summer arm warmers e0edf36a c2e3 4ba0 a90d b452d19da0a1

Cyklistické návleky na ruce s ochranou proti slunci na léto

Slunce může být nejlepším spojencem nebo největším nepřítelem cyklisty. Když svítí slunce, nic vás nezastaví, ale buďte opatrní, zvláště když máte na sobě cyklistické dresy s krátkými rukávy a kraťasy, protože naše pokožka je vysoce vystavena UV záření. I když vás slunce příjemně hřeje a pomáhá vytvářet vitamin D, měli byste se vyhnout nepřetržitému a neúmyslnému vystaveni záření bez náležité péče a ochrany.

Existují tři možnosti, jak se při jízdě na kole chránit před UV zářením: jít ven, když nesvítí slunce, používat krém na opalování nebo nosit oblečení zakrývající pokožku. Pokud rádi jezdíte na kole, ale nemůžete (nebo nechcete) jít ven brzy nebo velmi pozdě, abyste se vyhnuli spalujícímu slunci, často zapomenete používat krém před a během dlouhých jízd, pak jediný způsob, jak chránit pokožku je zakrýt to specifickým cyklistickým oblečením.

Jedním z oděvů, které můžete použít, jsou letní cyklistické návleky s UV ochranou. Model návleků na ruce Climatik od Siroko je navržen tak, aby chránil naše paže před sluncem a zároveň umožňoval pokožce přirozeně dýchat a ochlazovat se pocením.

siroko climatik arm wamer flotando

Jsou vyrobeny z tkaniny s hodnocením UPF (ultrafialový ochranný faktor) 50+. Tento termín ukazuje množství ultrafialového záření, které látka nechá projít k vaší pokožce. Cyklistické návleky Siroko Climatik poskytují nejvyšší ochranu, pokud jde o sportovní oblečení: projde pouze 1/50 UV záření.

Abyste se v nejteplejších letních dnech cítili pohodlně a svěže, jsou naše cyklistické návleky vyrobeny z ultralehké a velmi elastické látky, směsi vysoce kvalitního nylonu a elastanu. Ve výsledku jsme dosáhli čtyř základních rysů v jednom páru letních návleků na ruce:

  1. Perfektní střih, díky kterému sednou jako druhá kůže a nezpůsobí žádné nepohodlí.
  2. Vynikající prodyšnost a odpařování potu, takže tělo se může i nadále přirozeně ochlazovat.
  3. Skladnost. Nezabírají žádné místo v kapsách dresů pro případ, že si je budete chtít nasadit nebo sundat.
  4. Multifunkční. Mohou být použity nejen jako úplná ochrana před sluncem, ale také za chladného rána nebo při dlouhých sjezdech.

Jsou letní cyklistické návleky užitečné?

Odpověď zní: ano, velmi. I když aplikujete opalovací krém, toto cyklistické vybavení lze použít z různých důvodů. Vyjmenujeme si jen několik z nich:

  • Vyhnete se nepravidelnému opálení cyklistického dresu.
  • Lidé s velmi světlou pletí utratí jmění za opalovací krémy.
  • Cyklisté s jemnou pokožkou, trpící sluneční alergií nebo alergiemi na opalovací krémy.
  • Chrání tetování před sluncem.
  • Ochrana rány, jizvy nebo předchozího popálení.

Kromě výše uvedených situací, a přestože jeho tepelné vlastnosti nejsou srovnatelné s tepelnými návleky na ruce ColdBlock od Siroko, lze model Climatik použít také v chladných letních dopoledních hodinách nebo večerech, kdy potřebujeme jen nižší extra ochranu. Cyklistům méně citlivým na zimu by mohl letní model dostatečně sloužit i v jiných ročních obdobích nebo při nižších teplotách.

Mylná představa, že černá znamená horko, a proč tedy návleky Climatik nejsou bílé

Pokud tento blog sledujete pravidelně, už víte, že máme rádi vědu. Nejen proto, že nám pomáhá navrhovat naše výrobky, ale také proto, že můžeme částečně nebo úplně vyvrátit mýty, jako je ten, který tvrdí, že černá rovná se horko a že v létě je lepší nosit bílé oblečení.

Ti z nás, kteří rádi nosí černé oblečení, ať už na ulici nebo na kole, bez ohledu na to, jak horké je léto, často uslyší tuto poznámku: „pokud je vám teplo, nenoste černé oblečení“. Zdá se to logické, ale není to tak jednoduché; ještě méně v cyklistickém oblečení, kde vstupují do hry další velmi důležité faktory při uchování a rozptýlení tepla.

srx pro ardiden maillot cycling lifestyle 01

Pokud provedete jednoduchý experiment a necháte pár cyklistických dresů SRX, jeden bílý a jeden černý, několik minut vystaveny slunci, pak se jednoduše dotknete vaší tváře látkou, zjistíte, že bílý je chladnější. Toto je původ mýtu: bílá totiž odráží veškeré světlo a černá pohlcuje až 98% slunečního záření, a proto se zahřívá.

Všechno se zdá být snadné, dokud tyto dresy nepoužijete při jízdě, abyste zjistili, jak fungují, když se naše tělo zahřívá a vyzařuje energii. Nic není vidět, protože se jedná o infračervené záření, ale jde o proces, kterým vylučujete teplo. Pokud nosíte bílou, energie (v infračerveném spektru) se odráží zpět na vaše tělo a ještě více ho zahřívá. Černá, na druhou stranu, neodráží tělesné záření zpět, ale absorbuje ho a postupně uvolňuje, čímž nás ochlazuje.

Ale než se všichni vrhnete na nákup černých cyklistických doplňků a oblečení, vydržte, není to tak jednoduché. Barva látky ve skutečnosti není tak důležitá. Když jsme na kole, vyvíjíme více či méně intenzivní úsilí a jsme vystaveni průvanu. Oděv, který máme na sobě, by proto měl být – nad cokoli jiného – tenký, lehký, prodyšný a pohodlný.

srx pro high tech maillot cycling lifestyle 02

Váš cyklistický dres, kraťasy, návleky na ruce nebo jakýkoli jiný oděv by vám neměly bránit ve správném pocení, protože to je nejlepší způsob, jak naše těla ochladit a bojovat s horkem. Cyklistické oblečení by navíc mělo rychle odpařovat pot a odvádět vlhkost, aby byla pokožka suchá, a nechat ji pokračovat v pocení, aby se ochladila. Proto jsou cyklistické dresy SRX a kraťasy s kšandami i cyklistické návleky na ruce Climatik vyrobeny z ultralehkých tkanin, jejichž prodyšnost zaručuje, že naše přirozená klimatizace funguje správně.

Proč jsou tedy rukávy Climatik černé? Odpověď je velmi jednoduchá: bílé rukávy se ušpiní snadněji než černé a je obtížnější je udržovat čisté. Ve společnosti Siroko chceme, aby vás naše oblečení nejen chránilo, ale také aby vám dobře sedělo, a to i po vyprání, zkrátka abyste jej mohli používat po dobu životnosti látky. Prohlédněte si několik pokynů, jak se o své cyklistické oblečení řádně starat, řiďte se doporučeními na obalu a štítku a návleky na ruce Climatik vám budou dělat společnost během mnoha hodin slunečního svitu.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

Doporučené články