efectos negativos 3cdbc081 1d26 4d8a 9144 cc1f584c6d5e

Negative effekter på kroppen vår av sykling

Du vet allerede de positive endringene som sykling medfører på kroppen din, men det er ikke bare fordeler. Det er også “negative” eller ikke så positive effekter (avhengig av hvordan du ser på det) som før eller senere blir tydelige. Spesielt hvis du bruker mye tid på setet og hvis du trener hardt for ritt eller selvforbedring.

La oss begynne der vi slapp, med muskelubalanse: en merkbar forskjell mellom under- og overekstremiteter. Du kan bli en slags “T-Rex syklist” med veldig utviklede benmuskler og mye mindre muskuløse armer.

Bortsett fra armene, er overkroppen et annet forsømt område, ikke bare fordi vi ikke arbeider med musklene, men også fordi tapet av fett kan bli så uttalt at vi lett kan bli et vandrende skjelett for anatomi-klasser. Det er derfor ytterligere treningsøvelser er avgjørende for å styrke hele overkroppen og øvre lemmer.

Det kan også være mangel på balanse i utviklingen av beinmuskulaturen. Hamstrings brukes mye mindre enn quadriceps, pluss at de forkortes på grunn av tråkk, så strekk, massasje og spesifikke treningsøkter er nødvendig. Muskelforkorting betyr at noen ganger når du reiser deg etter å ha sittet lenge eller bøyer benet etter å ha strukket det på sofaen eller i sengen i lang tid, blir muskelen stiv, og du må gjøre noen strekninger eller ha noen som hjelper deg med å strekke benet.

Smerter er noe en syklist blir vant til. Det er mange typer smerter på sykkelen:

Nakke- og skuldersmerter på grunn av kroppsstilling og at du bærer for mye vekt på armene. Kan korrigeres ved å justere posisjonen på sykkelen. 

Bensmerter når du går opp trapper eller bratte bakker. Ikke bli overrasket om du begynner å klage eller lage grimaser når du går opp en trapp og spør deg selv: “Hva er stigningsgradienten her !?”

Men blant alle smertene er det en som virkelig tar kaka, spesielt når du begynner å sykle: smerten i rumpa og skrittet. Det kan være forferdelig og skremme deg bort fra sykkelen etter den første seriøse treningsturen. Rumpa blir vant til det og smertene forsvinner eller avtar i det minste med tiden. Det kan unngås ved å velge gode sykkelshorts, et riktig sete og riktig posisjon på sykkelen.

En annen veldig vanlig effekt i dette området er nummenhet. Vær forsiktig, gå av setet og bruk samme løsning som for smertene i baken: bibshorts, sete og riktig posisjon. Dette området kan også være utsatt for andre problemer på grunn av gnagsår. Rødhet, kløe, kviser og til og med åpne sår kan ødelegge en dag på sykkelen og de neste ukene hvis du ikke har noen gode sykkelshorts eller ikke bruker dem riktig (husk å ikke bruke undertøy). Påfør litt krem ​​før du kjører (det finnes spesifikke gnagsårkremer mot friksjon) og også etter dusjing for å holde huden fuktig.

Når vi snakker om kremer, er det ett område av kroppen din som trenger spesiell oppmerksomhet: hendene dine. Jo mer tid du bruker på å holde styret, jo mer solbrente blir hendene dine. Løsningen er å ha på hansker, som også vil hjelpe deg å unngå nummenhet og beskytte deg i tilfelle et fall. Bruk dessuten spesielle kremer for å ta vare på hendene dine, da de ellers aldri blir myke og delikate.

Solkrem beskytter deg imidlertid ikke mot å få forskjellige nyanser av ujevn brunfarge. Det betyr ikke at du ikke bør bruke solkrem – tvert imot – du bør bruke det til enhver tid. Jo mer tid du bruker på en sykkel, jo bedre beskyttelse trenger du. Men solkrem har sine begrensinger, og vi vil sannsynligvis ende opp med striper over hele huden vår. For vanlig dødelige gir ikke de rare, flekkete solbrune stripene våre mening og trekker til seg lange blikk ved bassenget eller på stranden, men blant syklister er de en stolthet, som arrene til hovedpersonen i Jaws. Her er bare noen få av disse signaturlinjene i brun/hvitfargen:

Begynn å bli vant til å ha hvite føtter som den berømte Two Socks-ulven i filmen Danser med ulver. Og avhengig av høyden på sokken du bruker, vil den hvite tonen gå oppover på beina.

Sykkelsolbriller legger igjen et hvitt område rundt øynene mens resten av ansiktet ditt er garvet, noe som kan få deg til å se ut som Spiderman eller en brilleape (som heter det av en god grunn, du trenger ikke visuelle hjelpemidler for å se hvor dette er på vei).

Nesen vil være mørkere enn resten av ansiktet, og det samme vil skje med armene og quadriceps-området på beina dine, da det er de områdene som er mest direkte påvirket av solen.

Hvite hender på grunn av bruken av hansker og hvite striper på en solbrun nakke som et resultat av kroppsposisjonen din på sykkelen.

I artikkelen om de positive effektene av sykling på kroppen vår sa vi at stoffskiftet øker, og det gjør oss sultne. Vi spiser mer og det får fordøyelsessystemet til å fungere lenger og mer regelmessig. Alt dette kombinert med kroppsbevegelse fra trening og det faktum at vi spiser et sunt kosthold med masse grønnsaker, og det er ikke rart at vi slipper vind, fyrer av en salutt eller bruker naturgasskraft i klatringene.

Vi håper du hadde en god latter med oss, og viktigst av alt at du ikke planlegger å bytte sport eller slutte å sykle etter å ha lest om disse “negative” eller ikke så positive effektene. Alt kan løses i henhold til tipsene våre, så hold deg oppe, våren kommer og du må begynne å jobbe med skillene dine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler