apps 37a6d939 5c05 440a 9ace bf6dfc61ad7a

10 parasta pyöräilysovellusta

Strava – Pyöräilijöiden sosiaalinen verkosto

Tämä sovellus on ilmainen ja saatavilla sekä Android– että iOS-käyttöjärjestelmille. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjäprofiili ja alkaa käyttää sovellusta puhelimellasi kirjaamalla ylös aktiivisuutesi (sovellus ei ole yhteensopiva Bluetooth-sensoreiden kanssa) tai yleisemmin, yhdistämällä sovelluksen älykelloon tai GPS-pyörätietokoneeseen. Voit seurata muita käyttäjiä, kehua heitä heidän treeneistään ja verrata omia aikojasi toisten pyöräilijöiden osioaikoihin. Nämä ovat ne ominaisuudet, jotka ovat tehneet Stravasta pyöräilyn Facebookin.

Strava on saanut paljon kritiikkiä osakseen käyttäjien väliseen kilpailuun kannustamisesta tunnetuilla QOM- ja KOM (Queen/King of the Mountain eli Kukkulan kuningatar tai kuningas) -kilpailuillaan, jotka käydään sovelluksen osioissa. Hienoinen tervehenkinen kisailu ystävysten välillä on hieno asia, mutta joissain osioissa voi kamppailu äityä hurjaksi. Näissäkään kamppailuissa ei tosin amatööreillä ole nokan koputtamista ammattilaisten saapuessa areenalle ja jättäessä aloittelijat kauas taakseen myötätuulia odottelemaan. 

Ilmaisversiossa pääset käsiksi aktiivisuuteesi ja sosiaaliseen verkostoon, mutta et kykene näkemään kaikkia osioita koskevia tietojasi yksityiskohtaisesti. Tämän lisäksi viimeisimmän päivityksen myötä (helmikuu 2021), eivät osioissa kilpailu ja monet muut toiminnot ole enää ilmaisia. Saadaksesi täydet käyttöoikeudet, täytyy sinun pulittaa 60 € vuodessa tai 7,99 € kuussa.

Wikiloc – Paras pyöräilyreiteille

Tämä Espanjassa luotu sovellus sisältää yli 21 miljoonaa reittiä 190 maasta, jotka yli 8 miljoonaa Wikiloc-käyttäjää ovat jakaneet. Lisäksi sovelluksessa on kirjoitushetkellä jaettu yli 38 miljoonaa kuvaa. Sovellus on yksinkertainen ja käyttöominaisuuksiltaan loistava, mitä tulee reittien jakamiseen, etsimiseen, suodattamiseen ja lataamiseen matkapuhelimista ja muista laitteista. Nämä ominaisuudet tekevät siitä yhden suosituimmista sovelluksesta pyöräilyyn ja pyöräilymatkailuun.

Se on ilmainen ja saatavilla iOS– ja Android-käyttäjille. Premium-versioon sisältyy offline-navigaatio, suora lataaminen yhteensopiville GPS-laitteille, live-seuranta jakaaksesi sijainnin kenelle haluatkin, mainokseton selaaminen sekä muita ominaisuuksia. Tarjolla on ilmainen, 14 päivän kokeilujakso ja sen jälkeen hinta on 9,99 € vuodessa.

Komoot – Paras sovellus pyöräilymatkailuun

Tämä saksalaissovellus tarjoaa vaeltajille ja pyöräilijöille kaiken, mitä he tarvitsevat reittien tutkimiseen, suunnitteluun ja jakamiseen. Pyöräilykategoria pitää sisällään reittejä sellaisille pyöräilyturisteille, maastopyöräilijöille ja maantiepyöräilystä innostuneille, joita kiinnostaa ympäristöstään nauttiminen sekä tieto siitä, mitä voi odottaa kohtaavansa matkan varrella.

Komoot tarjoaa myös sosiaalisen puolen, joka sisältää käyttäjien blogeja. Näihin he kirjoittavat tarinoita ja vinkkejä ja jakavat kuvia sekä kaikenlaista tietoa liittyen majoitukseen, ruokailupaikkoihin sekä virkistys- ja kulttuurikohteisiin.

Sovellus on ilmainen sekä Android– että iOS-käyttäjille. Voit myös ostaa karttoja alueeltasi, tietystä alueesta tai vaikka koko maapallosta ja käyttää niitä offline-tilassa. Premium-versiossa (60 € vuodessa) saat käyttöösi toimintoja ja ominaisuuksia, jotka eivät sisälly ilmaisversioon. Eräs tällainen on ääninavigaatio, mikä tarkoittaa sitä, ettei kartan jatkuva vilkuilu ole enää tarpeen.

Garmin Connect – Välttämätön lisä

garmin connect 9b88e868 35c7 41e0 9b54 7788fe0147a1

Pyöräilijät käyttävät laajalti Garmin-laitteita ja sekä Android– että iOS-käyttäjille ilmainen sovellus (tarjolla on myös verkkosivusto) on välttämätön, jos haluaa yhdistää Garmininsa puhelimeensa katsellakseen ja analysoidakseen aktiivisuuttaan. Sovellus on yksinkertainen ja intuitiivinen ja tarjoaa lisäksi monia harjoitteluun ja suorituskyvyn parantamiseen liittyviä toimintoja. Se on yhteensopiva myös muiden sovellusten, kuten Stravan, Wikilocin tai TrainingPeaksin kanssa.

Myös tähän sovellukseen on sisällytetty sosiaalinen elementti: voit seurata muita käyttäjiä, vuorovaikuttaa heidän kanssaan ja nähdä heidän treeninsä ja reittinsä. Voit myös liittyä mukaan haasteisiin tai ryhmiin, luoda tiimejä, voittaa mitaleja ja paljon muuta. Jos tykkäät tutkia ympäristöäsi pyörän selässä, voit myös luoda reittejä, vaikkakaan tämä toiminto ei kuulu sovelluksen kohokohtiin.

Trailforks – Paras maastopyöräilijälle

Jos tykkäät maasto- tai gravel-pyöristä, on tämä sovellus kuin sinulle luotu. Se sisältää yli 300 000 reittiä ja maastoreittiä, jotka käyttäjät, reitin rakentajat ja maastourheiluun omistautuneet järjestöt ja yhteisöt ovat jakaneet. Reitit on listattu suosion, vaikeuden, maastotyypin, nykyisen kunnon, parhaan ajokauden, luvallisen toiminnan jne. mukaan.

Reitin löytäminen, suunnitteleminen ja jakaminen on helppoa. Voit myös kirjata ylös matkasi ja raportoida niiden reittien olosuhteet, joilla juuri pyöräilit, sekä tarjota myös muuta tietoa, kuten tietoa kiinnostavista nähtävyyksistä. Jos olet maastoreittien rakentaja, tai kuulut järjestöön tai yhteisöön, joka pitää yllä maastoreittejä, voit raportoida reittien tilan sovellusta käyttämällä.

Trailforks on ilmainen sekä iOS– että Android-laitteille. Pro-versio (20 € vuodessa) tuo offline-käyttöoikeudet kaikkiin karttoihin (ilmaisversiossa on vain yksi alue) ja saat käyttöösi myös joitain ekstratoimintoja sovelluksessa ja verkkosivustolla.

Google Maps ja Apple Maps – Välttämättömyydet

Sinulla on todennäköisesti jo kyseiset sovellukset asennettuina Androidillesi tai iPhonellesi. Niitä ei ole suunniteltu erityisesti pyöräilyä varten, mutta niitä voi käyttää lukemattomiin eri tilanteisiin hyödyntäen niiden kaikki toiminnot (sijaintien jakamisen, Street View’n, karttojen lataamisen, mielenkiintoiset kohteet alueella, jossa pyöräilet jne.).

Voit suunnitella tarkkoja pyöräreittejä eli toisin sanoen välttää vaarallisia alueita ja priorisoida pyöräilyväyliä. Tarjolla on ajantasaisia topografisia karttoja ja satelliittinäkymiä, jotka auttavat suunnittelussa. Jos ajat maastopyörää, voit olla suhteellisen huoletta, mutta ole varovainen suunnitellessasi reittiä maantiepyörää varten: kartat saattavat johdattaa sinut läpi maastojen, jotka eivät ole niitä ideaaleimpia ohuille renkaillesi.

TrainingPeaks – Paras treenaajalle

training peaks

Jos puhdas treenaaminen suorituskyvyn parantamiseksi on juttusi, ovat TrainingPeaks-verkkosivusto ja -sovellus sinua varten. Jotta kykenet analysoimaan oikein kaiken sovelluksen tarjoaman tiedon, tarvitset jonkin verran tietoutta ja asiantuntemusta ja juuri siksi se onkin ammattivalmentajien laajalti käyttämä. Tee tutkimustyösi ja opi ottaaksesi kaiken irti jokaisesta polkaisustasi tarkastelemalla ja analysoimalla suoritustasi, jotta voit optimaalisella tavalla suunnitella ja järjestellä treenejäsi.

Sovellus on saatavilla ilmaiseksi iOS– ja Android-laitteille. Ilmaisversiossa ei ole kaikkia työkaluja ja ominaisuuksia, jotka löytyvät monien ammattilaisvalmentajien, pyöräilijöiden ja triathlonistien käyttämästä maksullisesta versiosta (20 $ kuussa).

RoadID – Digitaalinen leivänmurupolku perheellesi

Jos haluat tarjota perheenjäsenillesi tai ystävillesi mielenrauhan pyöräilyreissujesi ajaksi, voit ladata RoadID:n Android-älypuhelimellesi tai iPhonellesi. Tällä sovelluksella voit jakaa sijaintisi reaaliajassa kelle haluat.

Voit lisätä siihen myös hätäpuhelinnumerot, verityyppisi sekä tiedot allergioista, sairauksista tai sydänongelmista. Se on hyödyllinen pyöräilyretkien lisäksi myös vaelluksella ja koiranulkoilutuslenkillä, mutta myös lastesi kulkiessa yksin kouluun tai muussa vastaavassa tilanteessa.

Wahoo Fitness – Sensoreihin yhdistettynä siitä tulee GPS-pyörätietokone

Wahoo tarjoaa pyörätietokoneiden, multisport-kellojen ja älytrainereiden lisäksi täysin ilmaisen Android– ja iOS-käyttöjärjestelmille saatavilla olevan sovelluksen, joka muuttaa älypuhelimen GPS-pyörätietokoneeksi, kun yhdistät sen Bluetooth-sensoreihin. Yhdistääksesi ANT+-sensorit tarvitset laitteen nimeltään Wahoo Key, joka liitetään puhelimeesi.

Tämä sovellus tarjoaa kaikki ominaisuutensa käytettäväksi ilmaiseksi, mutta parasta siinä on se, että se on helppo yhdistää aiemmin mainittuihin sovelluksiin, kuten Stravaan, Komootiin tai TrainingPeakiin, ja se antaa myös ladata tietoja näihin sovelluksiin Wahoo Fitness -sovelluksesta. Voit myös ladata matkalokisi .fit-formaatissa analysoidaksesi niitä milloin haluat.

Bike Fast Fit ja The Roadie Bike Fit – Parhaat pyörän säätämiseen

Lopuksi esittelemme vielä kaksi sovellusta, joiden avulla säädät pyöräsi oikein mittoihisi sopivaksi melkein, kuin olisit käynyt ammattimaisella pyörän säätäjällä. Puhumme kahdesta sovelluksesta, sillä Bike Fast Fit on saatavilla vain iOS- ja The Roadie Bike Fit vain Android-laitteille. Bike Fast Fit on näistä kahdesta parempi, sillä se tarjoaa käyttäjilleen videoita ja siinä on lisäksi monia muitakin ominaisuuksia ja työkaluja. Se ei kuitenkaan ole saatavilla Androidille, joten paras vaihtoehto tälle alustalle on The Roadie Bike Fit. 

Kumpikaan sovelluksista ei ole ilmainen. Bike Fast Fitin perusversio maksaa 5,49 € ja Elite-versio 10,99 € ja The Roadie Bike Fit maksaa 4,69 €. Tähän hintaan ja sovellusten tarjoamalla avulla ja opastuksella sekä pienellä määrällä ylimääräistä tutkimusta voit helposti säätää maantie-, aika-ajo- tai triathlon-pyöräsi kotona.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit