nuevaosegunda 26669308 0441 47cf 8dd8 90feeb60d71b

Καινούργιο Ποδήλατο Ή Μεταχειρισμένο Ποδήλατο: Τι να αγοράσετε;

Η ποδηλασία και τα ποδήλατα έχουν αγγίξει πρόσφατα νέα επίπεδα δημοτικότητας. Σχεδόν ολόκληρη η βιομηχανία αγωνίζεται να εφοδιάζει και να ανταποκριθεί σε μια τόσο τεράστια ζήτηση. Εάν προσπαθήσατε να αγοράσετε εξοπλισμό από το διαδίκτυο, θα προσέξατε ότι πολλά προϊόντα δεν είναι διαθέσιμα. Εάν επισκεφτήκατε ένα φυσικό κατάστημα, σίγουρα θα παρατηρήσατε τα μισοάδεια ράφια και ίσως να ακούσατε τον πωλητή να λέει ότι δεν ξέρει πότε θα ξαναγίνουν διαθέσιμα μερικά προϊόντα.

Αυτά τα προβλήματα οφείλονται στον συνδυασμό της τεράστιας αύξησης στη ζήτηση αθλητικού εξοπλισμού και της αποδιοργάνωσης των αλυσίδων παραγωγής και διανομής, που προκλήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Covid-19. Πριν από την πανδημία, υπήρχε ήδη αύξηση στη ζήτηση, αλλά η βιομηχανία ήταν σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση και να ικανοποιήσει τη ζήτηση που υπήρχε. Τον Μάρτιο του 2020, όλα άλλαξαν.

Σήμερα, και πιθανώς καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 θα παρουσιαστούν προβλήματα με το απόθεμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην αγορά μεταχειρισμένων είτε για να αναζητήσουν ανταλλακτικά για να επισκευάσουν το ποδήλατό τους, για να αγοράσουν το πρώτο τους ποδήλατο και να ξεκινήσουν την ποδηλασία, είτε απλά για να ανανεώσουν ή να βελτιώσουν αυτό που ήδη έχουν.

Έχοντας αυτά κατά νου, θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απόκτησης ενός νέου ποδηλάτου και της αγοράς ενός μεταχειρισμένου. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαντήσετε στο παραπάνω ερώτημα, καθώς κάθε αγοραστής έχει διαφορετικές ανάγκες που μπορούν να τον κάνουν να αποφασίσει είτε τη μια λύση είτε την άλλη.

Καινούργια Ποδήλατα – Πλεονεκτήματα

 • Όλα είναι καινούρια, θα είστε το άτομο που θα το χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά και θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια.
 • Θα διατηρηθεί για περισσότερο διάστημα και αν το φροντίσετε θα μπορείτε να το πουλήσετε εύκολα αργότερα, αλλά πολλά εξαρτώνται από το μοντέλο. Για παράδειγμα, ένα ποδήλατο δρόμου με φρένα ζάντας ή ένα ποδήλατο βουνού 27,5″ ή 26″ θα είναι μάλλον δύσκολο να το πουλήσετε.
 • Η εγγύηση του κατασκευαστή. Τα εμπορικά σήματα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ισχύει μόνο για τον πρώτο αγοραστή.
 • Υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μετά την πώληση. Εάν αγοράσετε ένα ποδήλατο σε ένα φυσικό κατάστημα θα έχετε αυτήν την επιλογή σε περίπτωση που κάτι σταματήσει να λειτουργεί σωστά ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Εάν αγοράσετε ένα ποδήλατο από το διαδίκτυο, η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μετά την πώληση είναι ανύπαρκτη ή πιο περίπλοκη στην πρόσβαση.
 • Όταν αγοράζετε ένα καινούργιο ποδήλατο βοηθάτε στη λειτουργία όλων των επιπέδων στην αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιομηχανία από την κατασκευή μέχρι τη διανομή και την υπηρεσία εντός καταστήματος.

Καινούργια Ποδήλατα – Μειονεκτήματα

 • Η τιμή είναι το κύριο μειονέκτημα. Σε παρόμοια μοντέλα, ένα καινούργιο ποδήλατο θα κοστίζει πιο ακριβά από ένα μεταχειρισμένο. Μπορείτε να λάβετε μια καλύτερη τιμή κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων ή των προσφορών ξεπουλήματος, αλλά είναι λιγότερο συχνό αυτήν την εποχή.
 • Χρόνος παράδοσης. Πριν από το Covid-19 οι χρόνοι παράδοσης ήταν αποδεκτοί, αλλά τώρα υπάρχουν πολλά μοντέλα που δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης για το 2021 και μερικά που δεν θα παραδοθούν καν φέτος.
 • Περιορισμένη προσαρμογή. Τα εμπορικά σήματα κατασκευάζουν με έναν τυποποιημένο τρόπο τα ποδήλατα και σπάνια προσφέρουν μια υπηρεσία εξατομίκευσης για να προσαρμόσετε το ποδήλατο στις προσωπικές σας προτιμήσεις και ανάγκες.
 • Το συμφέρον του κατασκευαστή να συνεχίσει τις πωλήσεις. Τα εμπορικά σήματα θέλουν να ανανεώνουν συνεχώς τις σειρές προϊόντων τους και να παράγουν νέα μοντέλα ποδηλάτων κάθε χρόνο. Όμως, μην ξεγελαστείτε από τη διαφήμιση επειδή τις περισσότερες φορές δεν θα υπάρχει αισθητή αλλαγή ανάμεσα σε ένα μοντέλο από το προηγούμενο και αυτό που θα περιλαμβάνεται στη νέα συλλογή.

Μεταχειρισμένα Ποδήλατα – Πλεονεκτήματα

 • Τιμή. Σε αντίθεση με τα καινούργια ποδήλατα, η τιμή είναι το κύριο πλεονέκτημα στα μεταχειρισμένα ποδήλατα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα καλύτερο μεταχειρισμένο ποδήλατο με το ίδιο χρηματικό ποσό ή μπορείτε να βρείτε εύκολα ένα φθηνότερο μεταχειρισμένο μοντέλο παρόμοιο με το καινούργιο που κοιτάζετε.
 • Αμεσότητα. Ένα άλλο σημείο υπέρ των μεταχειρισμένων ποδηλάτων είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένετε. Θα μπορείτε ακόμα και να οδηγήσετε το νέο σας ποδήλατο την ίδια ημέρα ή μέσα σε λίγες ημέρες από την αγορά.
 • Ιδανικά για αρχάριους. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την ποδηλασία, ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να αποκτήσετε ένα καλό ποδήλατο και να το δοκιμάσετε.
 • Πράσινη αγορά. Η παραγωγή ποδηλάτων έχει το οικολογικό της αποτύπωμα, οπότε με το να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο ενεργούμε επιλέγοντας ένα βιώσιμο τρόπο και σεβόμαστε τον πλανήτη μας.
 • Η αγορά μεταχειρισμένων τονώνει επίσης την οικονομία. Αν κάποιος πουλάει ένα ποδήλατο, πιθανότατα είτε σχεδιάζει να αγοράσει ένα καινούργιο είτε θέλει να πάρει πίσω μερικά χρήματα για να καλύψει άλλα έξοδα.
 • Πριν αγοράσετε, σκεφτείτε την πώληση. Αυτό είναι κάτι σαν συμβουλή παρά ένα πραγματικό πλεονέκτημα. Όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο, σκεφτείτε αν θα μπορείτε να το πουλήσετε εύκολα αργότερα – μερικά μοντέλα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τα πουλήσετε.

Μεταχειρισμένα Ποδήλατα – Μειονεκτήματα

 • Δεν έχουν εγγύηση. Σίγουρα το κύριο μειονέκτημα, αλλά μπορείτε να το αποφύγετε επιλέγοντας φυσικά ή διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν εγγύηση αγοράς. Μπορείτε επίσης να υπογράψετε ένα συμφωνητικό μεταξύ αγοραστή – πωλητή όταν έχετε να κάνετε με ιδιώτη.
 • Προσέξτε τι αγοράζετε. Ελέγξτε καλά το ποδήλατο και αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, εδώ είναι ένα άρθρο που θα σας βοηθήσει με αυτό.
 • Προσέξτε από ποιο άτομο αγοράζετε. Εάν πρόκειται να αγοράσετε μέσω διαδικτύου και δεν θέλετε να πέσετε θύμα απάτης, εμπιστευτείτε μόνο τους χρήστες που έχουν καλές κριτικές. Αν πρόκειται να κάνετε συναλλαγές αυτοπροσώπως, πηγαίνετε με ένα άτομο που γνωρίζει για τα ποδήλατα και συναντηθείτε σε δημόσιο χώρο. Μην εμπιστευτείτε ένα ποδήλατο που είναι πολύ φθηνό, πιθανόν να έχει ένα κρυμμένο πρόβλημα ή ακόμα χειρότερα μπορεί να είναι κλεμμένο.

Θα ακούσετε πολλές απόψεις σχετικά με την αγορά μεταχειρισμένων. Υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν πάντα μεταχειρισμένα ποδήλατα και αξεσουάρ επειδή ξέρουν πώς να αναζητήσουν, να τα συγκρίνουν και να διαπραγματευθούν. Και υπάρχουν και άνθρωποι που δεν σκέφτονται καν να αγοράσουν μέσω Ebay επειδή έχουν κακή εμπειρία ή επειδή δεν έχουν ακούσει τίποτα άλλο παρά αρνητικές απόψεις και ως εκ τούτου προτιμούν να αγοράζουν από τα τοπικά καταστήματα.

Εν κατακλείδι, εάν δεν σας πειράζει να πληρώσετε περισσότερα και αυτό που θέλετε είναι ασφάλεια, εγγύηση και αξιοπιστία, αναζητήστε ένα καινούργιο ποδήλατο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε ένα κατάστημα ή μια ιστοσελίδα διαδικτυακών πωλήσεων που προσφέρει εγγύηση και ασφάλεια ότι θα αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο σε καλή κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό και θέλετε να αγοράσετε το καλύτερο δυνατό ποδήλατο, το θέλετε γρήγορα και εμπιστεύεστε ότι το ποδήλατο έχει συντηρηθεί σωστά, επιλέξτε ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο και ακολουθήστε τις συμβουλές μας για το πώς να ελέγξετε σωστά το ποδήλατο για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Εάν πρόκειται να ξεκινήσετε την ποδηλασία και δεν ξέρετε ακόμα αν αυτό το άθλημα είναι για εσάς, μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούργιο ποδήλατο, να το δοκιμάσετε και, εάν καταλήξετε να απογοητευτείτε, να το πουλήσετε λίγο λιγότερο από αυτά που πληρώσατε για αυτό. Μπορείτε επίσης να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα επιλέγοντας ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο, διασφαλίζοντας ότι επιλέγετε ένα μοντέλο που μπορείτε να το πουλήσετε αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να το πουλήσετε εύκολα αν αποφασίσετε ότι η ποδηλασία δεν είναι του γούστου σας, ή το αντίθετο, γοητευτείτε με την ποδηλασία και θέλετε να αποκτήσετε ένα καλύτερο μοντέλο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.


Προβεβλημένα άρθρα