Cover SK17

Siroko K4 SRX en K4 SRX PRO: de ultieme sportbril voor alle routes

Siroko begon als een eenvoudig zonnebrillenmerk. Door het creëren van onze eerste sportbrillenlijn – de K2 – realiseerden we ons dat bij fietsen en andere buitensporten helder zicht en oogbescherming essentieel zijn. Toen volgde de K3-lijn en zijn kleine zusje, de K3s-serie. In de loop der jaren is Siroko geëvolueerd van een brillenmerk naar veel meer, nu gespecialiseerd in kleding, accessoires en allerlei soorten uitrusting voor fietsen en andere sporten. We zijn druk bezig geweest met het uitbreiden van ons assortiment en het verbeteren van de kwaliteit van verschillende productlijnen. Maar eindelijk is de tijd gekomen om een nieuw model sportbril te lanceren: de Siroko K4 SRX, een lijn van topkwaliteit, inclusief twee stijlen met ZEISS-brillenglazen voor betere prestaties.

3 1

Toegegeven, we hebben gekozen voor een nogal minimalistische aanpak als het gaat om de naam, maar we wilden de vorige collecties eren en de traditie in stand houden. Vooral één die in het verleden zo populair was.

De Siroko K4-lijn zit qua formaat ergens tussen zijn voorgangers, de K3 en de K3s in, maar het ontwerp, de constructie en de gebruikte materialen zijn compleet anders. Laten we nu alle details van onze langverwachte nieuwkomer eens nader bekijken:

Frame

De K4 SRX-modellen zijn gemaakt van TR90, een materiaal dat bekend staat om zijn flexibiliteit, lichtheid en weerstand. Het K4 SRX frame is ontworpen om de meest veeleisende omstandigheden te weerstaan en garandeert een uitzonderlijke pasvorm en duurzaamheid zonder in te leveren op comfort.

In beide K4 SRX PRO stijlen is het frame gemaakt van gerecycled materiaal van het Franse bedrijf Arkema, dat bekend staat om de ontwikkeling van een extreem duurzaam en lichtgewicht hoogwaardig polymeer.

Glazen

De meeste K4 SRX stijlen hebben categorie 3 panoramische, gepolariseerde glazen met een 8%-18% VLT bereik die onze ogen beschermen tegen intens zonlicht, het zicht helderder maken en schittering verminderen.

image 1

De ZEISS glazen in de K4 SRX PRO stijlen zijn panoramisch, maar niet gepolariseerd. Het SRX Pro Ride Higher model heeft categorie 3 glazen en het SRX Pro Dunes model – categorie 2 (VLT 18%-43%).

De glazen van alle modellen zijn gemaakt van 1,8 mm dik polycarbonaat, een bestendig materiaal dat een sterke bescherming biedt tegen krassen.

Al deze glazen zijn verwisselbaar, waardoor je je bril kunt aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden, wat de veelzijdigheid van de K4-lijn vergroot. Je kunt de glazen van alle K4-modellen verwisselen, maar je kunt ook kiezen uit ons extra assortiment reserveglazen die apart verkrijgbaar zijn: meekleurend, helder en anticondens.

Natuurlijk bieden alle glazen volledige UV-bescherming: UV400-classificatie is een must voor de veiligheid van de ogen en blokkeert schadelijke UVA- en UVB-stralen.

Ventilatiesleuven

Het DrySky ventilatiesysteem is een set kleine sleufjes in de bovenkant van de glazen. Het is essentieel om de glazen helder te houden en het beslaan te minimaliseren, zodat je optimaal zicht hebt in alle weersomstandigheden.

Poten en neuskussentjes

image

De met rubber beklede poten en neuskussentjes garanderen een comfortabele en stevige pasvorm, zodat de bril niet verschuift tijdens activiteiten. De rubberen hulzen op de slapen zorgen er ook voor dat de bril op zijn plaats blijft wanneer hij in de sleuven van de fietshelm wordt geplaatst.

Bovendien kan het neuskussentje in twee standen worden gezet voor een persoonlijke pasvorm of een betere luchtcirculatie om beslaan te voorkomen.

De rubberen bandjes van de slapen en neuskussentjes kunnen eraf gehaald worden om ze schoon te maken. Deze onderdelen kunnen ook worden verwisseld tussen alle K4-modellen.

Gewicht

De K4 SRX en K4 SRX PRO bril weegt slechts 33 g. Dit betekent dat ze echt lichtgewicht zijn en uitzonderlijk comfort bieden. Je vergeet gewoon dat je hem op hebt zodat je je volledig kunt richten op je favoriete sport.

Wat zit er nog meer in de verpakking van de K4?

De K4-bril wordt geleverd in een hardshell etui en een microvezelzakje om de bril goed schoon te maken, met vervangende rubbertjes voor de poten en het neuskussentje.

Accessoires voor de K4-lijn

k4 opticlip producto 03

K4 OptiClip: Met dit systeem kunnen fietsers de K4-bril gebruiken met glazen op sterkte. Het is een eenvoudige optische clip die gemakkelijk kan worden bevestigd en verwijderd, gemaakt van TR90 voor lichtheid en duurzaamheid. 

K4 PhotoChromic: Gepolariseerde meekleurende glazen die zich aanpassen aan veranderingen in het licht om verblindende schittering te voorkomen. Het regelt de lichttransmissie onafhankelijk en gaat van categorie 2 naar categorie 3.

K4 Clear: Heldere, transparante glazen. Perfect voor bewolkte dagen of ‘s nachts, voor extra bescherming tegen wind of invloeden van buitenaf.

k4 clear accessories producto 041

K4 ClearFog: Anti-condens glazen voor bewolkte, mistige dagen of omstandigheden met weinig licht.

k4 clearfog accessories producto 02

De reserveglazen zijn apart verkrijgbaar en hebben dezelfde kenmerken als alle K4-glazen: gemaakt van 1,8 mm dik polycarbonaat, met DrySky ventilatiesysteem en volledige UV-bescherming dankzij de UV400-classificatie.

De samenwerking met twee giganten in hun vakgebied – ZEISS, een wereldleider in precisieoptiek, en Arkema, een pionier in geavanceerde materiaalontwikkeling – was de perfecte combinatie die de K4-lijn tot leven bracht en onze normen voor prestaties, comfort en design herdefinieerde.

Voor Siroko betekent dit partnerschap dat we onze klanten producten van de hoogste kwaliteit bieden, maar ook dat we leren hoe de topspelers in het veld werken en wat we geleerd hebben in de praktijk brengen in alle nieuwe K4-modellen. Ja, allemaal. Want afgezien van het Arkema frame en de ZEISS glazen hebben alle modellen dezelfde kenmerken en technische details die de K4 een ideale keuze maken voor elke sportactiviteit. En als je op zoek bent naar extra kwaliteit en prestaties, dan zijn de K4 SRX PRO Dunes en K4 SRX PRO Ride Higher modellen de beste keuze.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen