Cover iamsiroko agosto

#iamsiroko: tule mukaan hikoilemaan kanssamme

Kesä on täällä. Polttavan kuuman auringon porottaessa pohjoiselle pallonpuoliskolle saamme jatkuvasti kuulla muistutteluja nesteytyksen, varjossa pysymisen ja – UV-säteilyn ollessa voimakkaimmillaan – suoran auringonvalon välttelyn tärkeydestä.


Eikä muuten tarvitse olla ilmastotutkija huomatakseen, että kesämme käyvät myös täällä Suomessa vuosi vuodelta kuumemmiksi, suorastaan liian kuumiksi. Tämä on myös syy sille, miksi monet pitävät kesää nykyään tuskastuttavana vuodenaikana, mutta tänään haluamme esitellä yhteisömme jäsenille erilaisen suhtautumistavan kesään: sellaisen, jonka Siroko-perheemme jäsenet ovat jakaneet kanssamme #iamsiroko-hashtagilla.

Tässä versiossa kesästä ovat tiet, polut, salit, kotitalot, metsät ja kadut pullollaan ihmisiä urheilemassa helteestä huolimatta ja hikoilemassa oikein olan takaa. Onhan kesäurheilussa kyse juuri tästä: hiestä läpimäräksi kastumisesta. Ja hiki on itse asiassa liittolaisemme, oli se sitten kuinka aliarvostettu tai jopa inhottu asia. Sen tarkoituksena ei kuitenkaan ole saada kehoa liimautumaan auton istuimiin tai jättää ikäviä tahroja vaatteisiin. Kumma kyllä, sen rooli on paljon ylväämpi ja epäitsekkäämpi.

Ja tässä ironia tuleekin esille: se, mitä monet pitävät vain yksinkertaisen ärsyttävänä ilmiönä, on itse asiassa hiljainen arjen sankari. Urheilun synnyttämä hikoilu saa aikaan ihmeitä. Se alkaa nimittäin viilentää kehoa auttaen välttämään ylikuumentumisen.

He, jotka ovat jakaneet kesävideoitaan #iamsiroko-hashtagilla, ovat kenties jo hyvin tietoisia hikoilun tuomista hyödyistä. He eivät kaihda treenaamista kuumallakaan säällä ja hikoilevat ihan mielellään. Perspiraatio, hikoilu, on puolustajamme. Oma henkilökohtainen ilmastointijärjestelmämme, joka on rakennettu joka ikiseen ihohuokoseen. Se on luonnon nerokas keino pitää meidät viileinä.


Lopuksi haluamme toivottaa kesää täynnä urheilua ja… hikoilua! Älä unohda jakaa sitä hashtagilla #iamsiroko (hashtagiin tutustuessasi huomaat varmasti, ettet ole yksin). Liity siis mukaamme hikoilemaan yhdessä joka puolelta maailmaa tulevien miljoonien ihmisten kanssa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit