Cover iamsiroko agosto

Sluit je aan bij de Sweat Club met #iamsiroko

Het is weer zomer. Terwijl de brandende zon ons halfrond teistert, worden we voortdurend herinnerd aan het belang van hydratatie, het opzoeken van schaduw en het vermijden van de zon tijdens de warmste uurtjes.


Je hoeft geen klimaatwetenschapper te zijn om te beseffen dat het warmer wordt, te warm. Het lijkt alsof deze genadeloze zomerhitte zich tegen ons keert, maar vandaag willen we je een andere kijk op de zomer laten zien: de kijk die de leden van onze Siroko-familie met ons hebben gedeeld via #iamsiroko.

Het is een versie van de zomer waarin wegen, paden, sportscholen, huizen, bergen en straten vol zijn met mensen die ondanks de hitte sporten en zich inspannen om zich in het zweet te werken. Dat is immers waar het bij sporten in de zomer om draait: drijfnat worden van het zweet. En zweet is onze bondgenoot, hoe onderschat of zelfs veracht het ook is. Maar het is er niet om je lichaam aan je autostoel te laten plakken of vlekken op je kleding achter te laten. Nee, vreemd genoeg is de rol van zweet veel nobeler en onbaatzuchtiger.

Want dit is de ironie: wat een vervelend fenomeen lijkt, is eigenlijk de stille held. Als we sporten, breekt het zweet ons uit. Dan gebeurt er een echt wonder: het begint je af te koelen en helpt je om oververhitting te voorkomen.


Wie zijn zomervideo’s heeft gedeeld met #iamsiroko kent deze voordelen maar al te goed. Deze helden gaan sporten niet uit de weg en werken zich graag in het zweet. Transpiratie is onze verdediger, ons kleine persoonlijke airconditioningsysteem dat in elke porie van onze huid is ingebouwd. De ingenieuze manier van de natuur om ons koel te houden. Dus wensen wij je een zomer vol sport en… zweet. Vergeet het niet te delen met de hashtag #iamsiroko en je zult zien dat je niet de enige bent. Dus ga je gang en sluit je aan bij de Sweat Club, samen met miljoenen mensen over de hele wereld. Maak je klaar om te zweten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen