Cover 182 Siroko

Siroko SRX Denali winddicht thermo ondershirt

Lage temperaturen en harde wind zijn de twee grootste uitdagingen voor fietsers tijdens het winterseizoen, maar wat als we je vertellen dat er een ondershirt bestaat dat speciaal is ontworpen om de meest ongunstige weersomstandigheden het hoofd te bieden? Het bestaat echt: het Siroko SRX Denali merino ondershirt. Dit is een kledingstuk dat is ontworpen om intens koud weer te trotseren, met details die echt het verschil maken en een winddicht voorpaneel dat de manier waarop je fietsen bij lage temperaturen ervaart, zal veranderen. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van ons warmste thermische ondershirt:

Winddicht voorpaneel

image 8

Dit is meer dan een klein detail, maar eerder een sterke barrière die de bescherming tegen kou en wind verbetert. Dit winddichte paneel is gemaakt van polyamide Ripstop stof, die ongeëvenaarde bescherming biedt tegen ijskoude wind en voorkomt dat de kou een van de meest kwetsbare lichaamsdelen bereikt.

Merinowol

Deze natuurlijke vezel, die bekend staat om zijn superieure vermogen om warmte vast te houden, is de hoofdstof van deze thermische onderlaag en geeft je de ideale hoeveelheid warmte, zelfs bij heel lage temperaturen. Bovendien voorkomt het hoge ademende vermogen vochtophoping, waardoor je huid droog en behaaglijk blijft. Er is nog een andere essentiële eigenschap van merinowol die essentieel is voor fietsers en alle soorten atleten: de antibacteriële aard die nare geurtjes voorkomt.

Volledige bescherming

image 9

De hoge col, extra lange torso en raglanmouwen met manchetten met duimgaten zijn essentieel om totale bescherming te bieden en te voorkomen dat koude lucht je lichaam raakt. Zoals je kunt zien, bieden we je alle mogelijke bescherming.

De kraag is lang genoeg om je mond en neus te bedekken en houdt de koude wind weg van je kin en nek. Dit is erg praktisch als je geen nekwarmers wilt gebruiken of als je er graag nog een laag onder wilt.

De extra lange romp garandeert ook bescherming rond de onderrug. Je zou al moeten weten dat de wind niet altijd van voren komt, dus als de wind van achteren komt en je naar voren duwt, kunnen je rug en billen echt koud worden en daarom moeten we dit gebied net zo goed beschermen. En omdat we niet in een aeropositie gaan staan om tegen de wind te vechten, hebben we de neiging om meer rechtop te rijden, waardoor je achterkant meer wordt blootgesteld aan de kou dan normaal.

image 2

Het gevoel dat de wind door de manchetten van onze mouwen naar binnen sijpelt, kan echt onaangenaam zijn. Daarom heeft dit ondershirt langere mouwen met duimgaten om ze op hun plaats te houden en tegelijkertijd je polsen en een deel van je hand te beschermen.

Wanneer en hoe draag je een winddicht thermo ondershirt?

Het SRX Denali ondershirt is ontworpen voor koude temperaturen en winderige winterdagen, maar bij Siroko zijn we ons ervan bewust dat de winters niet overal hetzelfde zijn. Op de meeste plaatsen komt de koude, ijskoude wind al lang voordat de winter officieel begint. Op sommige andere plaatsen komen de temperaturen zelden onder de 10 ºC. Wie in deze milde weersomstandigheden fietst, zal deze basislaag niet zo nuttig vinden als iemand die fietst in een stad als Warschau waar de temperatuur in de wintermaanden nooit boven de 10 ºC komt. Toch kan dit kledingstuk in gebieden met milde wintertemperaturen onder een zomers fietsshirt met lange mouwen worden gedragen. Dankzij het voorpand en de hoge col van dit ondershirt heb je dan geen fietsvest of nekwarmer nodig.

Op koudere en winderige dagen kun je dit ondershirt dragen onder een thermo wielershirt met lange mouwen, zoals onze M4-lijn. Als de temperatuur onder 0 ºC komt of daalt en de wind je lichaam kouder doet aanvoelen, kies dan de J1 en J3 winterjacks, met een fietsbroek en alle accessoires om je te beschermen en warm te houden (handschoenen, muts, wintersokken en overschoenen).

Dit zijn slechts algemene aanbevelingen, maar zoals we altijd zeggen, niet alle fietsers hebben dezelfde tolerantie voor kou tijdens het fietsen en ze gaan ook niet elke dag op hetzelfde tijdstip fietsen. Als jij het koud hebt, terwijl andere fietsers lagen uittrekken en hun jassen openritsen, of als je gaat fietsen terwijl het buiten nog erg koud is, heb je misschien meer lagen en accessoires nodig voor extra bescherming. Kijk niet naar wat andere fietsers dragen of wat je zou moeten gebruiken, maar luister naar je lichaam.

De natuur doet wat ‘ie wil, net als wij, en wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor iemand anders. Het komt allemaal neer op het vinden van de juiste kleding voor slecht weer, en daarom hebben we het SRX Denali ondershirt zodat je passie voor fietsen blijft bestaan, zelfs bij de hardste wind en de koudste winter.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen