cover 147

Siroko SRX -pyöräilyliivi lämmöneristyksellä

Kun on taas se aika vuodesta, jolloin pyöräilijät joutuvat pukemaan lämmintä päälle, on heille tarjolla liuta erilaisia vaihtoehtoja. Monipuolisin vaate, joka on helppo pukea, riisua ja sulloa taskuun, on kuitenkin pyöräilyliivi lisälämmöneristyksellä – kuten esimerkiksi Siroko SRX Ultra Warm -malli. Kiitos tämän asusteen, voit jatkaa kesä- tai välikausivaatteiden käyttämistä myös viileämpinä vuodenaikoina. Mikä tärkeintä, pääset hyötymään suoritus- ja sopeutumiskyvystä, joita on vaikea saavuttaa muunlaisilla vaatteilla, kiitos liivin materiaalin tarjoamien ominaisuuksien sekä itse liivin erikoisvarustelun. Tämän artikkelin päätteeksi kerromme vinkkejä siihen, kuinka hyödyntää liivimme tarjoamat mahdollisuudet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tutustutaanpa ensin hieman tarkemmin sen ominaisuuksiin:

KANGAS JA ERISTYS

Tämä pyöräilyliivi on varustettu kankaan lisäksi eristyksellä. Ne täydentävät toinen toisiaan ja lopputuloksena on vaate, joka suojaa sateelta, tuulelta ja kylmältä, ylläpitää miellyttävää lämpötilaa ja tarjoaa lisäksi hyvän hengittävyystason auttaakseen pitämään käyttäjän kuivana ja edistämään käyttömukavuutta.

crop center


Tutustutaan hieman tarkemmin liivin kaksikerroksiseen kankaaseen, joka on varustettu ITTTAI® Waterproof Technologyllä. Ulkokerroksessa on vettä hylkivä pinnoite (DWR) ja se on valmistettu joustavasta materiaaliseoksesta (85 % polyamidia, 15 % elastaania). Ulkokerroksen alta löytyy kalvo (100 % polyuretaania), jonka vesipilariarvo on 10 000 mm ja jonka hengittävyysluokitus on 6 000 g/m²/päivä (lisätietoa täältä). Tämä kalvo tarjoaa jatkuvaa mikroilmanvaihtoa vapauttaakseen vesihöyryn, jota syntyy intensiivisten aktiviteettien, kuten pyöräilyn aikana. Suuri osa polyuretaanikalvoista alkaa ainoastaan hengittää kastuessaan. Sitä vastoin juuri tämän kalvon rakenne pitää sisällään miljardeja pienen pieniä ilma-aukkoja, eikä sen täydy kastua alkaakseen hengittää – se hengittää jatkuvasti, pitäen käyttäjän kuivana ja parantaen käyttömukavuutta. Muita tämän materiaalin pyöräilyn kannalta relevantteja ominaisuuksia ovat sen keveys ja hankauksenkestävyys.


PrimaLoft® Gold Eco -eristys on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista. Tämä synteettinen eristys tarjoaa valtavasti etuja pyöräilyä ja muita aerobisia urheilulajeja ajatellen:

  • Materiaalissa on käytetty äärimmäisen hienojakoisia kuituja luomaan mikroskooppisen pieniä ilmataskuja, jotka auttavat säilyttämään kehon lämpöä.
  • Erittäin hyvä eristys-painosuhde, josta seuraa kevyitä ja kompakteja vaatteita.
  • Ylläpitää mukavan lämpötilan jopa äärimmäisen kosteissa sääolosuhteissa.
  • Vettähylkivät ominaisuudet. Jotta vaate kastuisi läpikotaisin, tulisi sen altistua monien tuntien jatkuvalle rankkasateelle.
  • Erinomainen hengittävyys, kiitos äärimmäisen hienojen kuitujen.
  • Kevyt ja kompakti – jokaisen pyöräilijän unelmien yhdistelmä.
  • Untuvatakkeja muistuttava pehmeystaso.
  • Helppo pesu valmistajan pesumerkintöjen ohjeiden mukaan (pesu viileällä vedellä, ei kemiallista pesua, eikä liotusta. Ei valkaisuainetta, huuhteluainetta, rumpukuivausta tai silitystä).

DESIGN

crop center


Liivin design ja rakenne ovat myös merkittävässä tehtävässä varmistamassa eristyksen toimivuutta ja sitä, ettei kehon lämpö pääse karkaamaan. Tästä syystä litteät sisäsaumat, korkea kaulus, joustavat nauhat helmassa ja kädenteiden kohdalla sekä vartalonmyötäinen, mutta ei liian tiukka istuvuus ovat ensiarvoisen tärkeitä varmistamaan, että SRX Ultra Warm -liivi tarjoaa kunnollisen lämmöneristyksen ja suojan tuulta ja sadetta vastaan. Liivin takapaneeli on hieman etupaneelia pidempi, joten takahelma laskeutuu etuhelmaa alemmas. Sen ansiosta liivi mukautuu ajajan asentoon pyörän selässä suojaten takapuolta ja alaselkää vesiroiskeilta.

KOKO

Jälleen yksi seikka, joka ottaa huomioon, jottei menettäisi liivin eristäviä ominaisuuksia, on oikean koon valitseminen. Ota mittasi pitäen mielessä, mitä muita vaatteita aiot käyttää liivin alla. Tilanne on eri silloin, kun aiot käyttää sitä kerraston paidan ja kesäkäyttöön tarkoitetun pitkähihaisen pyöräilypaidan kanssa, kuin silloin, kun aiot pukea sen lämpökerrastopaidan ja talvitakin päälle. Näiden mittojen ottaminen voi tuntua työläältä vaiheelta, mutta on ehdottomasti sen arvoista, sillä jos liivi on liian tiukka, eristyksen ilmataskut menevät kasaan, eivätkä säilytä kehon lämpöä hyvin.

VETOKETJUT JA TASKUT

Kahteen suuntaan kulkevan SBS-vetoketjun puoliautomaattisen lukituksen ansiosta vetoketju ei liu’u vapaasti, ellei vedintä nosteta tiettyyn pisteeseen saakka. Sen avulla voit avata vetoketjun niin auki kuin haluat ja kun lasket vetimen, pysyy vetoketju paikoillaan. Lisäksi sen voi avata niin ylä- kuin alakautta. Tämä ominaisuus on täydellinen nousuosuuksiin, kun pyöräilijä ei tarvitse lisäsuojaa tuulta ja kylmyyttä vastaan, vaan kaipaa enemmänkin lisäilmanvaihtoa. Huipulla tarvitsee vain laittaa vetoketju kiinni ollakseen valmis laskuosuuteen.

crop center


Vetoketju on varustettu yläosan vetoketjupiilolla, joka ehkäisee vetoketjun hankautumisen kaulaa vasten. Siinä on myös kangassuojaus, joka auttaa välttämään vetoketjun tarttumisen muihin vaatteisiin ja estää myös ilman sisäänpääsyn. Se estää myös vetoketjun jumiutumisen kankaan takerruttua vetoketjun väliin, kun sitä vedetään ylös- tai alaspäin.

crop center


Selkämyksen molemmilla puolilla on kaksi takataskua, jotka on varustettu näkymättömillä vetoketjuilla ja joustavilla vetimillä. Ne sopivat täydellisesti puhelimen, avainten tai lompakon sekä energiapatukoiden ja -geelien säilyttämiseen. Jos taskut ovat tyhjät, voidaan niitä käyttää myös tuomaan lisäilmanvaihtoa, mutta kätevämpää on avata vain etuvetoketjua hieman alemmas.

HEIJASTAVAT YKSITYISKOHDAT

Rinnan vasemmalla puolella on heijastava Siroko-logo ja selkäpuolella SRX-logo sekä pienistä ristikuvioinneista koostuva kolminkertainen linja, joka kulkee selän keskiosassa ylhäältä alas asti.

MILLOIN KÄYTTÄÄ LÄMMÖNERISTYKSELLÄ VARUSTETTUA PYÖRÄILYLIIVIÄ?

Tämän liivin käyttölämpötila-alue on 5–15 °C, joten sitä suositellaan käytettäväksi pääosin välikausina ja alku- ja lopputalvesta. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei liivi ole takki tai talvipyöräilypaita. Se on asuste, täydennys, joka vahvistaa ja tehostaa muiden vaatteiden suorituskykyä. Tällainen liivi, joka on puettu kerrastonpaidan sekä kesäpyöräilypaidan ja irtohihojen lisäksi, ei riitä pitämään pyöräilijää lämpimänä 5 °C:n lämpötilassa. Tämä sama yhdistelmä lämpötilan ollessa 10 ja 15 °C:n välillä saattaa hyvinkin olla mukava ja lämmin.

Kaikki riippuu toki käyttäjästä, mutta ulkolämpötilan ollessa 5 °C, suositellaan tämän liivin yhdistämistä lyhyt- tai pitkähihaiseen aluskerrokseen sekä pitkähihaiseen M4-pyöräilypaitaan tai vaihtoehtoisesti merinokerrastopaitaan ja pitkähihaiseen pyöräilypaitaan. Tämän liivin käyttäminen 5 °C:ssa lyhythihaisen pyöräilypaidan ja lyhythihaisen merinovillaisen aluskerroksen päällä on vaihtoehto vain, jos sen käyttäjä tapaa hikoilla hyvin paljon pyöräillessä tai hänen aikomuksenaan on tehdä lyhyt ja kovatehoinen treeni.

crop center


Loistava asia SRX Ultra Warm -liivissä (siis sen lisäksi, että se tarjoaa huomattavasti miellyttävämmän käyttölämpötilan ja paremman suojan kuin perinteinen pyöräilyliivi) on se, että se on hyvin kevyt ja kompakti. Se ei ole aivan yhtä kevyt kuin V1-mallimme, mutta mahtuu kyllä helposti takataskuihin – tai, jos mukanasi on paljon tavaraa – voit sulloa sen pyöräilypaitasi alle. Voit käyttää sitä mihin vuodenaikaan tahansa aina, kun sinusta tuntuu siltä, että se saattaisi tulla tarpeeseen. Jos kesäaamut tai -iltapäivät/-illat sekä välikaudet ovat viileitä alueellasi, jos sinulle tulee helposti kylmä tai jos suuntaat reitille, jolla on pitkiä laskuosuuksia korkealla tunturissa tai vuoristossa, ota se mukaan – aivan kaiken varalta. Kuten aina sanomme: parempi katsoa kuin katua. Tämä neuvo käy erityisesti järkeen, kun puhutaan vaatekappaleesta, jonka voi riisua, pukea ja säilöä niin helposti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit