Cover SK16

Siroko-uutuudet 2024: biohajoavat pyöräilypaidat

image 1

Muotiala on monien suurten haasteiden edessä, joista yksi on pois heitettyjen ja kaatopaikoille päätyvien vaatteiden ympäristövaikutukset. Joka vuosi heitämme pois tonneittain vaatteita, vahingoittaen samalla ympäristöä ja aiheuttaen uhkaa ekosysteemeille.

image

Nyt on aika toimia ja etsiä ekologisesti kestävämpiä vaihtoehtoja. Me Sirokolla olemme ylpeitä voidessamme esitellä uuden biohajoavien pyöräilypaitojen mallistomme. Se sisältää neljä designia miehille ja neljä naisille seuraavilla teknisillä yksityiskohdilla:

Pyöräilypaidat on valmistettu biohajoavasta, kierrätetystä GREENONE®-polyesteristä ja ekologisesta Roica™ V550 -elastaanista. Kierrätetty polyesterikuitu on valmistettu muovipulloista, jotka on prosessoitu ohuiksi langoiksi. Erityisiä lisäaineita on käytetty mahdollistamaan lankojen anaerobinen hajoaminen puolentoista vuoden aikana. ASTM D5511 -testauksen mukaan tämä tarkoittaa kankaan 49,2 %:n biohajoavuusastetta 592 päivän jälkeen, ja tämän prosessin aikana kangas ei vapauta haitallisia toksiineja.

image 3

Roica™ V550 -elastaani kuuluu ROICA Eco-Smart™ -joustolankaperheeseen. Kyseessä on kuitu, joka käyttää huomattavasti vähemmän energiaa sen valmistusprosessin aikana, mikä johtaa pienempiin ympäristövaikutuksiin. Tällä kuidulla on lisäksi Öko-Tex®– ja Cradle to Cradle® -sertifikaatit, jotka se on saanut näiltä kahdelta riippumattomalta instituutiolta, jotka arvioivat tuotteiden, materiaalien ja järjestelmien vaikutusta ympäristöön ja ihmisten terveyteen.

Sen lisäksi, että käytimme näitä kahta materiaalia uusien pyöräilypaitojemme tuotannossa, menimme vielä askeleen pidemmälle ja integroimme biohajoavaa polyamidia pääntien ja vyötärön joustonauhoihin. Tämä polyamidi on nimeltään Amni Soul Eco® ja se sisältää lisäaineita, jotka mahdollistavat lankojen anaerobisen hajoamisen viiden vuoden kuluessa, kun taas perinteisillä kuiduilla kestää 50–100 vuotta hajota täysin. Näin tulokseksi saatava kangas tarjoaa hyvän suorituskyvyn sen elämänsä aikana ja pienemmät vaikutukset ympäristöön, kun se sitten lopulta hävitetään.

Mutta ei siinä kaikki. Olemme myös hyvin ylpeitä voidessamme sanoa, että jopa pyöräilypaitojen vetoketjut on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, mikä takaa sen, että tuote on ekologisesti kestävä ihan joka ikisen komponenttinsa osalta. Sekä etuvetoketju että takataskun vetoketju ovat NATULON Plus® -mallia, joka sisältää suurimman prosenttiosuuden kierrätettyjä materiaaleja, joita YKK-brändi vetoketjuvalikoimassaan tarjoaa.

image 2

Ja viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, on myös tuotantoprosessi äärimmäisen tärkeässä osassa kestävämmän alan tavoittelua. Pyöräilypaitamme sisältävät Italiassa valmistettuja kankaita ja Portugalissa valmistettuja vetoketjuja ja siellä kootaan myös itse lopullinen tuote. Lyhentämällä tuotantoketjuja ja priorisoimalla paikallisia resursseja onnistumme vähentämään ympäristövaikutuksia ja edistämään taloudellista kehitystä. Lisäksi tämä lähestymistapa mahdollistaa paremman valmistusprosessin laadun sekä suuremman läpinäkyvyyden, edistäen tiedostavaa ja ympäristöstä vastuuta ottavaa muotia.

Pähkinänkuoressa voisi sanoa, että biohajoavat pyöräilypaitamme on suunniteltu tuomaan asiakkaillemme maksimaalista käyttömukavuutta ja suorituskykyä kaikille pyörämatkoille, samalla auttaen heitä kantamaan oman kortensa kekoon ympäristön puolesta. Ajamalla yhdessä ja kiinnittämällä huomiota aikaansaamiimme vaikutuksiin, voimme kaikki osallistua vaatteidemme elinkaarien hiilijalanjälkien minimoimiseen. On aika muutokselle. Yhdessä voimme vähentää ympäristöä vaurioittavien vaatteiden määrää ja suojella upeita ekosysteemejämme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit