACR geïntegreerd stuur en stuurpen, en de rest van de eigen componenten van het merk. Hij weegt 7,9 kg in maat M en kost € 7.399 of £ 5.399. 

Cube Litening en Agree

Een van de beste prijs-kwaliteit Duitse merken. Zowel hun Litening-lijn (meer aerodynamica) als hun Agree-lijn (minder aerodynamica en meer uithoudingsvermogen) bieden topmodellen tegen een zeer goede prijs. 

image 5

Vooral de Agree C:62 SLT. Een fiets die voor maar € 5.949 onder meer Shimano Dura-Ace di2 12v, Mavic Cosmic SL 45 wielen en Continental GP 5000 banden bevat. De rest van de onderdelen zijn van Cube en brengen de fiets op een gewicht van 7,3 kg.

image 6

De Litening C:68X SL is voorzien van Sram Red eTap AXS 12v, Mavic Cosmic SL 45 wielen en dezelfde banden en onderdelen als het vorige model. Hij weegt 7,6 kg en kost € 7.199.

image 7

The Litening C:68X SL features Sram Red eTap AXS 12v, Mavic Cosmic SL 45 wheels and the same tires and components as the previous model. It weighs 7.6 kg and costs €7,199.

Lapierre Xelius SL 9.0

image 2

Het Franse merk heeft zijn “climber”-model geactualiseerd door de kabels en omhulsels intern in het frame te integreren, maar met behoud van de esthetiek die de Xelius zo uniek maakt. Hij is voorzien van 12-speed Dura-Ace di2, Lapierre wielen met een velgdiepte van 42 en, met uitzondering van het Fizik zadel en de Continental GP 5000S banden, bestaat de rest uit merkeigen onderdelen. Catalogusprijs: € 7.399.

Rose Reveal Six Disc

image 3

Rose is een ander Duits merk dat bekend staat om zijn goede eigenschappen tegen concurrerende prijzen. Dit Six Disc model is voorzien van Sram Red eTap AXS en onderdelen van het merk zelf, behalve het Ritchey stuur en de Schwalbe banden. Alles op een ultralicht carbon frame dat de fiets op 7,1 kg brengt voor maat 57. De prijs is € 7.149.

Massi Arrow en Team

image 8

De topmodellen 2022 van dit Spaanse merk uit Catalonië hebben een zeer verleidelijke prijs. Zowel de Arrow (aero) als de Team (klimmer) modellen zijn uitgerust met de volledige Shimano Dura-Ace di2 12v groepset op een carbon frame en voorvork met interne kabelgeleiding. Alle andere onderdelen zijn gemaakt door Massi behalve de FSA stuurpen. De catalogusprijs is € 6.999 voor The Arrow en € 5.999 voor The Team. 

Dare VSRu

image 4


We begonnen de lijst met een Duits merk dat directe verkoop aanbiedt en we sluiten af met een Taiwanees B2C-merk: Dare. Hun top-of-the-range aero model is een echt oogstrelend stukje techniek. Het is de enige fiets op de lijst met Shimano Dura-Ace di2 11-speed. Hij heeft DT Swiss PRC 1400 Spline wielen met 65 velgdiepte en alle onderdelen zijn gemaakt door Dare, met uitzondering van het Selle Italia zadel en de Vittoria Corsa banden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen