apps d062d3b5 52e7 47aa abe5 f6f974fbf267

De 10 beste sykkelappene

Strava – Det sosiale nettverket for syklister

Gratis og tilgjengelig for Android og iOS. Alt du trenger å gjøre er å opprette en brukerprofil og begynne å bruke den på mobiltelefonen din til å logge aktiviteten din (Bluetooth-sensorer er ikke kompatible med appen) eller, mer typisk, ved å koble appen til en smartklokke eller en GPS-sykkelcomputer. Du kan følge andre brukere, gi dem “kudos” for deres aktiviteter og sammenligne tidene dine i segmentene med andre syklister. Det er funksjonene som har gjort Strava til sykkelens Facebook.

Strava får mye kritikk for å oppmuntre til konkurranse mellom brukere med deres berømte QOM eller KOM (Queen/King of the Mountain) på segmenter. Litt sunn konkurranse mellom venner er bra, men i noen segmenter kan det være harde kamper. Alt slutter uansett når proffene kommer og legger amatørene langt bak seg, der de venter på medvind.

Den gratis versjonen gir deg tilgang til aktivitetene dine og det sosiale nettverket, men du vil ikke kunne se alle dataene dine fra segmentene i detalj. Dessuten, med den siste oppdateringen (februar 2021) er ikke konkurransen i segmentene og andre funksjoner gratis. For full tilgang må du betale €60 per år eller €7,99 per måned.

Wikiloc – Den beste for sykkelstier

En app og et nettsted opprettet i Spania med over 21 millioner ruter i 190 land delt av nesten 8 millioner brukere og med over 38 millioner bilder per i dag. Det er enkelt og svært funksjonelt når det gjelder deling, søk, filtrering og nedlasting av ruter fra mobiltelefoner og andre enheter, noe som gjør den til en av de mest populære appene for sykling og sykkelturer.

Den er gratis og tilgjengelig for iOS og Android. Premiumversjonen inkluderer offline navigering, direkte nedlasting til kompatible GPS-enheter, live sporing for å dele posisjonen din med hvem du vil, annonsefri surfing og andre funksjoner. Det er en 14-dagers gratis prøveperiode, og da er prisen €9,99 per år.

Komoot – Det beste for sykkelturer

Denne tyske applikasjonen tilbyr turgåere og syklister alt de trenger for å utforske, planlegge og dele ruter. Sykkelkategorien inkluderer ruter for sykkelturister, terrengsyklister og landeveissykler, med fokus på å nyte omgivelsene og vite hva du kan forvente og hva du vil se underveis.

Komoot tilbyr også en sosial komponent med brukerblogger som inkluderer historier, tips og bilder med all slags informasjon som hvor du skal sove, hvor du skal spise, rekreasjons- og kulturelle severdigheter.

Det er et gratis program på både Android og iOS. Du kan også kjøpe kart over ditt område, en bestemt region eller hele verden, og ha dem tilgjengelige offline. I Premium-versjonen (€60 per år) får du funksjonene som ikke er inkludert i den gratis versjonen, for eksempel stemme navigasjon, slik at du ikke trenger å se så mye på kartet.

Garmin Connect – et viktig tillegg

garmin connect 9b88e868 35c7 41e0 9b54 7788fe0147a1

Garmin-enheter brukes mye av syklister, og appen, gratis for både Android og iOS (det er også et nettsted), er et must hvis du vil koble Garmin til mobiltelefonen din for å se og analysere aktiviteten din. Applikasjonen er enkel, intuitiv og tilbyr mange funksjoner som er fokusert på trening og ytelse. Den er også kompatibel med andre apper som Strava, Wikiloc eller TrainingPeaks.

Den sosiale komponenten er også inkludert i applikasjonen: du kan følge andre brukere, samhandle med dem og se treningsøktene og rutene. Du kan også bli med på utfordringer eller grupper, opprette lag, vinne medaljer og mange flere. Hvis du liker å utforske, kan du også opprette ruter, selv om denne funksjonen ikke akkurat er høydepunktet i appen.

Trailforks – Det beste for MTB

Hvis du liker terrengsykler eller grus, er denne appen noe for deg. Den inneholder mer enn 300 000 ruter og terrengløyper som deles av brukere, løypebyggere og foreninger eller enheter dedikert til fjellsport. Banene er rangert etter popularitet, vanskelighet, type terreng, nåværende tilstand, beste sesong å kjøre på dem, autoriserte aktiviteter osv.

Du kan enkelt finne, planlegge og dele en rute. Du kan også logge aktiviteten din og rapportere forholdene til stiene du nettopp har vært på, samt gi annen informasjon, for eksempel interessepunkter. Hvis du er en fjellsti-bygger, forening eller enhet som driver med terrengløyper, kan du rapportere om tilstanden deres ved hjelp av applikasjonen.

Trailforks er gratis for iOS og Android. Pro-versjonen (€20 per år) gir deg frakoblet tilgang til alle kartene (bare 1 område i gratisversjonen) og til noen ekstra funksjoner i appen og nettstedet.

Google Maps og Apple Maps – De essensielle appene

Du har sannsynligvis allerede installert dem på Android eller iPhone. De er ikke designet spesielt for sykling, men vi kan bruke dem i utallige situasjoner for å få mest mulig ut av alle funksjonene deres (delingssteder, gatebilder, nedlasting av kart, lister over interessante steder i området der du sykler osv.).

Du kan planlegge spesifikke sykkelruter, dvs. unngå farlige områder og prioritere sykkelfelt. Det er oppdaterte topografiske kart og satellittvisninger som hjelper deg med planleggingen. Hvis du sykler på terrengsykkel er du trygg, men vær forsiktig når du planlegger ruter for en landeveissykkel: kartene kan føre deg gjennom terreng som ikke akkurat er ideelle for dine tynne dekk.

TrainingPeaks – Det beste for trening

training peaks

Hvis ren ytelsestrening er din greie er TrainingPeaks-nettstedet og appen det du leter etter. For å kunne analysere all informasjonen som tilbys av appen trenger du litt forkunnskaper og ekspertise. Derfor brukes den mye av profesjonelle trenere. Lær og gjør din forskning for å få mest mulig ut av hvert pedaltråkk ved å gjennomgå og analysere ytelsen din for å planlegge og organisere treningsøktene.

Den er tilgjengelig gratis for iOS og Android. Den gratis versjonen tilbyr ikke alle verktøyene og funksjonene i den betalte versjonen ($20 per måned) som brukes av mange profesjonelle trenere, syklister og triatleter.

RoadID – Digital Breadcrumb Trail for din familie

Hvis du vil at familien eller vennene dine skal ha sjelefred når du sykler, kan du laste ned RoadID på din Android-smarttelefon eller iPhone. Denne appen lar deg dele posisjonen din i sanntid med de du bestemmer deg for å dele med.

Du kan også legge til nødnummer, blodtype, informasjon om allergier, sykdommer eller helseproblemer. Dessuten er det nyttig ikke bare når du er på sykkeltur, fotturer eller går med hunden, men også når barna dine går til skolen alene eller andre lignende situasjoner.

Wahoo Fitness – kombinert med sensorer blir det en GPS-sykkelcomputer

I tillegg til sykkelcomputere, multisportklokker og smarte sykkeltrenere, tilbyr Wahoo en helt gratis app tilgjengelig for Android og iOS som gjør smarttelefonen din til en GPS-sykkelcomputer ved å parre den med Bluetooth-sensorene. For å koble ANT+-sensorene trenger du en enhet som heter Wahoo Key og kobles til telefonen din.

I tillegg til å ha alle funksjonene tilgjengelig gratis, er det beste med denne appen at den lett kobles til andre tidligere nevnte applikasjoner som Strava, Komoot eller TrainingPeaks, slik at du kan laste opp dataene fra Wahoo Fitness til disse appene. Du kan også laste ned aktivitetslogg i .fit-format for å analysere dem hvor du vil.

Bike Fast Fit og Roadie Bike Fit – Det beste for sykkeltilpasning

Til slutt, to apper for å justere sykkelen riktig til dine mål, nesten som om du gikk til en profesjonell sykkeltilpasser. Vi snakker om to apper fordi Bike Fast Fit bare er tilgjengelig for iOS og Roadie Bike Fit bare for Android. Bike Fast Fit er faktisk den beste siden den inneholder videoer og har mange flere funksjoner og verktøy. Den er imidlertid ikke tilgjengelig for Android, så det beste alternativet på denne plattformen er The Roadie Bike Fit.

De er ikke gratis. Bike Fast Fit koster $4,99 for standardversjonen og $9,99 for eliteversjonen, og The Roadie Bike Fit koster €4,69. For denne prisen, med hjelp og veiledning de tilbyr for sykkelmontering og litt ekstra forskning, kan du enkelt montere din sykkel, ITT-sykkel eller triatlonsykkel hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler