nuevaosegunda e6f7301b 56ab 4f2d a1e2 9a7379b98012

Ny sykkel eller brukt sykkel: Hvilken skal du kjøpe?

Sykling og sykler har nylig nådd nye høyder i popularitet. Nesten hele bransjen sliter med å fylle på og holde tritt med en så stor etterspørsel. Hvis du prøvde å kjøpe utstyr på nettet, så du hvor mange produkter som er utsolgt. Hvis du gikk til en fysisk butikk, la du sikkert merke til de halvtomme hyllene og hørte selgeren si at de ikke vet når bestemte produkter vil være tilgjengelig igjen.

Disse problemene skyldes kombinasjonen av en enorm økning i etterspørselen etter sportsutstyr og avbrudd i produksjons- og distribusjonskjedene, begge forårsaket direkte eller indirekte av Covid-19. Før pandemien hadde det allerede vært en vekst i etterspørselen, men industrien klarte å håndtere situasjonen og tilfredsstille etterspørselen. I mars 2020 endret alt seg.

Per i dag, og muligens gjennom hele året 2021, kommer det til å være problemer med lagerbeholdningene. Det er derfor mange mennesker har henvendt seg til bruktmarkedet, enten for å se etter deler for å reparere sykkelen, kjøpe sin første sykkel og begynne å sykle, eller bare for å fornye eller forbedre den de allerede har.

Med dette i bakhodet skal vi snakke om fordeler og ulemper ved å kjøpe en helt ny sykkel og å kjøpe en brukt. Dette skal hjelpe deg med å svare på spørsmålet ovenfor, siden hver kjøper har forskjellige behov som kan få dem til å bestemme seg for en løsning.

Nye sykler – Fordeler

 • Alt er nytt, du er den som bruker det for første gang, og det skal fungere perfekt.
 • Den skal vare lenger, og hvis du tar godt vare på den, vil du kunne selge den lett senere, men mye avhenger av modellen. For eksempel vil en landeveissykkel med felgbremser eller en 27,5 “eller 26” terrengsykkel være ganske vanskelig å selge.
 • Produsentens garanti. Merkene sier tydelig at det bare gjelder den første kjøperen.
 • Kundeservice. Hvis du kjøper i en fysisk butikk har du dette alternativet hvis noe slutter å fungere ordentlig eller blir feiljustert. Hvis du kjøper online, er ettersalgstjenesten enten ikke-eksisterende eller mer komplisert å få tilgang til.
 • Når du kjøper en ny sykkel, får du alle leddene i produksjons- og forsyningskjeden til å fungere, og støtter dermed industrien fra produksjon gjennom distribusjon til service i butikk.

 Nye sykler – Bakdeler

 • Pris er den største ulempen. Innenfor lignende modeller vil en ny sykkel være dyrere enn en brukt. Du kan få en bedre pris under sesongsalg eller lagertømming, men disse er langt mindre vanlige nå.
 • Leveringstid. Før Covid-19 var leveringstidene akseptable, men nå er det mange modeller som ikke har en bestemt leveringsdato i 2021, og noen som ikke engang blir levert i år.
 • Begrenset tilpasning. Merker produserer på en standardisert måte og tilbyr sjelden en tilpasningstjeneste for å tilpasse sykkelen til dine personlige preferanser og behov.
 • Produsentens egeninteresse for å holde salget i gang. Merker ønsker å fornye sine produktlinjer hele tiden og gi ut nye sykkelmodeller hvert år. Ikke la deg lure av reklame, men for det meste er det ingen merkbar endring mellom en modell fra den forrige og den nye kolleksjonen.

 Brukte sykler – Fordeler

 • Pris. I motsetning til nye sykler er prisen den største fordelen med brukte sykler. Du kan kjøpe en bedre brukt sykkel for samme sum penger, eller du kan enkelt finne en billigere brukt modell som ligner på den nye du så på.
 • Umiddelbarhet. Et annet poeng til fordel for brukte sykler er at du ikke trenger å vente. Du kan til og med sykle på den nye sykkelen din samme dag eller om noen få dager etter kjøpet.
 • Flott for nybegynnere. Hvis du vil begynne å sykle betyr en brukt sykkel at du ikke trenger å bruke mye penger på å skaffe deg en god sykkel og prøve den.
 • Kjøpet er miljøvennlig. Produksjonen av sykler har sitt økologiske fotavtrykk, så ved å kjøpe en brukt sykkel handler vi på en bærekraftig måte og respekterer planeten vår.
 • Bruktmarkedet stimulerer også økonomien. Hvis noen selger en sykkel, planlegger de sannsynligvis enten å kjøpe en ny eller ønsker å få inn penger til andre utgifter.
 • Tenk på å selge før du kjøper. Dette er mer ett tips enn en faktisk fordel. Når du kjøper en brukt sykkel, tenk om du vil kunne selge den lett senere – visse modeller kan være vanskeligere å selge.

 Brukte sykler – Bakdeler

 • Ingen garanti. Definitivt den største ulempen, men det kan unngås ved å velge fysiske eller nettbutikker som tilbyr kjøpsgaranti. Du kan også signere en kjøper-selgeravtale når du har å gjøre med en privat selger.
 • Vær forsiktig med hva du kjøper. Sjekk sykkelen godt, og hvis du ikke vet hvordan, er det her en artikkel som hjelper deg med det.
 • Vær forsiktig med hvem du kjøper fra. Hvis du skal kjøpe online og ikke ønsker å bli offer for svindel kan du bare stole på brukere med gode anmeldelser. Hvis du skal gjøre avtaler personlig, kan du gå for noen som er kunnskapsrike om sykler og møtes på et offentlig sted. Ikke stol på en sykkel som er for billig, det vil sannsynligvis være et skjult problem, eller verre, den kan ha blitt stjålet.

Du vil høre alle slags meninger om bruktmarkedet. Det er mennesker som alltid kjøper brukte sykler og tilbehør fordi de vet hvordan de skal søke, sammenligne og forhandle. Og så er det folk som ikke engang vurderer å kjøpe på Finn på grunn av dårlig erfaring eller fordi de ikke har hørt annet enn negative meninger og derfor foretrekker å kjøpe fra sine lokale butikker.

Avslutningsvis, hvis du ikke har noe imot å betale mer og det du vil ha er sikkerhet, garanti og pålitelighet, så velg en ny sykkel. Du kan også gå til en butikk eller en salgsside på nettet som tilbyr garanti og sikkerhet for at du kjøper en brukt sykkel i god stand.

På den annen side, hvis du har et stramt budsjett og ønsker å kjøpe en best mulig sykkel, vil du ha den raskt og stole på at sykkelen har blitt vedlikeholdt ordentlig, så velg en brukt sykkel og følg våre anbefalinger om hvordan du skal inspiser sykkelen for å unngå ubehagelige overraskelser.

Hvis du skal begynne å sykle og ikke vet om det er sporten for deg ennå, kan du kjøpe en ny sykkel, prøve den, og hvis du ender opp skuffet, kan du selge den for litt mindre enn du betalte for det. Du kan også bruke mindre på en brukt sykkel, og sørge for at du velger en modell som selger godt. På denne måten vil du kunne selge det enkelt hvis du bestemmer deg for at sykling ikke er din greie, eller snarere tvert imot, du blir hekta på sykling og velger å bytte til en bedre modell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler