summer arm warmers df50741c bb46 4221 bd05 ce13b3446443

Aurinkosuojalla varustetut irtohihat pyöräilyyn kesää varten

Aurinko voi olla pyöräilijän paras liittolainen tai suurin vihollinen. Kun aurinko paistaa, ei mikään voi estää meitä istahtamasta satulalle. Täysin piittaamattomaksi ei kuitenkaan kannata heittäytyä, erityisesti silloin, kun yllä on lyhythihainen pyöräilypaita ja bib-shortsit, sillä ihomme on tällöin hyvin alttiina UV-säteille. Vaikka aurinko auttaa pysymään lämpimänä ja edesauttaa D-vitamiinin tuotantoa, tulisi välttää jatkuvasti ja tahattomasti sen säteille altistumista ilman kunnollista huolenpitoa ja suojaa.

Voimme suojata ihomme UV-säteiltä pyöräillessä kolmella tavalla: voimme polkea silloin, kun aurinko ei paista, levittää aurinkovoidetta tai pukeutua ihomme peittäviin vaatteisiin. Jos pidät pyöräilystä, mutta et voi (tai et halua) treenata aikaisin tai hyvin myöhään välttääksesi paahtavan auringon ja unohdat myös usein levittää aurinkovoidetta ennen pitkiä ajoja ja niiden aikana, niin silloin ainoa tapa suojata ihoasi on sen peittäminen erityisesti pyöräilyä varten valmistetuilla vaatteilla.

Yksiä tällaisista vaatteista, joita voit käyttää, ovat UV-suojalla varustetut kesäirtohihat pyöräilyyn. Sirokon Climatik-irtohihamalli on suunniteltu suojaamaan käsivarsia auringolta ja samanaikaisesti mahdollistamaan ihon normaali hengittäminen ja itsensä viilentäminen hikoilemalla.

siroko climatik arm wamer flotando

Ne on valmistettu UPF (aurinkosuojatekijä) -luokituksella 50+ varustetusta kankaasta. Tämä termi osoittaa sen ultraviolettisäteilyn määrän, joka lävistää kankaan ja saavuttaa ihosi. Siroko Climatik -pyöräilyirtohihat tarjoavat urheiluvaatteiden korkeinta suojaa: vain 1/50 osaa UV-säteistä pääsee niiden lävitse.

Jotta tuntisit olosi mukavaksi ja raikkaaksi kuumimpinakin kesäpäivinä, on irtohihamme valmistettu äärimmäisen kevyistä ja hyvin joustavista kankaista, huippulaatuisen nailonin ja elastaanin yhdistelmästä. Tämän ansiosta olemme saavuttaneet neljä olennaista kesäirtohihojen ominaisuutta:

  1. Täydellinen istuvuus, mikä saa ne mukautumaan käden muotoihin aiheuttamatta lainkaan epämukavuutta.
  2. Erinomainen hengittävyys ja hien haihtumisen mahdollistaminen, jotta keho kykenee viilentämään itseään luonnollisesti.
  3. Helposti mukana pidettävät. Ne eivät vie lainkaan tilaa pyöräilypaitasi taskuissa siltä varalta, että haluat pukea ne yllesi tai riisua kesken matkan.
  4. Monikäyttöiset. Niitä voi käyttää paitsi täydellisenä suojana aurinkoa vastaan, mutta myös viileinä aamuina tai pitkien alamäkiajojen aikana.

Ovatko pyöräilyyn tarkoitetut kesäirtohihat hyödyllisiä?

Lyhyt vastaus on: kyllä, hyvin hyödyllisiä. Vaikka käyttäisitkin aurinkovoidetta, on tästä pyöräilyasusteesta hyötyä monessakin suhteessa. Tässä niistä muutama:

  • Pyöräilypaidan jättämien rusketusrajojen välttäminen.
  • Helposti palavien pyöräilijöiden ei tarvitse käyttää omaisuuksia aurinkovoiteisiin.
  • Erinomaiset pyöräilijöille, joiden iho on herkkä, tai jotka kärsivät aurinkoallergiasta tai vaihtoehtoisesti ovat allergisia aurinkovoiteelle.
  • Tatuointien suojaaminen auringolta.
  • Haavan, arven tai vasta palaneen ihon suojaaminen.

Yllä mainittujen tilanteiden lisäksi, ja vaikka Climatik-mallin lämmöneristysominaisuudet eivät ole verrattavissa Sirokon lämpimien ColdBlock-irtohihojen ominaisuuksiin, on Climatikista myös hyötyä viileinä kesäaamuina tai -iltoina, kun tarvitaan vain hieman ekstrasuojausta. Paremmin kylmää sietävät pyöräilijät saattavat pitää kesämallia riittävänä myös muina vuodenaikoina tai alhaisemmissa lämpötiloissa.

Myytti siitä, että musta tarkoittaa automaattisesti kuumaa ja miksi Climatik-irtohihat eivät ole valkoiset

Jos luet tätä blogia säännöllisesti, tiedät jo varmasti, että rakastamme tiedettä. Emme rakasta sitä pelkästään siksi, että se auttaa meitä suunnittelemaan tuotteitamme, vaan myös siksi, että sen avulla kykenemme osittain tai täysin murtamaan myyttejä – kuten vaikkapa sen, joka väittää, että musta tarkoittaa kuumaa ja että kesällä olisi kannattavampaa pukeutua valkoisiin vaatteisiin.

Ne meistä, jotka tykkäävät pukeutua mustaan – niin pyörän selässä kuin muutenkin vapaa-ajalla – oli ilma kuinka kuuma tahansa, kuulevat usein tämän lausahduksen: “Jos sinulla on kuuma, älä pukeudu mustiin vaatteisiin.” Asia saattaa vaikuttaa loogiselta, mutta ei itse asiassa ole aivan niin yksinkertainen, ja vielä vähemmän pyöräilyvaatteissa, joissa mukaan astuvat muut hyvin tärkeät tekijät, jotka vaikuttavat lämmön varastoimiseen ja hajaantumiseen.

srx pro ardiden maillot cycling lifestyle 01

Jos suoritamme yksinkertaisen kokeen ja jätämme SRX-pyöräilypaidat, yhden valkoisen ja yhden mustan, makaamaan aurinkoon muutamaksi minuutiksi ja sitten kosketamme poskellamme kankaita, tulemme huomaamaan, että valkoinen on viileämpi. Tästä myös myytti on peräisin: valkoinen heijastaa kaiken valon ja musta imee jopa 98 % auringon säteilystä, minkä vuoksi se lämpenee.

Asia voi vaikuttaa yksioikoiselta, kunnes otamme nämä paidat mukaan pyörämatkalle nähdäksemme, kuinka ne toimivat, kun kehomme lämpenee ja säteilee energiaa. Emme pysty näkemään sitä, sillä kyse on infrapunavalosta, mutta tällä tavoin menetämme kehon lämpöä. Jos yllä on valkoista, tämä energia (infrapunaspektrillä) heijastuu takaisin kehoomme ja lämmittää sitä yhä enemmän. Musta puolestaan ei heijasta tätä kehon säteilyä takaisin, vaan sen sijaan imee ja vapauttaa sen, viilentäen kehoamme.

Mutta jäitä hattuun, ennen kuin ryntäämme ostamaan mustia pyöräilyasusteita ja -vaatteita, sillä asia ei ole aivan näin yksinkertainen. Kankaan väri ei itse asiassa ole niinkään tärkeä asia. Pyörän selässä ponnistelemme enemmän tai vähemmän ja altistumme ilman virtaukselle. Siksi yllämme olevien vaatteiden tulisi ennen kaikkea olla ohuita, kevyitä, hengittäviä ja mukavia.

srx pro high tech maillot cycling lifestyle 02

Pyöräilypaitasi, bib-shortsiesi, irtohihojesi tai minkään muunkaan vaatteen ei tulisi häiritä kunnollista hikoilua, sillä se on kehojemme paras tapa taistella kuumuutta vastaan. Lisäksi pyöräilyvaatteiden tulisi haihduttaa hikeä nopeasti, siirtäen kosteuden pois ihoiltamme pitääkseen ihomme kuivana ja antaakseen sen jatkaa hikoilua viilentymisen tehostamiseksi. Siksi sekä SRX-pyöräilypaidat ja bib-shortsit että Climatic-pyöräilyirtohihat on valmistettu äärimmäisen kevyistä kankaista, joiden hengittävyys takaa sen, että luonnollinen ilmastointimme pääsee toimimaan kunnolla.

Miksi Climatik-irtohihat sitten ovat mustat? Vastaus on varsin yksinkertainen: valkoiset hihat tahriintuvat helpommin kuin mustat ja niiden pitäminen puhtaina on vaikeampaa. Me Sirokolla haluamme vaatetuksemme paitsi suojaavan sinua, mutta myös istuvan hyvin, jopa pestynä yhä uudestaan, jotta voisit käyttää niitä koko kankaan luonnollisen eliniän ajan. Tutustu vinkkeihimme pyöräilyvaatteiden huoltamisesta, noudata pakkauksen ja pesulapun ohjeita ja Climatik-irtohihasi tulevat kulkemaan rinnallasi lukemattomien auringonpaistetuntien ajan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit