Cover 187

Top 10 parasta kevyttä maantiepyörää alle 5 000 €:n hintaluokassa

Unelmoituamme markkinoiden kevyimmistä pyöristä, katsotaanpa, mitä voi saada alle 5 000 €:lla. Tästä hintaluokasta löytyy hieman kaikkea: pyöriä niin suosituilta brändeiltä kuin vähemmän tunnetuilta valmistajiltakin sekä pyöriä, joita on tarjolla todella lyömättömiin hintoihin sekä painoin, jotka ovat verrattavissa huomattavasti kalliimpiin malleihin. Ja kaikki näistä on varustettu levyjarruilla ja sähkövaihteilla. Käymme listamme läpi painavimmasta kevyimpään.

Scott Addict RC 40

image

Sveitsiläisbrändin nousuosuuspyörä on varustettu HMX-hiilikuiturungolla, 12-vaihteisella Shimano 105 Di2 -osasarjalla, sisäisellä kaapelireitityksellä sekä brändin omilla Syncros-komponenteilla. Scott Addict RC 40 painaa 7,9 kg ja maksaa 4 899 €. Asiaa ei ole tarkennettu, mutta oletamme painon koskevan kokoa M ja ilman polkimia, mikä on tapa, jolla valmistajat yleensä punnitsevat pyöränsä.

Canyon Ultimate CF SL 8 Aero

image 1

Listauksemme kymmenen pyörän kallein 4 999 €:llaan ja 7,86 kg:n painollaan on Canyon Ultimate CF SL 8 Aero saksalaisbrändiltä. Malli on varusteltu hiilikuiturungolla, sisäisellä kaapelireitityksellä, 12-vaihteisella, tehomittarilla täydennetyllä Shimano Ultegra Di2 -osasarjalla sekä suuremman vanneprofiilin syvyyden Dt-Swiss-kiekoilla. Matalammalla vanneprofiilin syvyydellä laskisi tämän mallin paino helpostikin alle 7,5 kg:n, minkä vuoksi muiden brändien onkin melkoisen vaikea kilpailla sen kanssa.

Van Rysel EDR CF Sram Force AXS

image 2

Decathlonin huippubrändi ei jää jälkeen markkinoiden suurimmista nimistä. Tältä listaukselta löytyy kaksi Van Rysel -mallia ja jos satut tykkäämään jommastakummasta, suosittelemme pitämään silmällä brändin verkkosivua, sillä nämä pyörät myydään nopeasti loppuun.

Tämän mallin nimessä esiintyvä akronyymi EDR tulee sanasta EnDuRance (suom. kestävyys), ja se onkin ajomukavuuden kannalta standardimaantiepyörää mukavampi valinta. Se on varustettu ulkoisella kaapelireitityksellä, Sram Force AXS eTap -osasarjalla, Zipp 303 s -kiekoilla ja Deda-komponenteilla. Se painaa 7,8 kg koossa M, ilman polkimia. Hinta: 4 100 €.

Orbea Orca M35i 2024

image 3

Mainitsimme jo Orca 2024 -mallin kevyitä maantiepyöriä käsittelevässä artikkelissamme, mutta mainitsimme tuolloin vain brändin huippumallin. Tämä maksaa alle puolet (4 399 €) siitä ja painaa 1,5 kiloa enemmän, yhteensä 7,8 kg. Se on varustettu sisäisellä kaapelireitityksellä, 12-vaihteisella Shimano 105 Di2 -osasarjalla sekä itse baskibrändin valmistamilla kiekoilla ja komponenteilla.

Van Rysel RCR Force AXS

image 4

Tämä on todennäköisesti se pyörä, jota ranskalaisen Decathlon AG2R La Mondiale -tallin pyöräilijät tulevat käyttämään, korvaten kuitenkin osasarjan paremmalla ja käyttäen RCR Pro -runkoa. Van Rysel RCR Force AXS:n rungon ja RCR Pro -rungon painoero on vain 40 grammaa. Joten alle 5 tuhannen (tarkalleen ottaen 4 799 €:n) saa pyörän, joka painaa 7,7 kg koossa M. Se on varustettu sisäisellä kaapelireitityksellä, Deda-komponenteilla, tehomittarin sisältävällä Sram Force AXS eTap -osasarjalla sekä Zipp 404 Firecrest -kiekoilla. Kova vastus Canyonille.

Origine Axxome III GTO LS68

image

Origine on pyörä Somainista, Roubaix’n lähettyvillä sijaitsevasta Pohjois-Ranskan kunnasta. Brändi tunnetaan siitä, että se antaa asiakkaidensa valita pyöriensä komponentit mielensä mukaan aina pienintä yksityiskohtaa myöten. Tämä maantiemalli on varustettu levyjarruilla, Sram Force AXS eTap -osasarjalla ja valmistajan omilla komponenteilla. Hinta nousee hieman yli budjetin (5 066 €:oon), mutta malli painaa ainoastaan 7,69 kg koossa S, ilman polkimia.

Radon Vaillant Disc 10.0 EA

image 5

Tämä on edullisin listamme pyöristä (3 024 €). Brändi kenties johtaa pyörän ostajaa hieman harhaan käyttäessään pienintä kokoaan (XS) pyörän painon punnitsemisessa – tämä painaa 7,65 kg. Koossa M paino nousee mitä todennäköisimmin lähelle kahdeksaa kiloa, ellei ylikin. Tästäkin huolimatta on vaikeaa löytää kevyempää ja paremmin varusteltua pyörää tähän hintaan. Radon Vaillant Disc 10.0 EA on varusteltu levyjarruilla, Sram Force AXS eTap -osasarjalla, Mavic Cosmic SL 45 -kiekoilla sekä Continental GP5000 -renkailla ja muut komponentit tulevat Fizikiltä tai brändiltä itseltään.

Vitus Vitesse Evo Ultegra Di2

image 6

Tällä pyörällä on paljon yhtäläisyyksiä edellä mainitun Van Rysel EDR:n kanssa (erityisesti ulkonäön osalta), mutta mitä komponentteihin, hintaan ja painoon tulee, päihittää se Decathlonin pyörän kaikilla osa-alueilla. Tämän ansiosta onkin hyvin todennäköistä, että malli tulee olemaan loppuunmyyty, kun tutkit sen tilausvaihtoehtoja netissä. Tällä pyörällä onkin kaikki edellytykset olla bestseller: siitä löytyvät hiilikuiturunko, 12-vaihteinen Shimano Ultegra Di2 -osasarja, Reynolds AR46 -kiekot ja brändin omat komponentit. Kun kaikki tämä lasketaan yhteen, tulee painoksi 7,5 kg koossa M. Hintaa Vitus Vitesse Evo Ultegra Di2:lle tulee 4 239,99 €.

Specialized Aethos Comp 105 Di2

image 7

Tämä on listamme toiseksi kevyin pyörä. Aethos-malli on varustettu 12-vaihteisella Shimano 105 Di2 -osasarjalla, Dt-Swiss-kiekoilla ja valmistajan omilla komponenteilla. Paino on 7,4 kg koossa 52 ja hintaa sille tulee 4 800 €.

Rose XLite 04 Ultegra Di2

image 1

Rose on jälleen yksi saksalaisbrändi, joka tunnetaan kilpailukykyisestä hinnoittelustaan ja korkealaatuisten komponenttien käytöstään. Tämä malli on myös todiste molemmista näistä seikoista. Tällä hetkellä se on alennusmyynnissä hintaan 3 999 € ja painoa siltä löytyy 7,3 kg koossa M. Se on varustettu sisäisellä kaapelireitityksellä, 12-vaihteisella Shimano Ultegra Di2 -osasarjalla, Fizik-satulalla, Continental GP5000 -renkailla ja muilla valmistajan komponenteilla. Jos tämä ei vielä ollut tarpeeksi, on valittavana myös kolme eri värivaihtoehtoa.

Yhteenvetona: tässä listasimme 10 pyörää hyvin kilpailukykyisin hinnoin ja painoin. Kuten kevyimpien maantiepyörien postauksestamme huomaat, voit ostaa kaksi tai jopa kolmekin tämän listan mallia huippuluokan pyörän hinnalla. Painoeroa toki löytyy, mutta ei mitenkään järjettömän paljon. Joissain tapauksissa se ei ole edes 400 grammaa. Tästä syystä voimmekin todeta, että tämän listauksen mallit (sekä jotkin, jotka ylittävät viiden tuhannen euron budjetin vain 400–500 eurolla) tarjoavat kiistatta parasta vastinetta rahoillesi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit