Cover SK21

Gravel-pyöräilyvaatemallisto 2024: designit naisille ja miehille

Gravel-pyöräilystä on tullut yksi suosituimmista ja jatkuvasti lisää harrastajia keräävistä pyöräilyn alalajeista. Vapaus tutkia uusia reittejä, ajaa vaihtelevissa maastoissa ja päästä pois liikenteen hälinästä näin halutessaan ovat vain muutamia niistä syistä, joiden vuoksi gravel on herättänyt valtavaa kiinnostusta niin aloittelevien kuin kokeneidenkin pyöräilijöiden keskuudessa.

Kunnolliset varusteet ovat ensiarvoisen tärkeässä osassa gravel-pyöräilyn maailmassa. Itse pyörä ja oikeanlaiset renkaat ovat välttämättömyys, mutta samaa voi sanoa myös pyöräilyvaatteista. Itse asiassa, kuten mainitsimme jo tässä aiemmassa aihetta käsittelevässä artikkelissamme, toimivat mitkä tahansa pyöräilymallistomme pyöräilypaidat ja bib-shortsit gravel-pyöräilyssä – ja gravel-vaatteemme puolestaan sopivat käytettäviksi muunkinlaisessa pyöräilyssä. Jos käyttämäsi vaatteet on kuitenkin suunniteltu erityisesti tätä alalajia varten käyttäen tiettyjä teknologioita, ominaisuuksia ja ratkaisuja, on niiden suorituskyky eittämättä ylivoimainen. Tätä voit odottaa Sirokon gravel-vaatemallistolta. Ja meillä on sinulle hyviä uutisia; Sirokon vuoden 2024 gravel-mallisto sisältää nyt myös naisten vaatteita sekä joitain täysin uusia tyylejä myös miehille:

GM2-gravel-paidat naisille ja miehille

gravel jersey woman

GM3-gravel-paidat ovat saatavilla mustina ja vihreinä sekä miehille että naisille suunnatuissa muotoiluissa. Erityisten muotoilujensa ansiosta ne on varustettu parannellulla suorituskyvyllä, loistavilla ulkomuodoilla sekä slim fit -istuvuuksilla, joka vähentää ilmanvastusta ja optimoi pyöritykseen kohdistetun tehokkuuden.

GM3-gravel-pyöräilypaita on valmistettu äärimmäisen kevyestä ja hyvin kestävästä kankaasta, jossa yhdistyvät polyamidi ja elastaani. Materiaali tarjoaa lujuutta sekä mahdollistaa nopean kuivumisen pitäen viileänä ja tuntuen mukavalta pyörämatkoilla pitkin niitä pölyisimpiäkin teitä. Lisäksi se sisältää UPF 50+ -aurinkosuojan, joka blokkaa käyttäjäänsä kohdistuvia haitallisia UV-säteitä, jotta voit nauttia pyöräilystä turvallisesti ja täysin huoletta.

Neljään suuntaan joustava materiaalirakenne takaa ihonmyötäisen ja miellyttävän istuvuuden, mahdollistaen optimaalisen liikkumisen helppouden – mikä on välttämättömyys gravel-pyöräilyssä. Kapusitpa ylös jyrkkää mäkeä tai ohjasit pyörääsi läpi epätasaisten polkujen, liikkuu tämä paita mukanasi varmistaen, ettei mikään pääse sinun ja optimaalisen suorituskyvyn väliin.

Kahden suuren takataskunsa ansiosta tarjoaa pyöräilypaita runsaasti tilaa kaikille tärkeille tavaroillesi – mahdutat niihin niin välipalat ja puhelimesi kuin työkalut ja ekstravaatteitakin, kuten vaikka liivin, irtohihat ja -lahkeet sekä hanskat yms.

jersey man

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, ei sovi unohtaa yksityiskohtia, kuten hihojen lämpösaumattuja päärmeitä, jotka ehkäisevät hiertymistä ja lisäävät viimeistelevän ripauksen designiin.

Vyötärönauha on varustettu sisäosan silikonisella liukuesteellä, mikä takaa sen, että paita pysyy paikoillaan pyörämatkasi joka käänteessä.

Korkealaatuisen puoliautomaattisen SBS-vetoketjun ansiosta vaatetta on helppo säätää itselleen sopivaksi ja tarjoamaan lisäilmanvaihtoa tarpeen mukaan. 

Näkymättömät saumat tekevät paidasta entistä esteettisemmän, mutta lisäävät myös käyttömukavuutta hankkiutumalla eroon mahdollisista hiertymiä aiheuttavista alueista.

Tekniset gravel-t-paidat naisille ja miehille

gravel shirt long man

Jos et pidä tiukasti istuvista vaatteista, on tämä ideaali tekninen t-paita, jolla nauttia gravel-pyöräilystä rennosti istuvaan tyyliin kuitenkaan käyttömukavuutta, keveyttä tai suorituskykyä kompromisoimatta. Se on saatavilla erityisesti naisille ja miehille suunnitelluissa malleissa ja sekä lyhyt- että pitkähihaisina versioina. Olitpa sitten lähdössä pyöräilemään kuumana kesäpäivänä tai viileänä kevät- tai syysaamuna, on sinulla kaksi vaihtoehtoa, joista valita parhaiten tarpeisiisi sopiva.

gravel shirt short woman

Pyöräilypaita on valmistettu Coolmax®-materiaalista, joka on joustava seos polyesteristä ja elastaanista nopeasti kuivuvilla ominaisuuksilla ja loistavalla hengittävyydellä. Mikroperforoidut paneelit on asemoitu strategisesti kylkiin ja selkään mahdollistamaan optimaalinen kosteuden siirtyminen iholta ja pitämään käyttäjän olon raikkaana sekä ehkäisemään ylikuumenemista. Luonnollisesti kangas on varustettu UPF 50+ -aurinkosuojalla blokkaamaan haitallisia UV-säteitä, joten voit aina nauttia pyörämatkoistasi turvallisin mielin ja terveyttäsi vaarantamatta. Muista kuitenkin käyttää aurinkovoidetta kaulallasi ja – jos ylläsi on lyhythihainen versio – myös käsivarsillasi.

T-paita on rennosti istuva ja varustettu regular fit -designilla, joka tarjoaa sekä käyttömukavuutta että takaa helpon liikkumisen – täydellinen siis heille, jotka etsivät tasapainoa suorituskyvyn ja käyttömukavuuden välillä.

Paidassa on myös vetoketjullinen takatasku, joka sopii hyvin pienempien tärkeiden tavaroiden, kuten avainten, käteisen, henkilöllisyystodistuksen ja pankkikortin säilyttämiseen.

Cargo-bib-shortsit ja gravel-shortsit naisille ja miehille

cargo bib woman

Kyseessä on juuri ne samat bib-shortsit ja löysästi istuvat shortsit, joista puhuimme tässä artikkelissa, mutta nyt myös saatavilla naisille heille erityisesti muotoillulla designilla ja säämiskällä (bib-shortseissa) varustettuna. Saatavilla on musta ja vihreä versio, joista jälkimmäinen on nyt lisätty myös miesten mallistoon.

Tässä bib-shortsien pääominaisuudet:

 • Italialainen MITI-kangas tarjoaa erinomaista laatua kestävällä ja joustavalla polyamidin ja elastaanin seoksellaan.
 • Monipaneelinen rakenne kompressoivilla ja mikroperforoiduilla alueilla takaa täydellisen istuvuuden ja optimaalisen ilmanvaihdon pitäen käyttäjän olon mukavana ja raikkaana.
 • Äärimmäisen kevyet laserleikatut henkselit ja mesh-materiaali selässä parantavat hengittävyyttä entisestään.
 • Elastic Interface® -säämiskän Terra-malli 70–80 kg/m³:n monitiheysvaahtomuovilla ja erityisesti naisille ja miehille suunnitellulla muotoilulla.
 • Mesh-kankaasta valmistetut kätevät taka- ja sivutaskut tarjoavat turvallisen säilytyspaikan kaikelle tarpeelliselle.
 • Litteät saumat vähentävät hankautumista ja ehkäisevät ihoärsytystä.
 • Lahkeensuiden joustonauhat sisäosan silikonisella liukuesteellä takaavat varman istuvuuden.
 • UPF 50+ -suoja.
 • Suositellaan jopa kymmentuntisille pyörämatkoille.

Ja löysästi istuvien shortsien ominaisuudet:

shorts woman
 • Valmistettu polyamidin ja elastaanin seoksesta, yhdistellen RipStop- sekä neljään suuntaan joustavia kankaita tarjoamaan kestävyyttä, lujuutta ja mukavan istuvuuden ja vastaamaan gravel-pyöräilyn tarpeisiin.
 • Hengittävä, nopeasti kuivuva materiaali sisäreisien mesh-paneeleilla mahdollistaa kosteuden siirtymisen pois iholta.
 • Joustava vyötärönauha tarjoaa varman ja mukavan istuvuuden ja takaa sen, että shortsit pysyvät paikoillaan pyöräilyn aikana.
 • Tavaroiden säilytykseen: kaksi etutaskua ja yksi takatasku näkymättömällä SBS-vetoketjulla.
 • UPF 50+ -suoja.
gravel02

Nämä shortsit eivät ole varustettu säämiskällä, joten voit käyttää niitä joko pyöräilyshortsien päällä tai ilman niitä tarpeistasi riippuen. Jos olet suuntaamassa hyvin pitkälle matkalle, suosittelemme ehdottomasti, että käytät cargo-bib-shortseja tai mitä tahansa muita laajan valikoimamme bib-shortseja hyötyäksesi hyvän säämiskän tarjoamasta ekstramukavuudesta. 

Viimeistelläksemme gravel-mallistomme uutuudet, lisäsimme siihen vielä uuden pyöräilylippismallin vihreänä väriversiona sopimaan muihin varusteisiisi. Ajomukavuus on tärkeää, mutta on mahtavaa myös, jos pyöräilyn voi tehdä tyylillä ja varmistaen, että yllään olevissa vaatteissa olo tuntuu hyvältä ja itsevarmalta – vaikka ne likastuisivat ja peittyisivätkin mutaan hyvän pyöräilysession tuloksena. Mutta juuri tästä gravel-pyöräilyssä on kyse ja se oli myös meillä mielessämme tätä mallistoa suunnitellessamme. Parasta on lähteä pyöräilemään, pitää hauskaa polkien läpi rapakoiden ja saaden polulla suun täyteen tomua. Kotiin tullessasi kasvoillasi on mitä todennäköisimmin suuri hymy ja mielessäsi jo seuraava gravel-matkasi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit